Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

delfiny-gdzie,kiedy...

Piaszczyste plaże? To w Chorwacji jednak rzadkość. Ale może są tacy, którzy chcą podzielić się z innymi swoją wiedzą na ten temat. Potrzebujesz łagodnego zejścia do morza? A może lubisz nurkować czy wędkować? Chcesz wypożyczyć łódkę i poznać Chorwację od strony morza? Albo masz skuter wodny i chcesz go zabrać?
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Morski Miś
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Morski Miś » 21.02.2016 21:06

Dosyć dużo żegluję po tamtych wodach i bardzo często na trasie Kornati - Zirje duże rodziny oraz z Hvaru w kierunku Korculi. I rzeczywiście w pobliżu hodowli ryb też można spotkać.
fiona1
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) fiona1 » 04.05.2016 11:19

Dopiszę się i ja. Widziałam 2 razy i potwierdzam, widok jest zachwycający :)
Pierwszy raz spędzaliśmy wakacje w Simuni na Pagu w czerwcu 2002 r. Zrobiliśmy sobie długą wycieczkę wokół cypla, to było zupełnie odludne miejsce i zobaczyliśmy przy skałach butlonosa, niestety był martwy :( , obijał się o skały, ale był dosłownie na wyciągniecie ręki. Pomimo okoliczności spotkania było to na prawdę niezwykła przeżycie.
Drugi raz w Sevidzie w sierpniu 2014 r., jedna sztuka wpłynęła do zatoki dosłownie pomiędzy kapiących się ludzi. Nic się nie bał, a przed nim wyskakiwała z wody w popłochu spora ławica rybek. Widocznie ostro żerował i nawet w tym szale połowu nie zauważył, że jest tak blisko brzegu. Zdjęć niestety nie mam, ale widzę to nadal oczami wyobraźni. Każdemu życzę takiego spotkania!
Tom_Krasu
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tom_Krasu » 17.07.2016 20:57

A dopiszę i Ja
W tym roku po raz pierwszy widzieliśmy stado delfinów a byliśmy już dziewiąty raz w Chorwacji (zaczynałem wątpić w ich istnienie). Widziane było koło wyspy Brać zatoka Maslinova. Wrażenie super każdemu polecam.
Adek99
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Adek99 » 18.07.2016 09:47

Raz widziałem parkę delfinów we wrześniu 2014 roku przez lornetki z Breli w kierunku na Brac.
worldwar
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) worldwar » 16.08.2016 15:07

Wróciliśmy 3 dni temu z Pisaka. Jedząc śniadanie na tarasie naszego apartamentu udało nam się zauważyć parkę delfinów radośnie machających ogonami i pyszczkami w odległości ok. 150m od brzegu. Właściciel apartamentu mówił, że kilka dni temu było spore stado, ok. 10 szt.
elka21
Mistrz Europy UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) elka21 » 16.08.2016 20:31

W tym roku przełom lipca i sierpnia, miejscowość Mali Ston, widzieliśmy dwa razy dzień po dniu delfina, który pływał w zatoce, gdzie znajdowała się hodowla ostryg.
Wrażenia nie zapomniane, a z tego co zaobserwowałam, wzbudzał on zainteresowanie,także wśród miejscowych.
krombocher
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krombocher » 17.08.2016 17:46

W ubiegłym tygodniu jeden prawie zadomowił się w zatoce przy Blace. Nie zraziła go nawet nachalność turystów witających go z -można rzec - nadmiernym entuzjazmem 8)
Załączniki:
dupin3.jpg
dupin2.jpg
dupin1.jpg
draggho
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) draggho » 17.08.2016 22:24

Dzisiaj płynęliśmy motorówką z Zaglev w kierunku Ugljan. Spotkaliśmy stado 5 delfinów na SE krańcu Iż i jakieś 30-40 minut płynęliśmy za nimi w odległości kilku metrów. Zostawiliśmy je jak wpłynęły w hodowlę ryb przy Ugljan. Wrażenia niesamowite, dzieci oszalały, ja w sumie też, ale musiałem prowadzić łódź ;) Mieliśmy niesamowite szczęście, bo głównym celem były właśnie delfiny ;)
SuperGrover
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) SuperGrover » 29.08.2016 21:16

Byłem z rodzinką na rejsie wokół wysp Brijuni. Wypłynęliśmy z Fażany. Widzieliśmy kilkanaście delfinów. Możecie to zobaczyć na filmie na YouTube na kanale wędkarskim Wodnik Szuwarek HD. Serdecznie zapraszam.
majeczka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) majeczka » 29.08.2016 21:21

:D my również widzieliśmy w tym sezonie ich kilka. Płynęły i baraszkowały wzdłuż promu w Ploće. Na Koculi, tym razem się jednak nie pojawiły...
mitam
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mitam » 05.09.2016 11:19

Siedzę w takim razie na plaży w Prizbie na Korculi i wypatruje przez lornetkę. Może się uda ....
mitam
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mitam » 14.09.2016 21:36

I udało się

Fantastyczne przeżycie
Kapitańska Baba
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kapitańska Baba » 16.12.2016 11:46

Mitam muszę Cię zmartwić ale Twój film nie pokazuje delfinów:( to są pięknie łowiące ryby tuńczyki których dość dużo na Chorwacji:)
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 16.12.2016 11:54

beatabm napisał(a):Mitam muszę Cię zmartwić ale Twój film nie pokazuje delfinów:( to są pięknie łowiące ryby tuńczyki których dość dużo na Chorwacji:)

beatabm - muszę Cię zmartwić :wink: w Chorwacji :idea: jest dość dużo tuńczyków.
Kapitańska Baba
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kapitańska Baba » 16.12.2016 11:56

wiem, właśnie tak napisałam, filmik powyżej pokazuje tuńczyki a nie delfiny:)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Plaże & Adriatyk - żeglowanie, nurkowanie, wędkowanie...

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies