Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Dalmacja Południowa - gdzie jechać

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Piotr_
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Piotr_ » 01.04.2007 01:45

Witam, w ubiegłym roku sugerując się m.in. Waszymi radami i opiniami udałem się do Omisu, a następnie do Primosten. W obydwu miejscach znalazłem to czego oczekiwałem, a mój urlop był w 100% udany.W Omisie była piasczysta plaża, spokój, a jednocześnie niewielka starówka. Z kolei Primosten to jedno z najciekawszych miejsc jakie widziałem z pięknymi skalistymi i kamienistymi plażami, oraz życiem nocnym. W tym roku również wybieram się do Chorwacji w czerwcu. Dzieci są trochę starsze (2 i 4 lata), więc mogę zaryzykować dłuższą trasę. Z drugiej strony nie wiem czy dalej jest coś jeszcze bardziej ciekawego. W tym roku nie planuję odwiedzać Plitvic, ani wodospadów Krka, dlatego miejsce nie musi być dobrą bazą wypadową. Już w roku ubiegłym rozważałem Hvar lub Korculę i teraz ponownie rozważam wyjazd na którąś z tych wysp. Właściwie to bardzo chciałbym chociaż częściowo spędzić urlop na wyspie. Ze względu, że nie znam tych regionów, to prosiłbym Was o propozycję jednego miejsca, które byłoby prawie odcięte od cywilizacji z plażą nadającą się do zabaw dla dzieci i drugiego, w którym byłaby starówka i nocne życie. Biorę też pod uwagę wyspy leżące w północnej części Chorwacji. Będę wdzięczny za porady i szczegóły.
wojan
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) wojan » 01.04.2007 06:57

Piotrze - poczytaj o Zupie Dubrovackiej.Bardzo pięknie o niej pisze właśnie Jola Michno w swojej relacji tutaj:

forum/viewtopic.php?t=14675&postdays=0&postorder=asc&start=15
velo_12
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) velo_12 » 01.04.2007 13:07

Riwiera Makarka :!: 8) Może nie sama Makarska bo jest dość tłoczno, ale Tucepi, Brela, Baśka Voda i inne miejscowości będą w sam raz zarówno na plażowanie, jak i na nocne życie :hut:
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 01.04.2007 14:25

Etam, jak Dalmacja południowa to tylko .... Krk. :D :wink:
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 01.04.2007 14:41

woka napisał(a):Etam, jak Dalmacja południowa to tylko .... Krk. :D :wink:

Chciałeś powiedzieć Krka :?: ;):lool:
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 01.04.2007 14:49

Peljesac je najbolji!!!!
Piotr_
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Piotr_ » 03.04.2007 18:11

Przeglądałem stronę www Breli i rzeczywiście wygląda bardzo interesująco. Jest blisko Omisu i w ubiegłym roku robiąc sobie wycieczkę przejeżdżałem przez Brelę. Nie zauważylem żadnej starówki. Czy tam jej nie ma? Dzisiaj próbowałem zadzwonić i zabukować sobie apartament 2+2, ale wszystko co jest blisko plaży z widokiem na morze jest już zarezerwowane. Może ktoś z Was ma sprawdzony apartament i kontakt? - byłbym wdzięczny za namiary. Przy okazaji co sądzicie o wyspie Krk. Myślałem o tym, żeby pierwszy tydzień spędzić w Breli a drugi na w miejscu bliżej Polski. Zastanawiam się nad Krk (Baska) lub Rab (Lopar). Odnośnie tych lokalizacji zatanawiam się nad tym czy będzie łatwo znaleźć atrakcyjne apartamenty pod koniec czerwca. I jescze jedno. Czy ktoś z Was płynął promem z Puli do Wenecji ? Intersują mnie ceny promou, zakwaterowania w Wenecji i trasy powrotnej z Włoch. Za wszystkie odpowiedzi dziękuję i pozdrawiam.
Piotr

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone