Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

DALMACJA POŁUDNIOWA - spokojna, mała mieścinka- co polecacie

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
murek82
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) murek82 » 08.08.2011 11:46

Witam,

Jestem tu nowy i chciałem się przywitać.
10 sierpnia (to już za dwa dni) jedziemy z żoną do Chorwacji.
Dodam, że jest to mój pierwszy wyjazd.

Zdecydowaliśmy, że będzie to samo południe kraju... Jedziemy w ciemno.
Szukamy jakiejś małej mieścinki, gzie można odpocząć. Życie nocne nas nie interesuje (radzimy sobie sami :)
Spokojna plaża... mało ludzi... (wiem, wiem... wszędzie pełno)

Nie chciałbym, żeby była to jakaś wioska, gdzie nie będzie kompletnie nic.
Kilka sklepików i knajpek by się przydało.

Polecacie coś? Coś z własnego doświadczenia?

Będę wdzięczny za wszelkie wskazówki

pozdrawiam
murek
mireks
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mireks » 08.08.2011 17:31

Jeśli jedziecie w ciemno to nie widzę problemu,jednemu podoba się tu a drugiemu nie.Proponuje jechać,gdzie się spodoba tam się zatrzymacie,udanych wczasów życzę.
AishaKM
Podróżnik
Re: DALMACJA POŁUDNIOWA - spokojna, mała mieścinka- co polec

Nieprzeczytany postnapisał(a) AishaKM » 08.08.2011 21:37

Polecam Promajnę , jest mała,spokojna,urocza , w sam raz na odpoczynek.
Opisałam troszkę Promajnę w moich relacjach z podróży. Zresztą cro to kopalnia wiedzy na temat Chorwacji,bywam tu po cenne rady a jak tęsknię za Chorwacją to bywam tu żeby powspominać. :D
Sylwetka...
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sylwetka... » 08.08.2011 23:07

To musicie zdecydować albo kilka sklepów i knajpek i..... wszędzie pełno, albo 1 knajpa 1 sklep i mało ludzi... :D na forum jest masa informacji o przeróżnych małych i dużych miejscowościach wystarczy poszukać
Ostatnio edytowano 09.08.2011 05:08 przez Sylwetka..., łącznie edytowano 2 razy
rbogi
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) rbogi » 08.08.2011 23:17

Polecam Viganj na półwyspie Peliesac - co prawda wioska, ale parę sklepów i kilka knajpek się tam znajdzie. Miejsce spokojne a widoki jak to w Dalmacji - wspaniałe. :D
Poza tym blisko Orebic , Korczula a i do Dubrownika niezbyt daleko.
Osobiście polecam :D
murek82
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) murek82 » 09.08.2011 07:27

zastanawiam się nad Mlini lub Slano.
Z opowieści osób, które tam były chyba najbardziej te miejscowości przypadły mi do gustu...

pozdrawiam
murek
Dick45
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dick45 » 09.08.2011 17:38

murek82 napisał(a):zastanawiam się nad Mlini lub Slano.
Z opowieści osób, które tam były chyba najbardziej te miejscowości przypadły mi do gustu...

pozdrawiam
murek

W Mlini byłem dwa lata temu Mała spokojna mieścina. Plaża miejska pełna ale można przejść trochę dalej na plaże tych powojennych ruin tam jest pusto w tygodniu w sobotę i niedzielę wszędzie pełno chorwatów.Blisko do Dubrownika najlepiej jechać autobusem unikasz problemów z parkowaniem.
Na spokojny odpoczynek polecam
mireks
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mireks » 09.08.2011 20:01

AishaKM napisał(a):Polecam Promajnę , jest mała,spokojna,urocza , w sam raz na odpoczynek.
Opisałam troszkę Promajnę w moich relacjach z podróży. Zresztą cro to kopalnia wiedzy na temat Chorwacji,bywam tu po cenne rady a jak tęsknię za Chorwacją to bywam tu żeby powspominać. :D

Promajna nie leży w południowej dalmacji.
smok131
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) smok131 » 09.08.2011 20:28

małe ale bardzo urocze miasteczko to Cavtat lub trochę dalej na południe Molunat i jedno i drugie godne polecenia :)

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone