Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Dalmackie campingi w sierpniu

Dla miłośników namiotów, przyczep i biwakowania. Standardy, ceny, ciekawe miejsca do zwiedzenia przez trampingowców.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Sanctus Dominicus
Plażowicz
Dalmackie campingi w sierpniu

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sanctus Dominicus » 15.07.2003 13:24

Wybieramy się na początku sierpnia w okolice Zadaru. Mamy zamiar jechac w ciemno, ale trochę niepokoi mnie myśl, że mogę mieć problemy z znalezieniem zakwaterowania - chodzi głównie o campingi i kwatery.
Wie ktoś jak z tym jest? Może lepiej sobie cos zarezerwować?

S.D.
wielbiciel Chorwacji
daj sobie spokoj

Nieprzeczytany postnapisał(a) wielbiciel Chorwacji » 18.07.2003 18:19

daj sobie spokoj z rezerwacja i jedz w ciemno.Kempingow jest od groma a kwater nie brakuje.Polecam kamp Filip.,
a to ja
Cromaniak
rezerwacja?

Nieprzeczytany postnapisał(a) a to ja » 18.07.2003 19:10

Witam!
Jeśli jedziecie w 2-4 osoby -nie będzie większego problemu.
Nas było...10 osób(na trzy autka) i mieliśmy problemy z noclegiem "po drodze".
Dobrze jest dotrzeć docelowo przed zmierzchem i ...przed weekendem.
Pozdrawiam
Dorota

P.S:Jeśli jedziesz własnym autkiem i...spodoba ci się coś "po drodze" - nie musisz gonić na zarezerwowaną kwaretę.
Bond
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bond » 29.07.2003 23:37

Witam.
Jeśli jedziesz w okolice Zadaru to polecam Sukosan ok.10 km za Zadarem,na południe w stronę Splitu.
Miejsowość jest b.fajnie położona na cyplu.Przebywałewm tam na campingu Oliva.Z campu jest furtka na zatokę gdzie stoją jachty i można poleżeć na betonowej plazy,lub z drugiej południowej strony,w odległości ok 100-150 m jest urokliwa plaża, małe kamyki a w wodzie piasek.
Plaża ta jest bezpieczna nawet dla małych dzieci,a woda płyciutka i łagodnie opadajace dno.
Właściciel campingu ma na imię EDO, fajmy gość.
Ceny które ja płaciłem w tym roku naprawdę niskie - 1,70 euro od osoby,za prąd 1,-euro, za samochód i przyczepę campig. ok. 4,00 euro.
Polecam.
Bond
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bond » 29.07.2003 23:46

Dodam jeszcze odnośnie kwater, chociaż nie mieszkałem na nich,ale się dowiadywałem: za pokój 3-os.z łazienką i prowizoryczną kuchenką gazową 2-paln. ok 25,- euro ale spotkaliśmy 4-ch chłopaków z Krakowa co płacili tylko 20 euro,za dzień /w trzyosobowym pokoju/i jeszcze gospodarz obdarowywał ich sporą ilością wina.
Tak więc obawy o rezerwację, chyba nie powinny wam popsuć wyjazdu.
Będzie OK.
Pozdrawiam.
Marcys

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marcys » 30.07.2003 00:03

Sanctus Dominicus napisał(a):Wybieramy się na początku sierpnia w okolice Zadaru. Mamy zamiar jechac w ciemno, ale trochę niepokoi mnie myśl, że mogę mieć problemy z znalezieniem zakwaterowania - chodzi głównie o campingi i kwatery.
Wie ktoś jak z tym jest? Może lepiej sobie cos zarezerwować?

S.D.

polecam kemping Pineta w miejscowosci Petrcane, 10 km na północ od Zadaru. Kemping jest prywatny, malutki i bardzo przyjazny. Najlepsze jest to, że do morza jest dosłownie kilka metrow. My przyjechaliśmy tam bez zapowiedzi i znalazło się miejsce na 2 namioty i samochod. A i rakiję gospodarz z piwniczki wyciągnął...
<M>
mariusz81
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) mariusz81 » 12.07.2005 19:05

Pytanie odnośnie kampingu Pineta w Petrcane i Oliva w Sukosanie. Jak jest na nich-warunki sanitarne,lokalizacja w stosunku do sklepow, moze jakis markecików, ceny? Czy kamping Pineta znajduje sie daleko od hotelu Pinija a kamp Olicva od mariny ??

Powrót do Kempingi