Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Dalmacja: jachtem (2007,2008, 2009)

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Buber
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Buber » 12.01.2008 22:29

Dangol wybacz :oops: - nie wiem jak się to stało, że dopiero dzisiaj trafiłem na Twoją relację.
Oj, gdyby nie Shtriga, to nie wiem co bym stracił, bo ostatnio słabo widzę... :lol: :wink:
SUPER, PIĘKNIE, WSPANIALE 8O 8O :wink: .
Zdjęcia, opis i morski charakter wyprawy jedyne w swoim rodzaju.
Dzięki za Bisevo, Komiżę i Vis (mój plan na b.r.) i za Hvar i Milnę na Bracu, no i za Szybenik i za te wyspy "nieznane" między Splitem a Zadarem.
W końcu - Zadar (też planowany teraz) - o jak bardzo się przyda - mój Hubert koniecznie chce go zobaczyć (odkąd dowiedział się że złupiła go IV wyprawa krzyżowa 8O :wink: ).
W końcu Plitvice - koniec i początek prawie każdej wyprawy do cro.
Zazdroszczę - zwiedzanie z łódki to jest przygoda :!: :D
Pozdrawiam i dzięki.
witki
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) witki » 12.01.2008 23:53

Koniec?????? :cry: :cry: :cry:
Ach te zdjęcia z jezior... piękne i jesienne....
U-la
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) U-la » 13.01.2008 00:00

Wzięło Was dziś na te finały... :D
Danuś! Dzięki za wszystkie wrażenia! Ogromne dzięki!

Uściski!

Szczur lądowy (podręcznikowy - to bez zmian :lol: )
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 13.01.2008 12:02

witki napisał(a):Koniec?????? :cry: :cry: :cry:
Ach te zdjęcia z jezior... piękne i jesienne....

Każde wakacje mają swój początek i koniec.

Podobno tylko miłość trwa wiecznie.

:papa:
Jolanta M
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jolanta M » 13.01.2008 13:23

Janusz Bajcer napisał(a): Podobno tylko miłość trwa wiecznie.

Tylko i AŻ - bym powiedziała. :lol:

Dangolko - Szczurko Morsko-Lądowa, jeszcze raz dzięki za wspaniałą relację. Śledziłam ją na bieżąco, za każdym razem cierpliwie czekając, aż się wszystkie zdjęcia na stronie otworzą :D , a cierpliwość to nie jest moja najmocniejsza strona. :lol:
Ale... warto było. :D:D:D

Życzę następnych wspaniałych wypraw! :D

Pozdrav
Jola
bonar
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) bonar » 13.01.2008 14:05

Witam
Och te Plitvice, wszystkich zauroczą!

W tym roku kolejny raz w drodze na wyspę Ciovo.
pozdrav :papa: :hut:
heza
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) heza » 13.01.2008 16:33

Witam.

Zdążyłem przejrzeć większość Waszych relacji z pobytów i chcę powiedzieć, że najbardziej urodziwe i przemawiające są relacje przepełnione fotografiami. Najlepszy opis podróży nie będzie tak uroczy jak ten z fotkami.
Dziękuję za nie i być może odważę się zamieścić swoją gdy już będzie przygotowana.

Czy ktoś mi powie kiedy to została zamknięta ogrodzeniem jaskinia w Vela Luka?
Gdy ja byłem tam po raz pierwszy bodajże w 1999 albo 2000 roku tego płota tam nie było.
Pozdrawiam
dangol
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) dangol » 13.01.2008 19:48

Buber, witki, shtriga, Jola ... dzięki za miłe słowa, a Tobie Jolu dodatkowo :D za ciepliwość.

Janusz: na szczęście tegoroczne lato jest już coraz bliżej i znów będzie POCZĄTEK wakacji 8)

bonar: Plitvice pewnie też jeszcze kiedyś odwiedzę i będę mogła o tym powiedzieć, że to kolejny raz :) . A Ciovo jest mi zupełnie :( nieznane (poza widokiem z nabrzeża koło mostu w Trogirze), więc jak wrócisz ze swoich tegorocznych wakacji, to nam nadzieję że je trochę poznam dzięki Twojej relacji :roll:
dangol
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) dangol » 13.01.2008 19:53

heza napisał(a): ... Najlepszy opis podróży nie będzie tak uroczy jak ten z fotkami. Dziękuję za nie i być może odważę się zamieścić swoją gdy już będzie przygotowana.

Proszę, nie zwlekaj :cry: z rozpoczęciem zamieszczania swojej relacji :!: Przecież większość :lol: zamieszcza je w odcinkach, czasem w dość długich :wink: odstępach czasowych, a nie dopiero wówczas, gdy ma przygotowaną całość. Czekamy :idea: :papa:
Lidia K
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lidia K » 14.01.2008 14:28

Wystarczy dwa dni nie móc :( :( :( pozaglądać a tu tyle do oglądania 8O

A jednak każdy z nas trochę inną w jakimś momencie wybrał drogę w Plitwicach.

Jak Wyście w tak krótkim czasie zdążyli wszystko co na zdjęciach zobaczyć i jeszcze robić zdjęcia :?: Może nie było już tłumów wycieczek bo te chyba przed południem robią zagęszczenie :D

Szczególnie zapamiętam z tej części relacji zdjęcie rybek :D :D :D Świetne. Jak z akwarium.

:papa:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 14.01.2008 14:46

Te rybki to klenie

Kilka dobrych tat temu jak wędkowałem na Popradzie udało mi się złapać okaz na 55 cm i ponad 1 kg wagi - mniej więcej taki jak na zdjęciu:

Obrazek
Lidia K
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lidia K » 14.01.2008 14:51

Janusz Bajcer napisał(a):Te rybki to klenie

Kilka dobrych tat temu jak wędkowałem na Popradzie udało mi się złapać okaz na 55 cm i ponad 1 kg wagi - mniej więcej taki jak na zdjęciu:

Obrazek

Jaka RYYYYyyyyyyyyyyyyYYYYYBA.

Nie znam się na rybach, ale Ty z pewnością doskonale.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 14.01.2008 15:03

Mój okaz złapał się na wiśnię, klenie lubią też brać na czereśnie a tak ogóle to kleń jest wszystkożerny - nie radzę wpaść do Plitwickich Jezior :wink: :lol:
Ostatnio edytowano 14.01.2008 15:35 przez Janusz Bajcer, łącznie edytowano 1 raz
Dziadek Maciek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dziadek Maciek » 14.01.2008 15:12

Od kilku lat nie umiem przekonać żony do rejsu, teraz, dzięki tej relacji będę miał znacznie ułatwione zadanie. Dzięki
dangol
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) dangol » 14.01.2008 16:41

maciek1956 napisał(a):Od kilku lat nie umiem przekonać żony do rejsu, teraz, dzięki tej relacji będę miał znacznie ułatwione zadanie. Dzięki

Jest duża szansa, że to Żonę przekona :P , zwłaszcza że z pewnością nie ma ona takich oporów przed wodą jak ja ( w każdym bądź razie zdjęcia z Twojej relacji 8) na to wskazują) ... No i już przecież kiedyś trochę pływaliście po Jadranie (natknęłam się kiedyś na Twoją wzmiankę na forum o pływaniu w rejonie wysp Zlarin i Kaprije - chyba z Vodic? ) więc nie jest do dla niej coś całkiem nowego :idea:

Przy okazji małe "zadarskie" uzupełnienie do Twojej relacji, a konkretnie do zdjęcia pomnika . który w niej umieściłeś :) . Facet z muszlą w dłoniach to sławny chorwacki zoolog i paleontolog Spiridion Brusina. Do tego pomnika w trakcie spaceru po Zadarze nie dotarłam :cry: , ale za to byliśmy pod domem, w którym się urodził :D .

Pozdrawiam serdecznie Ciebie i Twojej Małżonki :papa: , Danka
Ostatnio edytowano 13.02.2020 18:27 przez dangol, łącznie edytowano 1 raz
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

Dalmacja: jachtem (2007,2008, 2009) - strona 10
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies