Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Dalmacja, Peljesac, Dingac Borak!!

Ludzie pytają jak coś wygląda. Plaża, miasteczko, otoczenie... Tu można zakładać tematy z nazwą miejscowości i zdjęciami okolicy. Można wklejać też linki do zdjęć z innych portali by dać jak największy przegląd fotograficzny miejcowości. Proszę nie umieszczać zdjęć pobranych z innych serwisów.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
paulinkaaa06
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) paulinkaaa06 » 04.08.2008 12:29

Wszystkim którzy kochają spokój i relax polecam małą mieścinke w Dalmacji na półwyspie Peljesac - DINGAC BORAK !!! Znajduje się ona nad samym morzem!! Byłam tam 3 razy (dwa dni temu wrocilam wlasnie stamtąd). To miejsce jest magiczne i niesamowite!! Cisza, Spokój, Dwie bardzo eleganckie knajpki, dwie plaże , sklep, apartamenty pierwsza klasa! Byłam w innych miejscowościach w Chorwacji ale Dingac zachwycił mnie swoją "magicznością" jeśli można tak powiedzieć. To miejsce posiada coś magicznego i gwarantuje, że jeśli ktoś tam pojedzie raz to już nigdy nie zdecyduje się na nic innego.
wojan
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) wojan » 04.08.2008 19:48

Paulinka - a gdzie te foty :( temat założyłaś w wątku "Chorwacja w naszym obiektywie" :D :D
A swoją drogą pewnie zaraz tu się zjawi Bocian,bo to temat wypisz wymaluj woda na jego młyn :D :D
Pozdrav.
yvonn
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) yvonn » 04.08.2008 21:11

paulinkaaa06 napisał(a):Wszystkim którzy kochają spokój i relax polecam małą mieścinke w Dalmacji na półwyspie Peljesac - DINGAC BORAK !!! Znajduje się ona nad samym morzem!! Byłam tam 3 razy (dwa dni temu wrocilam wlasnie stamtąd). To miejsce jest magiczne i niesamowite!! Cisza, Spokój, Dwie bardzo eleganckie knajpki, dwie plaże , sklep, apartamenty pierwsza klasa! Byłam w innych miejscowościach w Chorwacji ale Dingac zachwycił mnie swoją "magicznością" jeśli można tak powiedzieć. To miejsce posiada coś magicznego i gwarantuje, że jeśli ktoś tam pojedzie raz to już nigdy nie zdecyduje się na nic innego.

Witam
Paulinka może napiszesz jaki miałaś apartament i jakie ceny były apartamentów? Czy miałaś wcześniej rezerwowane czy jechałaś w ciemno? Fotki oczywiście myśle, że również podeślesz, bo to przecież ten dział. :D
My jedziemy za 10 dni na Peljesac i przydałoby się trochę info.
Pozdrawiam
Ania W
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ania W » 04.08.2008 21:25

Paulinkaaa06 ja bardzo lubię cisze i spokój. Ta miejscowość o której pisałaś, bardzo mnie zainteresowała. Wyślij może jakieś zdjęcia...Mieszkaliście blisko plaży? Jaka jest plaża?Czy zejście jest w miarę łagodne?
Pozdrawiam. :lol:
cerlicht
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) cerlicht » 05.08.2008 17:19

Witam .Byłem widziałem podzielam twoje zdanie .Myślę tylko że jak tak będziesz wszystkim zachwalać to gdzie ja będę mieszkał za rok ?Na plaży ,bo o wino jestem spokojny nawet nasi rodacy nie wypiją tych ilości . Pozdrowienia i za rok w boraku.
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 05.08.2008 19:01

wojan napisał(a):Paulinka - a gdzie te foty :( temat założyłaś w wątku "Chorwacja w naszym obiektywie" :D :D
A swoją drogą pewnie zaraz tu się zjawi Bocian,bo to temat wypisz wymaluj woda na jego młyn :D :D
Pozdrav.

W życiu nie słyszałem... :) I nie byłem. :lol:
Generalnie to z tego co mi wiadomo to mylnie określa się nazwy tych miejsc. Dingač to miejsce gdzie mieszka Bobo czyli tam gdzie skręca sie w lewo i na dół, przy tablicy z villą Anadingač a jadąc kawałek dalej dojeżdża sie do Borka czyli tam gdzie są te dwie knajpki i sklepik. Bobo gdy tam idzie zawsze mówi że idzie do Borka , czyli to są dwa oddzielne miejsca.
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 05.08.2008 19:31

To Dingač i Borak
Obrazek
To Korčula...
Obrazek
Ania W
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ania W » 05.08.2008 22:11

Sławek a może Ty mi odpowiesz na powyższa pytanie.....
anjas napisała:
ja bardzo lubię cisze i spokój. Ta miejscowość o której pisałaś, bardzo mnie zainteresowała. Wyślij może jakieś zdjęcia...Mieszkaliście blisko plaży? Jaka jest plaża?Czy zejście jest w miarę łagodne?
Pozdrawiam.

Za fotki dzięki :D
Byliśmy na Peljesacu byłam tylko przejazdem ale dzikość mnie zauroczyła :!: :( :roll: Powoli już robię przymiarki gdzie za rok....Bardzo mi zależy na bliskości kwatery od plaży i z łatwym dojściem do morza....
Pozdrav. :papa: :hut: :papa:
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 06.08.2008 16:11

Obrazek
To plaża 1 w Borku, bardziej uczęszczana, drobne kamienie, płytko.
Jak widać w Borku aby dojść do tej plaży w zależności gdzie sie mieszka można mieć bliżej lub dalej i zawsze w dół. Powrót zawsze w górę :)
Obrazek
Ta druga plaża to mniejsza plaża pośród skałek z drobniutkim żwirkiem, zejście po schodach, z tego co pamiętam. Na tą plaże chadzają nasi gospodarze z Dingaca.
Ania W
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ania W » 06.08.2008 18:53

Dzięki Sławek :!: :D Ta pierwsza plaża w Borku wygląda całkiem, całkiem. Eh te piękne widoki :!: :!: :!:
:papa: :hut: :papa:
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 06.08.2008 22:25

Sławomir Wocial napisał(a):
wojan napisał(a):Paulinka - a gdzie te foty :( temat założyłaś w wątku "Chorwacja w naszym obiektywie" :D :D
Pozdrav.

Generalnie to z tego co mi wiadomo to mylnie określa się nazwy tych miejsc. Dingač to miejsce gdzie mieszka Bobo czyli tam gdzie skręca sie w lewo i na dół, przy tablicy z villą Anadingač a jadąc kawałek dalej dojeżdża sie do Borka czyli tam gdzie są te dwie knajpki i sklepik. Bobo gdy tam idzie zawsze mówi że idzie do Borka , czyli to są dwa oddzielne miejsca.

Tu się z Tobą Sławek nie zgadzam . Potocine i Borak to też jest Dingac , a miejsce z którego Bobo udaje się do Borka zwie się Ponti . Jak nie wierzysz , zapytaj Bobo albo jeszcze lepiej Ane - ona przecież wszystko wie :wink: :D
Gregory
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Gregory » 07.08.2008 07:21

Sławomir Wocial napisał(a):[img]
Obrazek
Ta druga plaża to mniejsza plaża pośród skałek z drobniutkim żwirkiem, zejście po schodach, z tego co pamiętam. Na tą plaże chadzają nasi gospodarze z Dingaca.

Ta druga plaża -zejście po schodach- to znajduje się pomiędzy sklepikiem a konobą (w stronę Dingaca). Sklepik jest troszeczkę bliżej plaży nr 1.

Pozdr
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 07.08.2008 09:13

mkm napisał(a):
Sławomir Wocial napisał(a):
Pozdrav.

Tu się z Tobą Sławek nie zgadzam . Potocine i Borak to też jest Dingac , a miejsce z którego Bobo udaje się do Borka zwie się Ponti . Jak nie wierzysz , zapytaj Bobo albo jeszcze lepiej Ane - ona przecież wszystko wie :wink: :D

Zapytam jak będę następnym razem :) Przyjmując , że Dingač to nazwa regionu to może tak być. Nazwy Ponti nigdy nie słyszałem. Bobo zawsze mówił , że idzie do Borka. Ale adres Bobo to Potomje, Dingač.
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 07.08.2008 09:19

Gregory napisał(a):
Sławomir Wocial napisał(a):[img]
Obrazek

Ta druga plaża -zejście po schodach- to znajduje się pomiędzy sklepikiem a konobą (w stronę Dingaca). Sklepik jest troszeczkę bliżej plaży nr 1.

Pozdr

Masz rację , sklepik znajduję sie trochę w innym miejscu i plaża 2 też :)
Obrazek
to Borak od strony morza.
skee
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) skee » 22.08.2008 19:57

paulinkaaa06 napisał(a):Wszystkim którzy kochają spokój i relax polecam małą mieścinke w Dalmacji na półwyspie Peljesac - DINGAC BORAK !!! Znajduje się ona nad samym morzem!! Byłam tam 3 razy (dwa dni temu wrocilam wlasnie stamtąd). To miejsce jest magiczne i niesamowite!! Cisza, Spokój, Dwie bardzo eleganckie knajpki, dwie plaże , sklep, apartamenty pierwsza klasa! Byłam w innych miejscowościach w Chorwacji ale Dingac zachwycił mnie swoją "magicznością" jeśli można tak powiedzieć. To miejsce posiada coś magicznego i gwarantuje, że jeśli ktoś tam pojedzie raz to już nigdy nie zdecyduje się na nic innego.

W tym roku spędziliśmy wakacje w Trsteniku, więc okolice jako tako znam i rzeczywiście - południowy Peljesac jest bajkowo piękny. Mam jedno pytanie paulinkaaa06: jak jest ze zjazdem i podjazdem samochodem do Borka? Wygląda na dosyć stromo... Czy mijanki są problemem?
Przy okazji, nie wiem, czy potwierdzisz, ale jedną z fajniejszych atrakcji w okolicy jest stary tunel Dingać.
Pozdrowienia.
Następna strona

Powrót do Chorwacja w naszym obiektywie

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies