@Ewo
w Orebicu polecam plaże między Trstenicą, a centrum Orebica (portem).
Wzdłuż wybrzeża jest promenada betonowa, z jednej strony plaże - mniejsze, podzielone betonowymi wypustami w morze i kamolami, a z drugiej strony knajpki
Bliżej stadionu (wlot do Orebica) znajdziesz nawet trochę krzaczków na cień
Trstenica zupełni nie w naszym stylu - byliśmy raz, w pochmurny dzień, żeby mieć więcej miejsca, bo wcześniej, przy pogodzie, to tłumy
Zaczep mnie na mail, to Ci podeślę fotki z "naszej" ulubionej plaży i dla porównania z Trstenicy
A co do "wklejonego" do nas fragmentu rozmowy campingowców-alergików - ja tam wolę sprawdzone żarełko zabrać, a jak trafię na sklep z tym, co dla nas dobre, to chętnie do domu jeszcze nakupię.
Niestety nasza dieta jest specyficzna i jeśli ktoś nie decyduje się na zupełne wywalenie z życia takich dobroci jak chleb czy makaron, to musi znaleźć zamienniki bg, o które niestety łatwo nie jest
Znaczy jest coraz lepiej, ale ja tam wole nie ryzykować na wakacjach i nie chcę przez połowę pobytu wyszukiwać wzrokiem znajomych sieci sklepów, w których wiem, że coś dla mnie powinno być
Tak w temacie sklepów, to "poreklamuję" Inter Marche - maja dużo mięsnych wyrobów (kiełbasy, wędliny) z przekreślonym kłosem, ale i dobrze zaopatrzone stoisko stricte bezglutenowe - mąki, makarony, słodycze... I mąka uniwersalna Schar jest tańsza niż w Carrefourze