Witam
W zeszłym roku, na początku lipca, odwiedziłem CRO. Tak mi się spodobało, że w tym roku wracam w te same miejsca by "przyjrzeć" się im dokładniej już na spokojnie bez wielkich emocji z pobytu.
Przy okazji przygotowań do tegorocznej podróży chciałbym podzielić się z Wami kilkoma zdjęciami z ubiegłego roku. Przepraszam, że nie podzieliłem się zaraz po powrocie
Z biegiem czasu zamieszczę zdjęcia kolejno z Omisu, Trogiru, Splitu, Makarskiej oraz Dubrownika.
Wykwintnych fotoamatorów przepraszam za wszelkiego rodzaju niedociągnięcia, przy tak dużym nasłonecznieniu trudno utrzymać aparat w ryzach
No to zaczynamy. Zapraszam.
Omis
Wjazd na Kemping Lisicina [kameralny klimat, super warunki, rodzinna atmosfera, gorąco polecam!]
Widoki z namiotu pierwsza klasa
Tak, tak, to my
Kilkanaście metrów od namiotu do naszej dyspozycji było bodajże 4 prysznice, kuchnia, 4 lub 6 toalet, pomieszczenie sanitarne. Tak jak widać na zdjęciu gospodarze posiadają pokoje do wynajęcia a także przyczepy kempingowe (po lewej na zdjęciu). WWW kempingu --> http://ac-lisicina.hr/index-pl.html
Plaża w Omisu
Jedna z uroczych wąskich uliczek starego miasta.
Omis nocą
Omis widziany ze starej wieży, zapewne wartowniczej.
Na poniższym zdjęciu widać plażę w Ruskamen, nieopodal Omisu, fajna kamienista plaża w sam raz do nurkowania, polecam.
Pozdrawiam