Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Dalmacja: jachtem (2007,2008, 2009)

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
dangol
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) dangol » 12.01.2009 22:39

Tymona napisał(a): Ja to chyba mam jakiś problem z wyrażaniem swoich myśli tak, żeby były komunikatywne :wink:

A może to ja mam problem :oops: z czytaniem ze zrozumieniem :?: . Cóż, kiedyś w szkołach nie uczono tego w takim stopniu, jak dziś... Chyba zacznę czytać wszystko po dwa razy :lol: :wink: ...
kulka53
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kulka53 » 13.01.2009 09:20

dangol napisał(a):Paweł, jakie szczęście, że to nie jest gra w okręty :wink: , bo byłby od razu TRAFIONY - ZATOPIONY :( , a to oznaczałoby, że tegoroczny rejs, z powodu braku środka lokomocji, do skutku nie dojdzie :wink: :lol:
Należy Ci się nagroda za to, że dokładnie przewidziałeś 8) potrzeby mojej wyspiarskiej duszy (potrzeby te :roll: na szczęście wspiera nasz kapitan). Tylko cóż takiego można dać Zwycięzcy konkursu (który... sam przypadkiem wywołał?), żeby nagroda była :? trochę mniej wirtualna, niż ta dla Zawodowca za Jego poezje?
Kulko, czy zadowoli Cię "ufundowany" przez naszą załogę obrazek w większych rozmiarach, niż te zalecane do wklejania na forum, żebyś sobie mógł popatrzyć na ciepełko zatoczki (tej aktualnie "zwiedzanej" relacji - bo Lastova z przyczyn oczywistych jeszcze ofiarować nie możemy) w któryś mroźnych dni :?:.
Jeśli tak - to może :idea: ten, który aktualnie jest na moim pulpicie?

Obrazek

:lol: No tak, to nie gra w zatapianie okrętów, to miła, w miłym gronie, zabawa :D
Nie rozpocząłem jej dla nagrody :wink: aczkolwiek cieszy mnie, że takową od Ciebie otrzymałem :cool: bo jest niezwykle piękna 8O
Dziękuję :!:

Hmmm, a że udało mi się zgadnąć, jakie są potrzeby Twojej duszy :wink: , cóż, może dlatego, że moje (w kwestii odwiedzenia wspomnianej wyspy oczywiście :D ) są baaaardzo podobne :roll: :?:

:papa:
dangol
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) dangol » 13.01.2009 20:16

W sumie jednak dobrze, że mamy ze sobą grubsze ciuchy :) , bo na górze wiatr dmucha dość mocno i stanowczo :? za zimno

1-IMG_0426GGO.JPG

Piękna widoków z latarni nie odda niestety żadne z naszych zdjęć :(. Na każdym z nich widać przecież tylko jakąś cząstkę, a najlepiej jest, jak się ogarnia wszystko :roll: dookoła. Bezkres Jadranu, liczne wystające z wody większe i mniejsze wyspy, zapraszające nas :) żeby doń przypłynąć chociaż na chwilkę , dłuuuugaśny Dugi Otok, na którego krańcu właśnie jesteśmy i widzimy tylko jego maluśki :( fragment...

2 -IMG_8824MS.JPG

3a-IMG_7882ZS.JPG

3-IMG_8814MS.JPG

4-IMG_8828MS.JPG

Zatoczka z naszym jachtem i oczekującym nań kapitanem (który z pewnością zastanawia się :wink: , jak długo będzie tam jeszcze na nas samotnie oczekiwał?), a w oddali ledwie widoczny, ale wciąż majestatyczny Velebit ...

5-IMG_0436GGO.JPG

6-IMG_8813MS.JPG

Tuż pod nami - absolutny koniec wyspy ...

7-IMG_8808MS.JPG

8-IMG_0437GGO.JPG

Kapliczka...

9-IMG_8821MS.JPG

10-P9250838.JPG

No i przede wszystkim plaża :D oraz krystaliczna lazurowo-szmaragdowa woda 8) , do której śpieszno nam coraz bardziej :D :D :D

11-IMG_8812MS.JPG

12-P9250842.JPG

13-P9250844.JPG

14--IMG_7878ZS.JPG

15-IMG_0431GGO.JPG

16-P9257775LGO.JPG
Ostatnio edytowano 15.02.2020 22:00 przez dangol, łącznie edytowano 1 raz
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 13.01.2009 20:25

Piękne widoki , warto było się wspinać po schodkach latarni :lol:
Zdjęcia też nie gorsze niż Kulki i Lidii :wink: :lol:
dangol
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) dangol » 13.01.2009 20:29

Janusz, wyglada na to, ze Ci się udało :D odebrać drugą nagrodę :wink: za Lastovo
ines
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ines » 13.01.2009 20:43

Woow , Danusiu..
Widoki zapierają dech w piersiach, to połączenie granatu, błękitu i soczystej zieleni....
eh... można teraz tylko pomarzyć :?
Ania W
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ania W » 13.01.2009 20:53

Janusz Bajcer napisał(a):Piękne widoki , warto było się wspinać po schodkach latarni :lol:
Zdjęcia też nie gorsze niż Kulki i Lidii :wink: :lol:

Ja również jestem oczarowana :D
Oj warto było się wspinać dla tych cudów natury.
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 13.01.2009 20:55

Widoki po prostu bajeczne :!: Ja już tak bardzo tęsknię do tego pięknego wybrzeża i przejrzystych wód Jadranu. A dzięki Tobie, Danusiu, czuję się tak, jakbym prawie tam była :) Byle do lipca :!:
Wiktor59
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Wiktor59 » 13.01.2009 21:45

Bardzo piękne zdjęcia...(a jak wiesz jestem wybredny). Biedny Jędrek. Zakładam, że kotwica nie trzymała dobrze, w przeciwnym razie popłynął by z wami. Chociaż w pierwszym rejsie ???
Pozdrawiam
Wiktor
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 13.01.2009 21:52

Zdjęcia ładne jeszcze z jednego powodu - są zrobione końcem września , kiedy nie ma już takich upałów jak w lipcu, sierpniu i jest większa przejrzystość powietrza, na zdjęciach Kulki i Lidii zrobionych w innych miejscach , ale w tym samym mniej więcej czasie też to widać. :lol:
Tymona
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tymona » 13.01.2009 23:44

dangol napisał(a):
Obrazek

I ja się dołączam do zachwytów nad zdjęciami. A powyżej to mój faworyt ( konkurencję miał silną):D

:papa:
Jolanta M
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jolanta M » 14.01.2009 00:13

dangol napisał(a):Piękna widoków z latarni nie odda niestety żadne z naszych zdjęć :(. Na każdym z nich widać przecież tylko jakąś cząstkę, a najlepiej jest, jak się ogarnia wszystko :roll: dookoła. Nawet sklejone panoramki to też tylko wycinki z całości, zawierającej w sobie dużo, dużo więcej...

Oj, zgadzam się. :( :!: Też w tym roku bywałam w miejscach, skąd rozciągały się piękne panoramy, no... może nie aż takie, a może nawet na pewno nie takie. :lol: :D
A skoro Twoje foty są tak piękne, to jakaż musiała być rzeczywistość? :?: Po prostu sam miód!!! :D :!: :hearts:

Też jak mam możliwość, to włażę, chociażby na latarnię, żeby zobaczyć widok z góry. Ostatnio na latarni byłam w Gąskach, dobrych kilka lat temu. Ładna, wysoka, też mi się oczywiście podobało, bo wiatr, fale, i tak groźnie jakoś, no ale to zupeeełnie inna bajka. :D

Pozdrav
Jola
Lidia K
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lidia K » 14.01.2009 11:44

dangol napisał(a):
Piękna widoków z latarni nie odda niestety żadne z naszych zdjęć :(. Na każdym z nich widać przecież tylko jakąś cząstkę, a najlepiej jest, jak się ogarnia wszystko :roll: dookoła. Nawet sklejone panoramki to też tylko wycinki z całości, zawierającej w sobie dużo, dużo więcej...

Widać, świetnie pokazują nam zdjęcia, ja jestem zachwycona a Kulka będzie musiał poczekać na lepszą okazję (szybszy internet) albo długo i wielokrotnie "odświeżać stronę", niestety czasami i ten sposób zawodzi.

My uwielbiamy widoki, to dla nich się pocimy i włazimy prawie wszędzie gdzie to jest możliwe, na latarnie, wzgórza, górki, wieże. I tej latarni też byśmy nie podarowali, bo im wyżej tym szerszy widok.

Dech zapiera.

dangol napisał(a):... zatoczka z naszym jachtem i oczekującym nań kapitanem (który z pewnością zastanawia się :wink: , jak długo będzie tam jeszcze na nas samotnie oczekiwał?), a w oddali ledwie widoczny, ale wciąż majestatyczny Velebit

Obrazek

Wybrałam sobie to zdjęcie, piękny widok na wyspy i na Velebit, w tym czasie uprzedzając naszą relację my podążamy do naszego niezdobytego celu, i tak przyglądam się obłoczkom nad górami tego dnia. Hmm wcale nie wyglądało to tutaj tak źle. My w tym czasie jesteśmy ponad 300 km na południowy wschód. Widoczność była gorsza.
kulka53
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kulka53 » 14.01.2009 12:51

Lidia K napisał(a):Kulka będzie musiał poczekać na lepszą okazję (szybszy internet) albo długo i wielokrotnie "odświeżać stronę"

Nie mogłem nie zobaczyć tych zdjęć bo wiedziałem, że będą piękne. Cierpliwie czekałem. I nie zawiodłem się :!:

Trafiliście na piękną pogodę z niezłą widocznością :!: , do Velebitu jest w prostej linii ok 40 km :D . A z góry zawsze lepiej widać :D

Najpierw rozśmieszyła mnie panoramka nr 2 - poczułem się jak na grzbiecie wielkiej ryby, zwrócony w kierunku jej ogona :lol: .
A potem patrzyłem i patrzyłem i ....... jak bardzo chciałbym tam być ........ można by tam siedzieć i siedzieć bez końca (no chyba, że było bardzo zimno :wink:)

Nie chcę tu kopiować zdjęć, powiem tylko, że mnie m. in. bardzo spodobało się to, na którym widać krzywiznę Kuli Ziemskiej :wink:
dangol
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) dangol » 14.01.2009 14:07

Jak już kiedyś pisałam, fotki są nie tylko moje... Na latarni i pod nią aparatów było pięć (szósty został na łódce razem z kapitanem) - a że cudnie tam było 8) , to i zdjęcia nam się udały :D .
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

Dalmacja: jachtem (2007,2008, 2009) - strona 38
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies