Dziękuję Wam za "podróżowe" dobre życzenia
. Prognozy pogodowe są korzystne, więc jestem pełna optymizmu
co do tegorocznego żeglowania, chyba
żadna bora nas nie dorwie. Co do dobrych wiatrów - mam nadzieję, że na Jadranie będą takowe
. Póki co inne wiatry mam
, ale czy to zawsze jest pozytywny objaw?
Relacja z tegorocznej morskiej trasy oczywiście powstanie
, chociaż nie wiem, czy tak zaraz po powrocie... Z przyczyn technicznych będzie przesunięcie, ale nie potrafię określić, jak długie. Od wczoraj "skończył" mi się domowy internet
. Miał być od razu nowy, tańszy i lepszy, ale realnie jak zwykle wyszło nie tak
. Była już nowa umowa z Netią, więc do TPSA poszła rezygnacja, oczywiście zgodnie z którą sieć wyłączyli. Tyle, że tuż przed instalacją, z Netii przyszło pisemko o braku możliwości technicznych (TPSA zablokowała im dostęp do łączy w rejonie działania naszej centrali , albo coś w tym guście) i umowa została rozwiązana, zanim zaczęła swój byt
. Za szukanie nowego dostawcy tego dobra, bez którego jakoś trudni funkcjonować
, zajmiemy się pewnie dopiero po powrocie z Cro, a mam wątpliwości, czy i tym razem nie będzie jakiegoś knota. Tak więc, na razie tylko internet pracowy, co oznacza że dla celów prywatnych wykorzystywany jedynie z doskoku, w czasie przerwy na kawkę i inne drobne spożycia. Nie ma szans, żeby na cropli wklejać własne opowieści. W krótkich chwilach da się najwyżej coś poczytać - lektury sporo
, czasu na to stanowczo za mało
. Przygody Monsunowych Księżniczek
na razie zakończyłam na pierwszym odcinku, widziałam że są już kolejne
i chciałabym je zgłębić jeszcze przed wyjazdem, o ile starczy mi na to czasu przy służbowej kawce
.
Brak netu w domu ma jednak niewątpliwą zaletę - mam znacznie więcej czasu dla domowników
. A dodatkowo wykroiło się go trochę na przygotowanie małej cro-flagi, którą jako znak rozpoznawczy umieszczę gdzieś na łódce (pewnie przy tych relingach, co to są moją opoką przy przechyłach
). Ci, co będą w Cro w tym samym czasie co ja, mogą wypatrywać Bavarii 36 upiększonej specjalnie wyszytym "croplowym" elementem
:
Pozdrawiam serdecznie