Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Czyżby Chorwacja zdrożała???

Jacy są Chorwaci, ile co kosztuje w Chorwacji, czy warto jadać w restauracjach, co zabrać ze sobą z Polski, czym najlepiej płacić, na co szczególnie uważać oraz wszystkie inne pytania i uwagi związane z wyjazdami, także te nietypowe czy specjalistyczne, powinny znaleźć się w tym miejscu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 17.08.2006 21:12

FUX napisał(a):SLAPOL!!!!!
Rozłożyłeś mnie tą argumentacją. Gadasz, jak działacze z przewodniej partii. Wszystko obrócą na swoje. No nie. Ze śmiechu nie mogę! K....a.

Jestem bezpartyjny FUX....i niech tak pozostanie.... :wink: :lol: :lol:
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 17.08.2006 21:13

A Cro partia, to nie partia??????!?!!???!?!??!?!
Idę po Tyskie. Dalej się śmieję.
FUX
P.S. Fajne masz cyfry. 1616.
G. Drzycimski
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) G. Drzycimski » 17.08.2006 21:15

Dobra, ale czy rodzynki choć są tańsze w tej Cro niż w Polsce ??? Tego nie wiem. O ile tak jest to może masz całkowitą rację i wszystko jasne !!! Akurat cen rodzynek nie porównywałem tylko te winogrona rzuciły mi się w oczy.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 17.08.2006 21:20

G. Drzycimski napisał(a):Dobra, ale czy rodzynki choć są tańsze w tej Cro niż w Polsce ??? Tego nie wiem. O ile tak jest to może masz całkowitą rację i wszystko jasne !!! Akurat cen rodzynek nie porównywałem tylko te winogrona rzuciły mi się w oczy.

Winogrona i inne owoce kupuje moja żona - rujnując wakacyjny budżet :wink: - ja tam wolę w wersji przerobionej na wino :lol: :lol:
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 17.08.2006 21:24

slapol napisał(a):
G. Drzycimski napisał(a):Dobra, ale czy rodzynki choć są tańsze w tej Cro niż w Polsce ??? Tego nie wiem. O ile tak jest to może masz całkowitą rację i wszystko jasne !!! Akurat cen rodzynek nie porównywałem tylko te winogrona rzuciły mi się w oczy.

Winogrona i inne owoce kupuje moja żona - rujnując wakacyjny budżet :wink: - ja tam wolę w wersji przerobionej na wino :lol: :lol:

Zbiory zeszłoroczne były owocne. Mózgo..by działały prawidłowo. Nawet gulasz był ciut za mocny :lol: :lol: :lol: .
Przestawiłem się w Malej Febrze i sklepie na pivo toczeno. Drink pt. SEX ON TXE BEACH także był niczego sobie. Mojito i Mannhatan również były nie do pogardzenia.

FUX
komorfil
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) komorfil » 17.08.2006 21:25

G. Drzycimski napisał(a):Bałtyk piękny i Adriatyk wspaniały.... Chorwacja ciekawsza krajobrazowo. Jednak to inna strefa klimatyczna, odmiana dla człowieka północy. Dla osób z południa Polski - Kraków, Katowice, Wrocław - dojazd nad Adriatyk chyba wygodniejszy niż nad Bałtyk. Czemu kilogram winogron tam kosztuje 20 kun a w Polsce około 10 kun tego to już nie rozumiem, ale przestałem to analizować żeby się nie denerwować.

Pierwsze zdanie popieram bezwzględnie.
Czy Chorwacja jest krajobrazowo ciekawsza? Śmiem polemizować. To efekt odmienności, egzotyki, jak to niemal przysłowiowe zetknięcie gór z morzem, dodatkowo okraszone jeszcze rządkiem palm wzdłuż promenady. Ale nasze lasy? Te chorwackie pokurcze przy naszym bogactwie? Owszem, archipelag Kornati podziwiany ze szczytu wzniesienia na którejś z wysp to krajobraz nieziemsko piękny, ale u nas też są nieziemsko piękne, tylko inne, a przez to że nasze, znane, robią mniejsze wrażenie.
A kiedy przedwczoraj byłem na krótkim (parogodzinnym- mam to szczęscie że mieszkam blisko) wypadzie w Beskidy, wspominając chorwackie krajobrazy, to jednak powrót do polskich lasów był dającym nieco pokory (i satysfakcji) argumentem, że u nas jest...po prostu ładniej. A już lasy nieporównywalnie piękniejsze, podobnie jak bałtyckie wybrzeże. Chorwacja? Cóż piękna, ale ile z tego to po prostu zachwyt odmiennością (palmy, kamienne miasteczka, inne morze)?

Dojazd nad Bałtyk jest mimo wszysko nawet z Krakowa łatwiejszy niż nad Adriatyk. Nim się dotrze do tych autostrad, to męka jazdy przez niby krótki odcinek od do granicy.. A i autostrady ździebko dłuższe niż nasza kultowa trasa nr 1.

Nie analizuj ceny winogron :wink: Pocieszę Cię, w lipcu zapłaciłem raz w Chorwacji 29 kun za kilogram, od razu uciszam komentarze o naciąganiu- w dużym hipermarkecie!
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 17.08.2006 21:26

Dzieki FUX....powiem mojej wife...by trochę oszczędzała.... :wink: :lol:
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 17.08.2006 21:28

slapol napisał(a):Dzieki FUX....powiem mojej wife...by trochę oszczędzała.... :wink: :lol:

8O 8O 8O 8O
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 17.08.2006 21:33

Trochę "rozmyliśmy" wątek pt. czy Chorwacja zdrożała :cry: ....według mnie tylko nieznacznie....jak będzie drastycznie...pomyślę o np. Bułgarii :lol:
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 17.08.2006 21:41

slapol napisał(a):Trochę "rozmyliśmy" wątek pt. czy Chorwacja zdrożała :cry: ....według mnie tylko nieznacznie....jak będzie drastycznie...pomyślę o np. Bułgarii :lol:

BUŁGARIA.

Witamy w krainie TUI i Neckermanna i syfu poza tymi obiektami. Przepustki i identyfikatory. Tym musisz się okazać, żeby do ich "królestwa" się na kawę dostać. Wolę Cro. W maju były tam moja Mama i Teściowa. W rządowym ośrodku RP. Gdyby nie znajomość niemieckiego mojej Mamy, na kawę do fajnej knajpki by nie weszły.

FUX

P.S. Slapol. Daj priva. Wymienimy się komórkami i namówimy we Wrocku na kawę lub piwo.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 17.08.2006 21:47

slapol małpa wp.pl
pj
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) pj » 30.08.2006 10:23

Uważam, że zarówno zwolennicy Chorwacji i zwolennicy Polski mają racje.Właśnie wróciłem z pierwszej wyprawy do Cro i był bardzo fajnie. Ale z drugiej strony te piękne plaże w Polsce i morze jak jest wzburzone z tymi wspaniałymi falami mają wiele uroku.
Japona
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Japona » 30.08.2006 10:36

Uważam, że zarówno zwolennicy Chorwacji i zwolennicy Polski mają racje

to już zostało ustalone, to że jest drogo w cro też :wink:
generalnie o gustach się nie dyskutuje...

cro jest i tak lepsze :lol:
zibek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) zibek » 30.08.2006 21:35

komorfil napisał(a):
G. Drzycimski napisał(a):Czy Chorwacja jest krajobrazowo ciekawsza? Śmiem polemizować. To efekt odmienności, egzotyki, jak to niemal przysłowiowe zetknięcie gór z morzem, dodatkowo okraszone jeszcze rządkiem palm wzdłuż promenady. Ale nasze lasy? Te chorwackie pokurcze przy naszym bogactwie? Owszem, archipelag Kornati podziwiany ze szczytu wzniesienia na którejś z wysp to krajobraz nieziemsko piękny, ale u nas też są nieziemsko piękne, tylko inne, a przez to że nasze, znane, robią mniejsze wrażenie.
A kiedy przedwczoraj byłem na krótkim (parogodzinnym- mam to szczęscie że mieszkam blisko) wypadzie w Beskidy, wspominając chorwackie krajobrazy, to jednak powrót do polskich lasów był dającym nieco pokory (i satysfakcji) argumentem, że u nas jest...po prostu ładniej. A już lasy nieporównywalnie piękniejsze, podobnie jak bałtyckie wybrzeże. Chorwacja? Cóż piękna, ale ile z tego to po prostu zachwyt odmiennością (palmy, kamienne miasteczka, inne morze)?

POPIERAM
bo widzisz czasem trzeba przejechać 1500 km żeby się przekonać że to co piękne jest pod nosem
Torcida1
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Torcida1 » 31.08.2006 18:49

Faktycznie, Chorwacja trochę zdrożała, ale i tak warto tam przyjechać!!! To najpiękniejszy kraj na świecie (oprócz Polski, rzecz jasna).
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne

Czyżby Chorwacja zdrożała??? - strona 5
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone