kulka53 napisał(a): dangol napisał(a): ... we wrześniu jakąś noc w którejś z zatoczek na Visie spędzimy, chociaż docelowym celem tegorocznego rejsu będzie zupełnie inna wyspa ("chodząca" za mną już od pierwszego spotkania z Cro), na której dotąd jeszcze moje stopy nie zostawiły śladów...
Rozbudziłaś moją ciekawość, zdradzisz jaka to wyspa
Tymona napisał(a): I ja dołączam to tych ciekawskich
Danusiu zdradź nam tajemnicę
Widzę, że już mnie uprzedziliście
i niczego zdradzać już nie muszę
.
Tymona napisał(a): No to na Vis
Magdo, Vis oczywiście też
, ale tam przecież już kiedyś byłam
, a wyspa ma być
inna...
Janusz Bajcer napisał(a): Stawiam na otok Iž
Janusz Bajcer napisał(a): Iž pewnie był na trasie roku 2008, bo to w pobliżu Dugiego Otoku
Na wyspie Iž faktycznie jeszcze nie postawiłam ani kawalątka stopy (tak więc pod tym względem trafiłeś), chociaż z Dugiego Otoku było niedaleko... No, ale to byłaby cały czas Dalmacja
Północna, a...
dangol napisał(a): ...skoro już postanowione zostało wcześniej, że 2009 powrót na południe...
... to Iž dobrą odpowiedzią być nie może!
Paweł, jakie szczęście, że to nie jest gra w okręty
, bo byłby od razu TRAFIONY - ZATOPIONY
, a to oznaczałoby, że tegoroczny rejs, z powodu braku środka lokomocji, do skutku nie dojdzie
Należy Ci się nagroda za to, że dokładnie przewidziałeś
potrzeby mojej wyspiarskiej duszy (potrzeby te
na szczęście wspiera nasz kapitan). Tylko cóż takiego można dać Zwycięzcy konkursu (który... sam przypadkiem wywołał?), żeby nagroda była
trochę mniej wirtualna, niż
ta dla Zawodowca za Jego poezje?
Kulko, czy zadowoli Cię "ufundowany" przez naszą załogę obrazek w większych rozmiarach, niż te zalecane do wklejania na forum, żebyś sobie mógł popatrzyć na ciepełko zatoczki (tej aktualnie "zwiedzanej" relacji - bo Lastova z przyczyn oczywistych jeszcze ofiarować nie możemy) w któryś mroźnych dni
.
Jeśli tak - to może
ten, który aktualnie jest na moim pulpicie?
Janusz Bajcer napisał(a):Jednak chyba faktycznie w 2009 Lastovo
Janusz, dla Ciebie - w ramach nagrody pocieszenia za zmianę stanowiska
i zajęcie w związku z tym drugiego miejsca
możliwość przeczytania kolejnego odcinka
mojej relacji (będą widoczki z latarni). Bądź czujny, a będziesz miał dużą szansę, że ten odcinek przeczytasz jako pierwszy z forumowiczów
.