Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Debiut - na jakie ceny sie przygotowac?

Jacy są Chorwaci, ile co kosztuje w Chorwacji, czy warto jadać w restauracjach, co zabrać ze sobą z Polski, czym najlepiej płacić, na co szczególnie uważać oraz wszystkie inne pytania i uwagi związane z wyjazdami, także te nietypowe czy specjalistyczne, powinny znaleźć się w tym miejscu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
lukasz_adamus
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) lukasz_adamus » 12.07.2005 21:51

Po raz pierwszy samodzielnie planuje wyjazd do Chorwacji dla 6-8 przyjaciol. Jedziemy samochodami planujemy dojechac w okolice Splitu i zatrzymac sie tam gdzie nam sie spodoba. Termin wyjazdu koncowka sierpnia poczatek wrzesnia(mam nadzieje ze problemu z miejscowkami nie bedzie? - asekuracyjnie bierzemy namioty). Ogolnie koszt przejazdu jestem w stanie przewidziec z malym bledem, jednak cen kwater/apartamentow nie. Dlatego mam do Was drodzy "forumowicze" szereg pytan:

Po pierwsze jakie sa przyblizone ceny apartamentow 4 osobowych ewentualnie 6 lub nawet 8?

Czy lepiej szukac pokoi prywatnych czy wlasnie zdecydowac sie na apartament?

Waszym zdaniem ile kasy wyda sie przez ok 12 dni w Chorwacji biorac z polski jedzienie(w miare mozliwosci), skupiajac sie glownie na biernym wypoczynku w malutkiej miejscowosci?

Z gory dziekuje za pomoc! :)
Łukasz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Łukasz » 13.07.2005 11:14

apartament 4 osobowy to od 30 do 60
WilhelmW
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) WilhelmW » 13.07.2005 11:25

postaram sie uscislic...

powinniscie liczyc 11-12 Eur/osobe/noc,
ale moze sie zdarzyc i 10.

15 to juz drogo
Stefek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Stefek » 13.07.2005 11:29

lukasz_adamus napisał(a):Po pierwsze jakie sa przyblizone ceny apartamentow 4 osobowych ewentualnie 6 lub nawet 8?

Waszym zdaniem ile kasy wyda sie przez ok 12 dni w Chorwacji biorac z polski jedzienie(w miare mozliwosci), skupiajac sie glownie na biernym wypoczynku w malutkiej miejscowosci?

Z gory dziekuje za pomoc! :)

Jeśli bierzecie jedzenie z Polski to zdecydowanie polecam apartamenty. Są trochę droższe od pokoi (pokoje są zazwyczaj 2-osobowe) ale do dyspozycji macie lodówkę i kuchnię tylko dla siebie. Dla ośmiu osób ciężko wam będzie znaleźć jeden apartament, Ale jeśli zajmiecie 2 czteroosobowe to właściciel powinien się ucieszyć i być skory do negocjacji cenowych. Myślę, że na 8 osób powinniście znaleźć coś za 70 - 80 Euro (szczególnie w małej miejscowości we wrześniu). Przy biernym wypoczynku i jedzonku z kraju 800 PLN/osoba powinno wystarczyć z zapasem (bez apartamentów i dojazdu).

Pzdr
Łukasz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Łukasz » 13.07.2005 15:12

No i pytanie czy 4-osobowy to pokój i łóżko w kuchni czy dwa pokoje i kuchnia. To też się przekłada na różnice w cenie
blacha
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) blacha » 14.07.2005 18:08

lukasz_adamus napisał(a):Po pierwsze jakie sa przyblizone ceny apartamentow 4 osobowych ewentualnie 6 lub nawet 8?

:)

Czesc!
Jade w tym samym terminie co wy w 6 osob (1 dziecko 2 lata) oraz rowniez w okolice Splitu-konkretnie na Ciovo.Wynajelismy 2 apartamenty 2 pokojowe kazdy za cene 37E /dobe.
Poprzednim razem w CRO bylismy rowniez w 6 osob i tez wynajelismy apartamenty.Nie pamietam ile placilem ,ale z zona (wtedy bez dziecka) wydalem na cale wakacje w CRO z dojazdem autem 6000zl.Mialem ze soba jedzenie ale chyba w symbolicznych ilosciach.Generalnie zywilismy sie na miescie ,sporadycznie cos samemu przygotwujac (pomijam sniadania).Nie zalowalem sobie niczego i zylem tak jak powinno sie zyc w CRO na urlopie. Mysle ,odpowiadajac na druga czesc Twojego pytania, ze gdybym zywil sie samemu, to wydalbym kolo 3500zl z dojazdem.

P.S.
Mam wielka nadzieje ,ze wpadniem gdzies tam na siebie
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 14.07.2005 22:15

blacha napisał(a):

:)

Czesc!
Jade w tym samym terminie co wy w 6 osob (1 dziecko 2 lata) oraz rowniez w okolice Splitu-konkretnie na Ciovo.Wynajelismy 2 apartamenty 2 pokojowe kazdy za cene 37E /dobe.
Poprzednim razem w CRO bylismy rowniez w 6 osob i tez wynajelismy apartamenty.Nie pamietam ile placilem ,ale z zona (wtedy bez dziecka) wydalem na cale wakacje w CRO z dojazdem autem 6000zl.Mialem ze soba jedzenie ale chyba w symbolicznych ilosciach.Generalnie zywilismy sie na miescie ,sporadycznie cos samemu przygotwujac (pomijam sniadania).Nie zalowalem sobie niczego i zylem tak jak powinno sie zyc w CRO na urlopie. Mysle ,odpowiadajac na druga czesc Twojego pytania, ze gdybym zywil sie samemu, to wydalbym kolo 3500zl z dojazdem.

P.S.
Mam wielka nadzieje ,ze wpadniem gdzies tam na siebie

Wróciłem po 2 tygodniach z Pakostane. Apartament 40 euro/4 osoby, do plaży 100m ale chodziliśmy dalej, gdzie było pusto. Jedzenie z Polski około 600PLN, na miejscu z knajpami dość często, drinkami, dojazdem, wycieczkami, zwiedzaniem, spaniem w Grazu wydałem około 1.600 euro i specjalnie kasy nie liczyłem.
FUX
lukasz_adamus
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) lukasz_adamus » 16.07.2005 14:00

chopaki chlopaki... widze ze niektorzy zapomnieli co to znaczy biedny student :) gdybym mial 3500PLN to generalnie nie musialbym prosic Was o pomoc tylo poszedl do biura kupil jakis wyjazd z samolocikiem i wyzyweniam i martwil sie tylko o to czy mi skroa nie schodzi... a tak schodzac na ziemie to 3000PL to ja moge miec jak przez dwa lata bede co miesiac odkladal stypendium naukowe i niczego nie wydam :P(polibuda slaska malo daje:/) mi chodzilo bardziej o cos w stylu 1500PLN na glowe a tu koledzy 3500PLN inny 1600euro no dla mnie masakra... gratuluje mozliwosci Panowie i zycze duuuzo slonca :)
lukasz_adamus
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) lukasz_adamus » 16.07.2005 14:02

dziekuje za wszelkie wskazowki zrobilem sobie wstepne obliczenia liczac 14 noclegow po ok 50PLN koszt jednego autka w ta i spowrotem przyjalem ok 1000PLN jedzenie z TESCO ryz i inne takie mysle ze 1500 mi styknie :)
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 16.07.2005 17:48

lukasz_adamus napisał(a):dziekuje za wszelkie wskazowki zrobilem sobie wstepne obliczenia liczac 14 noclegow po ok 50PLN koszt jednego autka w ta i spowrotem przyjalem ok 1000PLN jedzenie z TESCO ryz i inne takie mysle ze 1500 mi styknie :)

Nie chcę się wymądrzać. Sugerowałbym zabranie jednak trochę więcej forsy na odpukać nieprzewidziane. Wydać nie musisz. 2500km to ca. 200euro. Winiety i autostrady z 80 euro. Pamiętaj o ubezpieczeniu assitance i kosztów leczenia. Na atrakcje także warto coś przewidzieć, a napraaawdę warto. A jak posmakujesz gorącej atmosfery, trunków, wiejskiej oliwy z oliwek.... :wink: :wink: :wink:
Pozdrawiam i jedźcie
FUX
kd
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kd » 16.07.2005 18:23

Cześć! Byliśmy 2 x w Chorwacji- właśnie w tym terminie- ostatni tydzień sierpnia i pierwszy września - Vodice i Baska Voda, wynajmowaliśmy apatramenty - 2 pokoje , kuchnia , łazienka za każdym razem 40 e / dobę ok. 150-200m od morza , 1500 zł z jedzeniem z Polski na osobę powinno wystarczyć. Nie poszalejecie w knajpach, ale piwko na tarasie również smakuje. W mniejszych miejscowościach i trochę dalej od morza może być jeszcze taniej. Powodzenia
Twiggy
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Twiggy » 16.07.2005 18:24

Mnie 1500 w poprzednich latach spokojnie starczalo na ok 14 dni (tzn bezyna, oplaty za autostrady, ubezpieczenie, kamping, jakies tam zakupy). Jedzenie z Polski wiozlam (ok 200zl)
kenbar
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) kenbar » 17.07.2005 00:39

Właśnie wróciłem z Chorwacji. W ubiegłym roku za 2 pokoje z salonem i aneksem kuchennym i łazienką oraz klimatyzacją i tarasem zapłaciłem poniżej 50 euro/d ( 4 osoby). W tym roku w Tućepi (za Makarską) za 8 osób w 3 pokojach z 2 łazienkami, mżliwością korzystania z kuchni i tarasu oraz rodziną gospodarza w dodatkowym pokoju musiałem zapłacić 120 euro ( przez miejscową agencję)

Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone