Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

"Darling I lowe Ju"

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
scrapp
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) scrapp » 15.02.2011 08:27

FKK, to inna sprawa i nie dziwi mnie wogóle.Fakt, że facet poderwie , zabawi się, zapłaci i zadowolony wyjedzie też, ale te kobietki, to odrazu jakiś "kontrakt" zawierają, kasę im wysyłają...tego nie mogę zrozumieć.
Wycofujesz się rakiem. Raz użalasz sie na naszymi kobietami, a teraz nad żonami arabów.

Nie sądzisz, że krzywdzą żonych tych arabów?

Nie sądze. A w jaki sposób krzywdzą?
To nie jest romans we właściwym znaczeniu tego słowa tylko czysty sposnosring żigolaka. I to jemu nalezy sie chyba wspołczucie tak jak zwykłej prostytutce. A że męska?
[/quote]
realista2
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) realista2 » 15.02.2011 08:54

Świat nie jest wszędzie taki sam, a różnice kulturowe to nie jest coś o czego można nie zauważyć. Jeśli w jakimś miejscu na świecie roznegliżowane kobiety są traktowane jak szmaty, a te które swoje wdzięki rozdają na prawo i lewo w ogóle nie mieszczą się w żadnych kategoriach to chcąc nie chcąc musimy się do tego przystosować, albo tam nie jeździć.
Lata temu moja miła na egipskiej plaży usiłowała swoim zwyczajem opalać się bez górnej części kostiumu (w Chorwacji bez żadnego kostiumu), ale wzbudziła zainteresowanie tubylców które odczuła jako nachalne i w pewnym sensie nieprzyjazne. Od tej pory jeśli Egipt to opalanie topless nie wchodzi w grę.
Lubuszanin
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lubuszanin » 15.02.2011 10:33

scrapp napisał(a):FKK, to inna sprawa i nie dziwi mnie wogóle.Fakt, że facet poderwie , zabawi się, zapłaci i zadowolony wyjedzie też, ale te kobietki, to odrazu jakiś "kontrakt" zawierają, kasę im wysyłają...tego nie mogę zrozumieć.
Wycofujesz się rakiem. Raz użalasz sie na naszymi kobietami, a teraz nad żonami arabów.

Nie sądzisz, że krzywdzą żonych tych arabów?

Nie sądze. A w jaki sposób krzywdzą?
To nie jest romans we właściwym znaczeniu tego słowa tylko czysty sposnosring żigolaka. I to jemu nalezy sie chyba wspołczucie tak jak zwykłej prostytutce. A że męska?

Z niczego się nie wycofuję!Nie akceptuję tego typu zachowań obu stron i tyle! Myślisz, że żony tych arabów z pełną świadomością wiedzą w jaki sposób ich mężowie zarobi te pieniądze? A jakbyś czuła się Ty, domyślając się, że twój mąż zabawia się w delegacji z przygodnymi "tirówkami?Nie czuła byś się skrzywdzona?
scrapp
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) scrapp » 15.02.2011 11:18

[Z niczego się nie wycofuję!Nie akceptuję tego typu zachowań obu stron i tyle! Myślisz, że żony tych arabów z pełną świadomością wiedzą w jaki sposób ich mężowie zarobi te pieniądze? A jakbyś czuła się Ty, domyślając się, że twój mąż zabawia się w delegacji z przygodnymi "tirówkami?Nie czuła byś się skrzywdzona?[/quote]

Ale ja jestem rodzaju męskiego. :D
Z czego ty wnosisz że jestem rodzaju żeńskiego?
Tyle że potrafię spojrzec na to z perspektywy......
Żony arabów generalnie mało wiedzą bo są uziemione.
To czy akceptujesz czy się użalasz to dwie różne sprawy. Warto się zdecydować.....
Lubuszanin
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lubuszanin » 15.02.2011 11:53

Nie wiem jakiej jesteś płci, ale skoro potrafisz spojrzeć z punktu widzenia kobiety, to wczuj się w rolę zdradzanej kobiety i napisz jak byś czuła na jej miejscu.Skąd posiadasz wiedze na temat kobiet, żon arabów?Myślisz, że są tak głupie, że nic nie wiedzą, że nie czują, iż mąż ma inne na boku?A może po prostu akceptują ten fakt i godzą się na to?Oczywiście religia też zezwala na takie praktyki, ale tylko mężczyznom.
scrapp
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) scrapp » 15.02.2011 13:38

Lubuszanin napisał(a):Nie wiem jakiej jesteś płci, - to już wiem ale klasyfikujesz tak jak Ci wygodniej a poprawnośc i obiektywizm narzuca obowiązek bycia dociekliwym i wszelkie niewiadome zostawić nie rozstrzygnięte. ale skoro potrafisz spojrzeć z punktu widzenia kobiety, - to na jakiej podstawie? Patrzę obiektywnie i nie oceniam tylko wskazuję że sa różne punkty widzenia i warto żebyś takze to zauważył.
to wczuj się w rolę zdradzanej kobiety i napisz jak byś czuła na jej miejscu.Skąd posiadasz wiedze na temat kobiet, żon arabów?Myślisz, że są tak głupie, że nic nie wiedzą, że nie czują, iż mąż ma inne na boku?A może po prostu akceptują ten fakt i godzą się na to?Oczywiście religia też zezwala na takie praktyki, ale tylko mężczyznom.
- i co wynika z tej wypowiedzi w kwestii tego użalania się nad kobietami?
A nie widzą bo mieszkają na wsi pod Luxorem i męża widza raz w miesiącu. Ale się pytam: Co to ma dorzeczy do tego że Ci żal tych których tak traktują?
Teska
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Teska » 15.02.2011 15:54

a swoja drogą - niech sobie każdy robi co chce - oby nikt postronnego nie krzywdził...
kazdy żyje i robi co chce -tolerancja?
Ja byłam parę razy w Egipcie i nie byłam zainteresowna egipcjaninami..pojechałam wypocząć, były panie które chadzały z nimi...no cóż człowiek popatrzył ,pomyślał i wszystko, nie przyszło mi na myśl oceniać...
panowie dostają kasę, panie seks i nie tylko....ot i wszystko. :?
Lubuszanin
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lubuszanin » 15.02.2011 16:21

Teska napisał(a):a swoja drogą - niech sobie każdy robi co chce - oby nikt postronnego nie krzywdził...

Znaczy się kogo masz na myśli pisząc " oby nikt postronnego nie krzywdził..."
Poprzednia strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

"Darling I lowe Ju" - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone