Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Darmowe WiFi na Pagu

Jacy są Chorwaci, ile co kosztuje w Chorwacji, czy warto jadać w restauracjach, co zabrać ze sobą z Polski, czym najlepiej płacić, na co szczególnie uważać oraz wszystkie inne pytania i uwagi związane z wyjazdami, także te nietypowe czy specjalistyczne, powinny znaleźć się w tym miejscu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
undercover
Autostopowicz
Darmowe WiFi na Pagu

Nieprzeczytany postnapisał(a) undercover » 09.07.2012 12:23

Cześć!

Na Pag jadę po raz piąty. Tym razem zamiast płacić ekstremalnie duże kwoty za połączenia do Polski chcę za pomocą smartfona dzwonić do rodziny ze Skypa. W tym celu potrzebne mi połączenie WiFi. W apartamencie tej opcji wykupionej nie mam.

Czy jesteście w stanie mi podpowiedzieć gdzie można się podłączyć do Internetu i korzystać do woli? Może w jakiejś restauracji? Może znacie hasła jakiś zabezpieczonych sieci :twisted:
Nie musicie podawać dokładnych adresów tylko mniej więcej wytłumaczyć gdzie - znam już trochę miasto :roll:
tami72
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) tami72 » 09.07.2012 13:27

A po co tyle kombinacji?idziesz na kawe lub piwo,tam gdzie jest internet,daja ci kod dostepu i legalnie korzystasz z internetu.na kawe chyba cie stac,a kod dostepu mozesz uzywac potem wielokrotnie...pozdrawiam
lubczyk38
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) lubczyk38 » 09.07.2012 14:02

Witam, jestem właśnie na Pagu i korzystam z Wifi ale odpłatnego- 10 euro za tydzień lub 3 euro za 24 h.Istnieje możliwość złapania bezpłatnego Wifi, tylko zalezy gdzie masz kwaterę, w mojej nie ma sygnału tego bezpłatnego, podobno na górze widokowej można złapać bezpłatne Wifi, ale nie próbowałam więc nie mogę tego potwierdzić..:)
Płatne Wifi nazywa sie WifiPag i mozna je wykupić przez internet płacąc kartą lub w trzech miejscach, między innymi w agencji Perla u Pani Beaty.pozdrawiam z bardzo gorącego Pagu
mutiaq
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mutiaq » 09.07.2012 15:23

W Mandre była knajpka obok takiej małej piekarenki, a raczej stoiska z pieczywem ;) zaraz przy morzu, było tam wifi, ale nie wiem czy ogólnie dostępne.
Pewnie musisz zamówić coś - kawę, piwko- i Ci hasło udostępnią.
Hej :)
undercover
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) undercover » 09.07.2012 16:22

Chodzi mi oczywiście o miasto Pag.
Oczywiście że problemem nie jest kupno piwa czy kawy - nie wiedziałem że jest taka możliwość. Ale nigdy nie spotkałem się by ktoś dał mi do zamówienia kartę dostępu. W jakich restauracjach takie coś występuje?
Mariusz_M
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mariusz_M » 09.07.2012 16:44

W tych resturacjach, w których najczęsciej to pisze. Napewno zauważysz - chwalą się tym. Nikt oczywiście każdemu do każdego zamówienia nie ciśnie zaraz hasła. Ale jak zapytasz dostaniesz. Z mojego doświadczenia - hasła nie były zmieniane do końca mojego pobytu. POtem jak już nie chciałes płacić za piwo - można była przysiąść gdzieś z boku.
Moje uwagi nie dotyczą Pagu - bo tam nie byłem - ale raczej jest to opis ogólnych zwyczajów.
tami72
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) tami72 » 09.07.2012 19:24

Przewaznie bedziesz widzial ludzi siedzacych tam z laptopami albo napis Internet Cafe,wiec pytaj od razu o internet.haslo dostaniesz i mozesz z niego korzystac pozniej do woli...pozdrawiam
AdamBo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) AdamBo » 11.07.2012 17:27

mutiaq napisał(a):W Mandre była knajpka obok takiej małej piekarenki, a raczej stoiska z pieczywem ;) zaraz przy morzu, było tam wifi, ale nie wiem czy ogólnie dostępne.
Pewnie musisz zamówić coś - kawę, piwko- i Ci hasło udostępnią.
Hej :)

W Mandre jest też darmowe WIFI w porcie.
jakabzdura
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) jakabzdura » 11.07.2012 19:00

tamtym roku ktoś mi mówił że przy hotelach słyszałem że jest wifi darmowe
gabba
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) gabba » 12.07.2012 20:12

W zeszłym roku mieszkałam w Pagu, po przeciwnej stronie zatoki od starego miasta, w dość wysoko położonej kwaterze i miałam darmowy internet. W centrum jest silniejszy sygnał, np. przy hotelu PAG (o ile dobrze pamiętam nazwę).
A tak w ogóle to zazdroszczę i życzę miłego pobytu!!!
awram_
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) awram_ » 12.07.2012 20:36

Doskonały sygnał był przy hotelu (zapomniałem nazwy) między portem a pocztą-ludzie siedzieli na krawężniku (przy takim wielkim murze z palmami obok) po drugiej stronie :P

@@@EDIT

Ten hotel, to Hotel Smokva. Jak klikniecie macie zdjęcia.
undercover
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) undercover » 12.07.2012 22:53

Dziękuje za odpowiedzi :)

Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne