Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Darmowe SMS-y w roamingu!!!

Jacy są Chorwaci, ile co kosztuje w Chorwacji, czy warto jadać w restauracjach, co zabrać ze sobą z Polski, czym najlepiej płacić, na co szczególnie uważać oraz wszystkie inne pytania i uwagi związane z wyjazdami, także te nietypowe czy specjalistyczne, powinny znaleźć się w tym miejscu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
bicki
Podróżnik
Darmowe SMS-y w roamingu!!!

Nieprzeczytany postnapisał(a) bicki » 16.07.2006 09:14

Mam pytanie do osób, które właśnie są w Chorwacji lub były w tym roku (ewentualnie wiedzą coś na ten temat). Czy któryś z lokalnych operatorów wzorem lat poprzednich wprowadził w jakimś przedziale godzinowym darmowe SMS-y w roamingu dla urzytkowników zewnetrznych sieci? Z tego co pamietam w tamtym roku VIP mial darmowe SMS-y od 18 do 19, warunkiem tylko byla rezygnacja naszych operatorow ze swojej prowizji. ERA niestety w tamtym roku nie zastosowala sie do tego.
Pozdrawiam.
krzychu_72
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krzychu_72 » 16.07.2006 10:20

Nic takiego w czerwcu nie widziałem.
piotr.liwoch
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotr.liwoch » 16.07.2006 21:48

ZAPOMNIJ - Najtaniej wychodzi kupić startera w Chorwackiej sieci VIP i sms wysyłasz od 29 lipek po 19.00 a w dzień 40 lip. Rozmowa do Polski od 4,88 Kuny.
tboy
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) tboy » 16.07.2006 22:55

coś trąbią w mediach, że ma coś się zmienić w cenach roamingu, żeby nas nie zjedli zdziercy, ale kiedy??!!
stick
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) stick » 17.07.2006 08:05

tboy napisał(a):coś trąbią w mediach, że ma coś się zmienić w cenach roamingu, żeby nas nie zjedli zdziercy, ale kiedy??!!

Nie wcześniej jak od przyszłego roku. Znając pazerność koncernów telekomunikacyjnych - jeżeli dojdzie do zmiany stawek - to pewnie po wakacjach, podczas których panuje wzmożony ruch w sieci.
tboy
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) tboy » 17.07.2006 09:47

stick napisał(a):Nie wcześniej jak od przyszłego roku. Znając pazerność koncernów telekomunikacyjnych - jeżeli dojdzie do zmiany stawek - to pewnie po wakacjach, podczas których panuje wzmożony ruch w sieci.

jasna sprawa że nie odpuszczą w połowie wygranego sezonu
bicki
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) bicki » 17.07.2006 19:28

piotr.liwoch napisał(a):ZAPOMNIJ - Najtaniej wychodzi kupić startera w Chorwackiej sieci VIP i sms wysyłasz od 29 lipek po 19.00 a w dzień 40 lip. Rozmowa do Polski od 4,88 Kuny.
Te ceny SMS-ów dotyczą wysyłania poza sieć VIP? (czytaj do polskich sieci?
piotr.liwoch
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotr.liwoch » 19.07.2006 08:49

Chorwacka sieć VIP nie rozgranicza wysyłania sms do sieci Chorwackiej czy innej, również zagranicznej sieci. Ja kupiłem starter i sms miałem za 48 lip. Ale zmieniłem taryfe i miałem po 19.00 za 29 lip, a po 8.00 za 40 lip. Więcej znajdziesz na www.vipnet.hr

Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne