Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Darmowe konta e-mail w domenie Chorwackiej

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Karol099
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Karol099 » 10.06.2004 16:05

Witam,

błąkając sie dziś po internecie znalazłem ciekawy serwer z darmowymi kontami e-mail.

Informacji o parametrach skrzynki niestety jeszcze nie znalazłem.

Domena bardzo ciekawa online.hr czyli domena chorwacka.

Mój mail w tej domenie to adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl możecie sprawdzić wysyłając do mnie maila na ten adres.Będe odbierał go codziennie ok.20 , ponieważ muszę sobie skonfigurować outlooka.

Adres witryny gdzie można się zarejestrować to http://mail.online.hr/adduser.php

pozdrawiam
Karol

pozdrawiam[/b]
bybus
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) bybus » 10.06.2004 18:49

karol099 napisał(a):Witam,

błąkając sie dziś po internecie znalazłem ciekawy serwer z darmowymi kontami e-mail.

Mój mail w tej domenie to adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl możecie sprawdzić wysyłając do mnie maila na ten adres.Będe odbierał go codziennie ok.20 , ponieważ muszę sobie skonfigurować outlooka.

Adres witryny gdzie można się zarejestrować to http://mail.online.hr/adduser.php

pozdrawiam
Karol

pozdrawiam[/b]

no wlasnie... jaki smtp i pop3 ?
Karol099
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Karol099 » 10.06.2004 19:49

bybus napisał(a):

pozdrawiam
Karol

pozdrawiam[/b]

Właśnie szukam. To bardzo utrudnia korzystanie.
Niestety standartowe smtp.online.hr i pop3.online.hr nie działają
Karol099
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Karol099 » 10.06.2004 20:12

Wysłałem dla sprawdzenia sam do siebie email z konta adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl do adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl.
Doszedł.Zamieszczam adres screenu na którym jest ten email
http://www.forumcro.republika.pl/online.hr.jpg
Karol099
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Karol099 » 10.06.2004 20:13

bybus napisał(a):

pozdrawiam
Karol

pozdrawiam[/b]

Też założyłeś sobie konto ??????
bybus
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) bybus » 10.06.2004 20:58

karol099 napisał(a):
bybus napisał(a):

pozdrawiam
Karol

pozdrawiam[/b]

Też założyłeś sobie konto ??????

no :D
Karol099
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Karol099 » 10.06.2004 21:45

A w której domenie :

online.hr

czy

globalnet.hr

Można sobie wybrać.
Karol099
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Karol099 » 10.06.2004 21:48

A ja znalazłem jeszcze jedną egzotyczną domenę a mianowicie rosyjską stronkę www.mail.ru bardzo ciekawa oferta mają nawet swój własny program pocztowy ( po rosyjsku ) .

Ja osobiście lubie egzotyczne domeny wiec i tam zalozyłem oczywiście
adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl

mam jeszcze adresy mołdawskie ,m rumuńskie i wiel innych.
Ale trzeba jeszcze coś w chorwacji poszukać.
Jak coś znajde to napiszę.

POzdro
niezawodny
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) niezawodny » 10.06.2004 21:48

No Panowie, przyznaję że dyskusja jest wstrząsająca :lol:
Karol099
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Karol099 » 10.06.2004 21:54

niezawodny napisał(a):No Panowie, przyznaję że dyskusja jest wstrząsająca :lol:

A ty jak zawsze masz swietne poczucie humoru :lol: :D :lol:

Lepiej konto sobie załóż.
a jak masz to poszukaj adresu pop3 i smtp :lol: :lol:
Bo ja nie mogę znaleść :( :(
Karol099
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Karol099 » 10.06.2004 22:11

niezawodny napisał(a):No Panowie, przyznaję że dyskusja jest wstrząsająca :lol:

Niezawodny ty na serio chcesz z CRO zrezygnować ????
niezawodny
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) niezawodny » 10.06.2004 22:13

Może bracia Chorwaci jeszcze nie wynaleźli SMTP i POP3 i dymają pocztę przez www :?: :lol:
VC4R
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) VC4R » 11.06.2004 01:50

Wynaleźli ,wynaleźli.IMHO dostęp przez WWW nie zawsze jest najwygodniejszy ale zwykle bezpieczny. Na większości popularnych portali do logowania, a często i podczas całej sesji używane są połączenia SSL. W przypadku dostępu poprzez program pocztowy i protokół POP3 ,jeżeli hasło jest przesyłane w postaci nieszyfrowanej do serwera, to każdy włączony w sieci gdzieś pomiędzy komputerem użytkownika i serwerem może to hasło odczytać.Jeśli jest to możliwe (serwer to obsługuje), należy zawsze włączać zabezpieczenia we wszystkich programach korzystających z konta.Ale nie o tym miało być.

SERWER POP3: mail.online.hr
SERWER SMTP: mail.online.hr

I uprzedzając pytanie karol099 czy już założyłem sobie konto?
Owszem założyłem jakiś czas temu (nie pamiętam dokładnie ,ale miałem je już wtedy ) Obrazek
Karol099
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Karol099 » 11.06.2004 08:43

VC4R napisał(a):Wynaleźli ,wynaleźli.IMHO dostęp przez WWW nie zawsze jest najwygodniejszy ale zwykle bezpieczny. Na większości popularnych portali do logowania, a często i podczas całej sesji używane są połączenia SSL. W przypadku dostępu poprzez program pocztowy i protokół POP3 ,jeżeli hasło jest przesyłane w postaci nieszyfrowanej do serwera, to każdy włączony w sieci gdzieś pomiędzy komputerem użytkownika i serwerem może to hasło odczytać.Jeśli jest to możliwe (serwer to obsługuje), należy zawsze włączać zabezpieczenia we wszystkich programach korzystających z konta.Ale nie o tym miało być.

Owszem założyłem jakiś czas temu (nie pamiętam dokładnie ,ale miałem je już wtedy ) Obrazek

Dzięki, napewno będzie to dużym ułatwieniem w korzystaniu z poczty.
bybus
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) bybus » 11.06.2004 20:26

karol099 napisał(a):
VC4R napisał(a):Wynaleźli ,wynaleźli.IMHO dostęp przez WWW nie zawsze jest najwygodniejszy ale zwykle bezpieczny. Na większości popularnych portali do logowania, a często i podczas całej sesji używane są połączenia SSL. W przypadku dostępu poprzez program pocztowy i protokół POP3 ,jeżeli hasło jest przesyłane w postaci nieszyfrowanej do serwera, to każdy włączony w sieci gdzieś pomiędzy komputerem użytkownika i serwerem może to hasło odczytać.Jeśli jest to możliwe (serwer to obsługuje), należy zawsze włączać zabezpieczenia we wszystkich programach korzystających z konta.Ale nie o tym miało być.

Dzięki, napewno będzie to dużym ułatwieniem w korzystaniu z poczty.

no zapomnialem, przepraszam. :oops:
kolejna lekcja pokory :?
ale za to jaki nauczyciel 8)
Następna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone