Piaszczyste plaże? To w Chorwacji jednak rzadkość. Ale może są tacy, którzy chcą podzielić się z innymi swoją wiedzą na ten temat. Potrzebujesz łagodnego zejścia do morza? A może lubisz nurkować czy wędkować? Chcesz wypożyczyć łódkę i poznać Chorwację od strony morza? Albo masz skuter wodny i chcesz go zabrać? [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Witajcie Cromaniacy. Jak co roku wybieram się do Cro. Zabieram deskę, 2 żagle, 2 maszty. Pytanko - czy trzeba mieć jakiś dowód własności takowego sprzętu??? Kiedyś gdzieś czytałem, że mogą sprawdzić (pewnie przy wyjeździe) czy to twoje? W sumie sprzęt kompletowałem przez kilka sezonów, głównie allegro, dowodów zakupu nie mam. Z góry dziękuję za informacje.
Generalnie od kilku lat jak jeździmy do Cro to jak widzą rodzinę z 2 dzieci jadących do nich na wakacje to są mili i nie napotykaliśmy żadnych trudności.
deski mają numery seryjne, ale nie sądzę, by ktoś sprawdzał takie rzeczy;
to taka sama sytuacja, jak z wwożeniem sprzętu elektronicznego do niektórych państw - też go niby trzeba zgłosić, a nikt tego nie robi, jak sądzę :@)
encomp napisał(a):Generalnie od kilku lat jak jeździmy do Cro to jak widzą rodzinę z 2 dzieci jadących do nich na wakacje to są mili i nie napotykaliśmy żadnych trudności.
Mam podobne odczucia Raz miałem "kontrolę". Parę lat temu jak się pojawił temat zakazu wwożenia mięsa do Cro, celnik zapytał "imati meso ili salama". Zgodnie z prawdą odpowiedziałem, że mam parę kromek, bo i sam w tym czasie jadłem więc Go poczęstowałem. Skończyło się salwą śmiechu z Jego strony, po czym życzył nam udanego urlopu
Krzysiu, ta którą ja miałem SN nie miała, na desce kuzyna też nie stwierdziłem