MWN napisał(a):Tyle razy tędy jeździłem i nie widziałem, proszę jakieś foto, opis...
Proszę bardzo
Lato ...
Zima ...
mysza73 napisał(a):MWN napisał(a):dzięki; to jakaś bardzo boczna droga. Auta tam jeżdżą?
Nie taka całkiem boczna. Od tunelu do Boraka jest całkiem nowiutki asfalt .
A do tego jakie widoki
Bocian napisał(a):
To plaża 1 w Borku, bardziej uczęszczana, drobne kamienie, płytko.
...
Ta druga plaża to mniejsza plaża pośród skałek z drobniutkim żwirkiem, zejście po schodach, z tego co pamiętam
pest napisał(a):Odświeżam stary temat bo chyba bez sensu zakładać nowy. Już są dwa duże i kilka pomniejszych o Borku.Bocian napisał(a):
To plaża 1 w Borku, bardziej uczęszczana, drobne kamienie, płytko.
...
Ta druga plaża to mniejsza plaża pośród skałek z drobniutkim żwirkiem, zejście po schodach, z tego co pamiętam
Czy oprócz wymienionych dwóch plaż (malowniczych nota bene) można znaleźć odosobnione miejsca gdzie da się rozłożyć w dwie-cztery osoby. Zawsze szukamy ustronnych zatoczek nawet kosztem wygody - piasek żwirek nie jest potrzebny ale płaska skałka i dość łagodne zejście byłyby wskazane. Znajda się takie miejsca? Na żadnym zdjęciu nie zauważyłem a mapa google mało szczegółowa żeby wychwycić.
Mamy na oku kwaterę znajdującą się w części zwanej Dingac (od strony Trstenika) a stamtąd w dodatku dalej do wskazanych plaż więc pytanie tym bardziej zasadne.
W alternatywie myślimy o Trsteniku i znalezieniu plaży dla siebie pomiędzy nim a Zulianą. Ale klimat Borka bardziej nam odpowiada. Czy trafnym będzie porównanie go do Sveta Nedjelja na Hvarze?
Powrót do Chorwacja w naszym obiektywie