karmelm napisał(a):jak to jest z winetami i platnoscia za nie czy bez problemu zaplace za nie w euro ?
czy jadac a1 na ostrave kupie gdzies w czechach wszystkie winety w jednym pkt?
zielak3 napisał(a):Orlanda napisał(a):Witam,
i my wybieramy się z naszymi chłopakami (3 i 5) pod namioty. Po krótkiej wizycie w jez. Plitvickich, chcemy pojechać ku miejscowości Omis - czy znacie ją? Polecacie? Jeśli chodzi o camping to zastanawiamy się nad tym ac-lisicina.hr/index-pl.html Czy ktoś zna to miejsce?
Z góry dziękuję za pomoc.
W zeszłym roku tam spędziłem 2 tyg.... w tym również tam zmierzam...
Co do miejsca... Sanitariaty takie sobie... Raz jest ciepła woda raz nie (uwierz mi iż marzyłem o zimnej, a ciepłą wszyscy spuszczali). Cień pod winogronami bądź figowcami. Teren piękny wśród gór. Mankamentem to spacer na plażę... dość spory kawałek przez centrum. (Jeździłem na hel było dalej na plażę). Plus spacerku to zakupy po plażingu no i w stronę plaży jakieś piwko Ogólnie polecam. Ja wyjeżdżam około 26.07
karmelm napisał(a):No to ja juz zazywam morsko-slonecznych kapieli...I pora wam sie pochwalic. Kochani jestem na kampingu Tamaris kilka km za Splitem. Kamping mimo iz przydomowy jest superowy no i cena tez. Kamping jest w miejscowosci Podstrana jest niewielki przydomowy zacieniony. Wlasciciele wporzadku, maja moze z 15 namiotow ale nie maja kamperow cena powala z nog bo za 2+2 placimy 16euro/doba. Zeby stanac noga w morzu musimy zrobic dokladnie 12krokow. Plaza z plytka woda i okolo metra drobnych kamyczkow dalej juz piasek. Jest studentac piekarnia 200m do placu zabaw na plazy i przede wszystkim nie ma tlumow. Pozdrawiam wszystkich cieplo i polecam tym niezdecydowanym chocby zeby tylko zobaczyc miejscowke.