Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Dalmacja: jachtem (2007,2008, 2009)

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
ines
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ines » 18.11.2008 15:29

darek1 napisał(a):
Lidia K napisał(a):Śledzę tę Twoją tegoroczną jachtową wyprawę i muszę pochwalić za to, że jest to co mi do śledzenia jest potrzebne. Pozdrawiam Lidia

Ja też ostatnio śledzę, tyle że nie jacht a koleżankę na avatorku. No z koleżanki to interesująca jest alpinistka. Niczego się nie boi, chodzi po górach i zimno w górach koleżance nie przeszkadza. Pozdrawiam serdecznie.

No właśnie...Będę zazdrosna :? :twisted:

ps. Dangol relację czyta się super :)
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 18.11.2008 16:16

:D :D :D Kolego Kulka, cóż poradzić, że koleżanka Lidia jest pociagajaca. To tylko zaleta :D . Koledze można pozazdrościć.
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 18.11.2008 16:18

ines napisał(a):
darek1 napisał(a):
Lidia K napisał(a):Śledzę tę Twoją tegoroczną jachtową wyprawę i muszę pochwalić za to, że jest to co mi do śledzenia jest potrzebne. Pozdrawiam Lidia

Ja też ostatnio śledzę, tyle że nie jacht a koleżankę na avatorku. No z koleżanki to interesująca jest alpinistka. Niczego się nie boi, chodzi po górach i zimno w górach koleżance nie przeszkadza. Pozdrawiam serdecznie.

Koleżanko Ines, koleżanka zawsze mi się podobała :D :D :D
ines
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ines » 18.11.2008 16:29

darek1 napisał(a):
ines napisał(a):
darek1 napisał(a):

Koleżanko Ines, koleżanka zawsze mi się podobała :D :D :D

uff to dobrze :) :twisted: :D
dangol
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) dangol » 18.11.2008 19:45

kulka 53 napisał(a): Danusiu, mam nadzieję, że wybaczysz takie texty w Twojej relacji...

A mam jakieś inne wyjście :wink: :lol: ?

darek1 napisał(a): Ja też ostatnio śledzę, tyle że nie jacht

Jakoś to przeżyję :wink: , że Darek zawitał w skromnych progach relacji starszej pani nie z tego powodu, że moja opowieść jest interesująca, lecz tylko dlatego, że :roll: zagalopował się tu w trakcie śledzenia pociągających młodszych koleżanek.
Darku, potrafię sobie wyobrazić, iż skoro mury Dubrownika nie wzbudzają u Ciebie większego zainteresowania, to moje "odległe lądy" tym bardziej... W zasadzie doskonale to rozumiem :arrow: chociaż facetem nie jestem, to czytając relację Ines też z przyjemnością oglądam nie tylko :wink: zabytki i piękne pejzaże. Niemniej jednak trochę mi przykro, że tak prawie wprost wypowiedziałeś się o braku zainteresowania moją relacją :( .

Lidia K napisał(a): Napisałaś, że Velebit w chmurach, no właśnie my w takich chmurach na sv Jure wjeżdżamy.

Kulki, czy Wasz nowy sprzęt 8) już oswojony??? Bo ja cały czas czekam, kiedy w końcu :idea: zacznie się relacja z Waszych tegorocznych wojaży i górskich zdobyczy. Możecie liczyć na kolejnego wiernego czytelnika, bo Darek z pewnością będzie tam często zaglądał :wink:, może pojawi się tam zdjęcie Lidii dokładniejsze, niż na avatarku?

Pozdrawiam wszystkich bardzo serdecznie :papa:
Ostatnio edytowano 13.02.2020 19:05 przez dangol, łącznie edytowano 1 raz
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 18.11.2008 21:49

Koleżanko Danuto, z bardzo dużym zainteresowaniem czytam Twój post. Lubię żeglować na wodzie, nawet posiadam uprawnienia sternika jachtowego na wodach śródlądowych. Niestety nie mam praktyki w pływaniu na morzu bo nigdy na nim nie pływałem jachtem, stąd też i nie komentuję Twojego postu jak i inni użytkownicy forum, którzy nie zetkneli się z żeglarstwem morskim. Chętnie bym się wybrał w rejs po Adriatyku lecz względy zawodowe tudzież rodzinne narazie uniemożliwiają mi te hobby. Natomiast morze widzę częściej z lotu ptaka i to mi narazie wystarcza. Co się tyczy pociągajacych koleżanek, no to jest jak jest. Cóż poradzić, że są ładne :D :D :D . Tylko z tego nalezy się cieszyć, że Pan Bóg nie poskąpił im urody. Pozdrawiam koleżankę Danutę serdecznie i życzę stopy wody pod kilem i coby koleżanka nie musiała ciągle balastować jacht w czasie sztormu.
dangol
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) dangol » 18.11.2008 22:53

Kolego Darku, bardzo dyplomatyczna :) odpowiedź. Jesteś w tym Mistrzem i chwała Ci za to :D . Dzięki za miłe życzenia - może kiedyś uda mi się wykonywać na jachcie bardziej ambitne i odpowiedzialne zadania, chociaż balastowanie aż takie złe nie jest :lol:.
A co do ładnych koleżanek :arrow: też jestem za tym, żeby się jak najczęściej na forum pokazywały, przystojni koledzy też 8)...
kulka53
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kulka53 » 19.11.2008 11:23

dangol napisał(a):relacji starszej pani

8O Myślę, że sporo przesady jest w takim określeniu Twojej osoby :!: Ale cóż, jak każdej chyba kobiecie nieco kokieterii nie zaszkodzi :D

dangol napisał(a):Kulki, czy Wasz nowy sprzęt :cool: już oswojony??? Bo ja cały czas czekam, kiedy w końcu :idea: zacznie się relacja z Waszych tegorocznych wojaży i górskich zdobyczy. Możecie liczyć na kolejnego wiernego czytelnika, bo Darek z pewnością będzie tam często zagladał :wink:, może pojawi się tam zdjęcie Lidii dokładniejsze, niż na avatarku?

Powoli posuwamy się naprzód :roll: czym zajmuje się głównie Lidia. Z komputerami jakoś gorzej idzie niż z górskimi zdobyczami w tym roku. Relacja w przygotowaniu :wink: planujemy dwie i mamy nadzieję uporać się z tym do lata :wink: Może nawet nauczę się wklejać zdjęcia 8O W każdym razie początek nastąpi niebawem, na szczęście forum nie zapada w zimowy sen i sporo b ciekawych relacji było, jest w trakcie (patrz: Twoja), lub właśnie się zaczyna (patrz: PAP)

A zdjęcie? może i się pojawi :roll: 8) :wink:

Z uwagą obserwuję też pogodę którą miałaś podczas rejsu, my byliśmy w tym samym czasie tylko trochę niżej na mapie. Jak na razie wydaje mi się, że im niżej, tym lepiej..........
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 19.11.2008 11:36

dangol napisał(a):Kolego Darku, bardzo dyplomatyczna :) odpowiedź. Jesteś w tym Mistrzem i chwała Ci za to :D . Dzięki za miłe życzenia - może kiedyś uda mi się wykonywać na jachcie bardziej ambitne i odpowiedzialne zadania, chociaż balastowanie aż takie złe nie jest :lol:.
A co do ładnych koleżanek :arrow: też jestem za tym, żeby się jak najczęściej na forum pokazywały, przystojni koledzy też 8)...

:D :D :D , Balastowanie to poważny obowiązek członka załogi tak jak klarowanie jachtu po rejsie.

Jeśli rozwiążę stosunek słuzbowy z pracodawcą lub on ze mną to ujawnię swoją twarz, specjalnie dla koleżanki Danuty. :D :D :D
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 19.11.2008 12:10

darek1 napisał(a):Jeśli rozwiążę stosunek słuzbowy z pracodawcą lub on ze mną to ujawnię swoją twarz, specjalnie dla koleżanki Danuty. :D :D :D

A kiedy "mistrz kolorowy" pokaże twarz swojej "białogłowy" :wink: :lol: :?:
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 19.11.2008 15:05

Janusz Bajcer napisał(a):
darek1 napisał(a):Jeśli rozwiążę stosunek słuzbowy z pracodawcą lub on ze mną to ujawnię swoją twarz, specjalnie dla koleżanki Danuty. :D :D :D

Myślę, że przyjdzie taki dzień, kiedy zdam relację z pobytu w Chorwacji ze zdjęciami.
MWN
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MWN » 19.11.2008 17:27

No to ja Derek też bym się spiął i coś szrajbnął!
ines
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ines » 19.11.2008 17:39

darek1 napisał(a):
Janusz Bajcer napisał(a):

Myślę, że przyjdzie taki dzień, kiedy zdam relację z pobytu w Chorwacji ze zdjęciami.

Mam nadzieję, że ten dzień nastąpi i trzymam za słowo Dareczku :) :twisted:
dangol
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) dangol » 19.11.2008 18:13

kulka53 napisał(a):
dangol napisał(a):relacji starszej pani

8O Myślę, że sporo przesady jest w takim określeniu Twojej osoby :!: Ale cóż, jak każdej chyba kobiecie nieco kokieterii nie zaszkodzi :D

Żadna kokieteria, ale najprawdziwsza prawda :arrow: starsza :wink: od Lidii i Ines i jeszcze iluś innych pań, chociaż stara ... jeszcze nie :D

kulka53 napisał(a): Jak na razie wydaje mi się, że im niżej, tym lepiej..........

Coś w tym jest :wink: , to jeszcze jeden z powodów, dla których na 2009 znów w planie kierunek południe 8)

kulka53 napisał(a):Relacja w przygotowaniu planujemy dwie i mamy nadzieję uporać się z tym do lata

darek1 napisał(a):Myślę, że przyjdzie taki dzień, kiedy zdam relację z pobytu w Chorwacji ze zdjęciami

To zostało tylko krótsze lub dłuższe czekanie na te obiecane relacje :D
Ostatnio edytowano 13.02.2020 19:06 przez dangol, łącznie edytowano 1 raz
dangol
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) dangol » 19.11.2008 18:41

Po minięciu latarni i wpłynięciu na bardziej zaciszne wody, od razu wydaje się cieplej :) i cała załoga znów wychodzi do kokpitu. Co prawda, to nie tylko wewnętrzna potrzeba każdego z nas, żeby popatrzeć na ładną okolicę oświetloną zachodzącym słońcem, ale także konieczność wykonania prac pokładowych, z których pierwszą jest zwinięcie żagli. Dalej będziemy już płynąć na silniku.

Po lewej burcie mijamy zatoczkę Artatore, gdzie już zakotwiczyło trochę łódek. Po prawej burcie mamy wysepką Koludarc z zieloną latarenką na cyplu.

1-P9227596.JPG

Trochę dalej, po lewej - główna droga biegnąca przez wyspę oraz położony tuż przy niej kemping i zabudowania osady turystycznej Poljana.

2-P9220552.JPG

A po prawej - Prolaz Most, przez który można byłoby od strony otwartego morza dużo szybciej wpłynąć do zatoki Luka Mali Lošinj, gdyby tylko nie było w nim :? tak płytko, jak jest.

3-IMG_8424.JPG

4-IMG_8440.JPG
Ostatnio edytowano 14.02.2020 17:35 przez dangol, łącznie edytowano 1 raz
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

Dalmacja: jachtem (2007,2008, 2009) - strona 21
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies