Jacy są Chorwaci, ile co kosztuje w Chorwacji, czy warto jadać w restauracjach, co zabrać ze sobą z Polski, czym najlepiej płacić, na co szczególnie uważać oraz wszystkie inne pytania i uwagi związane z wyjazdami, także te nietypowe czy specjalistyczne, powinny znaleźć się w tym miejscu. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
w chorwacji najczęściej spotykane samochody to YUGO i RENAULT 4 bodajże. od czasu do czasu zdaży sie jakiś merc albo audi ale bardzo żadko na chorwackich numerach.
mialem kiedys fiata 600 z 58 roku w identycznym kolorze jak ten Twoj pomaranczowy. drzwi otwueraly sie w "druga strone". to dopiero byla maszyna. 4 cylindry i 600 pojemnosci jak konvzylem srednia szkole samochodowa to oddalem go do muzeum techniki w tejze placowce
krzysiekrz napisał(a):A ja widziałem Maserati Quatroporte w Srebreno. To bardzo piękny samochód i nie wiem jak (mając dużo pieniędzy) można kupić jakieś Audi czy Mercedesa zamiast tego Maserati
Zauważyliście, że na zboczach gór obok drogi leżą porozbijane samochody. Ciekawe, czy jest to taki "straszak" na nierozważnych kierowców, pozostałość po wojnie, a może po prostu szrot???
My zauważyliśmy że (jak już madzia1981 pisała) nasze maluszki są dość popularne, my widzieliśmy ich kilka:
Przedstawiam jednego z ekstra bagażnikiem na dachu