Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Dalmacja: jachtem (2007,2008, 2009)

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Tymona
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tymona » 11.01.2009 13:37

dangol napisał(a): Ale Vis :hearts: jest urokliwą wyspą, co prawda na rejsie 2007 byliśmy nań krótko, ale marzy nam się powtórka w celu poznania innych miejsc na Visie :) .
Dugi Otok, z racji swojej długości chociażby, z pewnością ma do zaoferowania wiele fajnych miejsc, z których w 2008 liznęliśmy też tylko kilka, a :roll: chciałoby się więcej...

Danusiu to :hearts: przy Visie chyba mówi co byś wybrała. Nie ukrywam, że to Twój zeszłoroczny Vis narobił mi na niego "smaka". Obejrzę jeszcze twój Drugi Otok - potem będziemy z mężem komisyjnie dokonywać wyboru :D

Zawodowcu - znów się ubawiłam :D :D za co dziękuje :D :D
pozdrawiam
Mdziumka
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mdziumka » 11.01.2009 14:55

Skalista plaża przy latarni bardzo przypadła mi do gustu. Może kiedyś i my zawitamy na Dugi Otok? Lista miejsc wartych odwiedzenia coraz bardziej się wydłuża :lol: Plany na 2009 są już właściwie zamknięte, ale przecież będą jeszcze kolejne wakacje. Podróżuj Danusiu dalej, to i my będziemy podróżować razem z Tobą. Dzięki morskiemu środkowi lokomocji, odwiedziliście wiele ciekawych miejsc :P. Gratuluję pomysłu z wiosłem. Polak potrafi i poradzi sobie z niejedną trudną sytuacją :wink:. Płynę z Wami dalej :papa:
dangol
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) dangol » 11.01.2009 17:14

Zawodowcu, fajnie że znów wspierasz moje morskie opowieści dowcipnymi zwrotkami :D, a u Lecha (za to, że dzięki Tobie jest lepszy od MacGyver'a) :idea: Karlovačko masz jak w banku :D :lol:

Magda - no to już teraz mogę zdradzić, że jeśli nie będzie przeciwieństw zgotowanych przez los, to we wrześniu jakąś noc w którejś z zatoczek na Visie spędzimy :), chociaż docelowym celem tegorocznego rejsu będzie zupełnie inna wyspa ("chodząca" za mną już od pierwszego spotkania z Cro), na której dotąd jeszcze moje stopy nie zostawiły śladów... Mam nadzieję, że moje marzenia o jej pięknie, spełnią się 8)

Mdziumka - Ja też, zaczytując się w forumowych relacjach, wydłużam listę miejsc, do których koniecznie dotrzeć muszę :). Szkoda, że urlop taki krótki... Zwłaszcza że, mimo oczarowania Cro, koniecznie każdego roku "muszę" zawitać na łąkę nad kaszubskim jeziorem, a i jakieś inne miejsca poza Kaszubami i Chorwacją też chciałabym zobaczyć... I tak moja lista wystarcza już na wszystkie wakacje przed emeryturą i nawet już na niej, a ciągle :roll: coś do niej dodaję...

Wszystkich, których zauroczyła zatoczka pod latarnią, zapraszam na kolejny odcinek... już dziś!
Ostatnio edytowano 13.02.2020 20:03 przez dangol, łącznie edytowano 1 raz
dangol
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) dangol » 11.01.2009 17:34

Zanim wdrapiemy się na górę, idziemy zobaczyć, co też sobie :roll: złowili na dzisiejszy obiad mieszkańcy latarni (bo jednak - mimo sporej ceny - ktoś tutejsze apartamenty wynajął :))

1-IMG_7865ZS.JPG

2-P9250824.JPG

3-IMG_0412 GGO.JPG

4-P9257771LGO.JPG

5-IMG_8785MS.JPG

6 -IMG_8786MS.JPG

7-IMG_8787MS.JPG

Wszystkie koty z okolicy też się przy okazji na coś załapały :lol:

8=IMG_8797.JPG

Jeszcze tylko obfocimy kapliczkę...

9-IMG_8798MS.JPG

10-P9250834.JPG

11-P9250818.JPG

... i już jesteśmy gotowi na wspinaczkę na widokowy tarasik.

12-IMG_7870ZS.JPG

13-IMG_8791MS.JPG

14-IMG_8800MS.JPG

15-IMG_8805MS.JPG

16-IMG_8832.JPG
Ostatnio edytowano 15.02.2020 21:11 przez dangol, łącznie edytowano 2 razy
Jolanta M
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jolanta M » 11.01.2009 17:52

Przybywa odcinków w relacji i przybywa zwrotek w żeglarskiej pieśni. :lol: Jedno i drugie czytam z wielką przyjemnością. :D :D :D

Danusiu, Zatoczka Pod Latarnią faktycznie przepiękna, aż by się chciało w tej kryształowej wodzie zanurzyć. :D
Ta czerwona ryba to jakaś skorpena? Wygląda jakby w pysku miała masę perłową - tak jakoś... muszlowato. :lol:
Fota z Wami na schodach - bomba!!! Samych schodów zresztą też. Aż się w głowie może zakręcić! 8) :D :D :D

Wiem, że będą następne odcinki i następne zwrotki, i już się cieszę. :D :D :D
Najlepszego w Nowym Roku! :D

Pozdrav
Jola
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 11.01.2009 22:30

Piękny ten odcinek...
ines
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ines » 12.01.2009 00:48

Danusiu, rybki szczególnie robią wrażenie..
Zatoka boska...przepiękny widok :)
kulka53
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kulka53 » 12.01.2009 10:18

Zatoczka 8O WOOOOW 8O
Przepiękna........ 8)

Latarnia też niczego sobie :cool:

Swojego czasu myślałem o tygodniu na Dugim Otoku, poczytałem trochę forum i zniechęciły mnie opisy o trudnościach w dostępie do słodkiej wody i wiążącymi się z tym wysokimi cenami na wyspie :roll: zatem na razie sobie odpuściłem :(

dangol napisał(a):docelowym celem tegorocznego rejsu będzie zupełnie inna wyspa ("chodząca" za mną już od pierwszego spotkania z Cro), na której dotąd jeszcze moje stopy nie zostawiły śladów... Mam nadzieję, że moje marzenia o jej pięknie, spełnią się :cool:

Rozbudziłaś moją ciekawość, zdradzisz jaka to wyspa :?: :wink:
dangol napisał(a):.....jeśli nie będzie przeciwieństw zgotowanych przez los, to we wrześniu.....

Znowu będziemy poznawać CRO w tym samym czasie :lol:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 12.01.2009 11:36

kulka53 napisał(a):
dangol napisał(a):docelowym celem tegorocznego rejsu będzie zupełnie inna wyspa ("chodząca" za mną już od pierwszego spotkania z Cro), na której dotąd jeszcze moje stopy nie zostawiły śladów... Mam nadzieję, że moje marzenia o jej pięknie, spełnią się :cool:

Stawiam na otok Iž
kulka53
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kulka53 » 12.01.2009 13:13

Janusz Bajcer napisał(a):
kulka53 napisał(a):

Stawiam na otok Iž

Ja stawiam na inny otok :wink:
Otok Lastovo 8O :roll: :?:
U-la
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) U-la » 12.01.2009 15:10

Nawet nie próbuję się silić na orygnalność, a tylko dołączę do chóru zachwytów nad szmaragdową wodą zatoczki!!! I do tego to rybsko czarodziejskiego koloru! Pięknie!

Trochę zimno jak się na Was patrzy, ale już czekam na pluskanie :D :D :D

Jak zwykle twórczość poetycka naciągnęła mi trochę dziób :D
Tymona
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tymona » 12.01.2009 15:18

kulka53 napisał(a):
Janusz Bajcer napisał(a):
kulka53 napisał(a):

Stawiam na otok Iž

Ja stawiam na inny otok :wink:

I ja dołączam to tych ciekawskich :wink: :D Danusiu zdradź nam tajemnicę :D
Ps. No to na Vis :D
:papa:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 12.01.2009 15:27

Jednak chyba faktycznie w 2009 Lastovo, Iž pewnie był na trasie roku 2008, bo to w pobliżu Dugiego Otoku.
dangol
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) dangol » 12.01.2009 19:29

kulka53 napisał(a):
dangol napisał(a): ... we wrześniu jakąś noc w którejś z zatoczek na Visie spędzimy, chociaż docelowym celem tegorocznego rejsu będzie zupełnie inna wyspa ("chodząca" za mną już od pierwszego spotkania z Cro), na której dotąd jeszcze moje stopy nie zostawiły śladów...

Tymona napisał(a): I ja dołączam to tych ciekawskich :wink: :D Danusiu zdradź nam tajemnicę :D

Widzę, że już mnie uprzedziliście :wink: i niczego zdradzać już nie muszę :lol: .

Tymona napisał(a): No to na Vis :D

Magdo, Vis oczywiście też :) , ale tam przecież już kiedyś byłam :wink: , a wyspa ma być inna...

Janusz Bajcer napisał(a): Stawiam na otok Iž

Janusz Bajcer napisał(a): Iž pewnie był na trasie roku 2008, bo to w pobliżu Dugiego Otoku

Na wyspie Iž faktycznie jeszcze nie postawiłam ani kawalątka stopy (tak więc pod tym względem trafiłeś), chociaż z Dugiego Otoku było niedaleko... No, ale to byłaby cały czas Dalmacja Północna, a...
dangol napisał(a): ...skoro już postanowione zostało wcześniej, że 2009 powrót na południe...

... to Iž dobrą odpowiedzią być nie może!

kulka53 napisał(a): Ja stawiam na inny otok :wink:

Paweł, jakie szczęście, że to nie jest gra w okręty :wink: , bo byłby od razu TRAFIONY - ZATOPIONY :( , a to oznaczałoby, że tegoroczny rejs, z powodu braku środka lokomocji, do skutku nie dojdzie :wink: :lol:
Należy Ci się nagroda za to, że dokładnie przewidziałeś 8) potrzeby mojej wyspiarskiej duszy (potrzeby te :roll: na szczęście wspiera nasz kapitan). Tylko cóż takiego można dać Zwycięzcy konkursu (który... sam przypadkiem wywołał?), żeby nagroda była :? trochę mniej wirtualna, niż ta dla Zawodowca za Jego poezje?
Kulko, czy zadowoli Cię "ufundowany" przez naszą załogę obrazek w większych rozmiarach, niż te zalecane do wklejania na forum, żebyś sobie mógł popatrzyć na ciepełko zatoczki (tej aktualnie "zwiedzanej" relacji - bo Lastova z przyczyn oczywistych jeszcze ofiarować nie możemy) w któryś mroźnych dni :?:.
Jeśli tak - to może :idea: ten, który aktualnie jest na moim pulpicie?

Obrazek

Janusz Bajcer napisał(a):Jednak chyba faktycznie w 2009 Lastovo

Janusz, dla Ciebie - w ramach nagrody pocieszenia za zmianę stanowiska :D i zajęcie w związku z tym drugiego miejsca :arrow: możliwość przeczytania kolejnego odcinka :lol: mojej relacji (będą widoczki z latarni). Bądź czujny, a będziesz miał dużą szansę, że ten odcinek przeczytasz jako pierwszy z forumowiczów 8) .
Tymona
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tymona » 12.01.2009 21:36

Dangol napisał(a):
Tymona napisał(a):Tymona napisał(a):
No to na Vis

Magdo, Vis oczywiście też , ale tam przecież już kiedyś byłam icon_wink.gif , a wyspa ma być inna...

Ja to chyba mam jakiś problem z wyrażaniem swoich myśli tak, żeby były komunikatywne :wink:

Pisząc: "No to na Vis" miałam na myśli siebie, i to, że dzięki Twojej odpowiedzi podjęłam decyzję. :D Tak to jest z tym językiem, który nie zawsze powie to co głowa pomyśli :)

pozdrawiam :papa:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

Dalmacja: jachtem (2007,2008, 2009) - strona 37
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies