FUX napisał(a):SLAPOL!!!!!
Rozłożyłeś mnie tą argumentacją. Gadasz, jak działacze z przewodniej partii. Wszystko obrócą na swoje. No nie. Ze śmiechu nie mogę! K....a.
Jestem bezpartyjny FUX....i niech tak pozostanie....
FUX napisał(a):SLAPOL!!!!!
Rozłożyłeś mnie tą argumentacją. Gadasz, jak działacze z przewodniej partii. Wszystko obrócą na swoje. No nie. Ze śmiechu nie mogę! K....a.
G. Drzycimski napisał(a):Dobra, ale czy rodzynki choć są tańsze w tej Cro niż w Polsce ??? Tego nie wiem. O ile tak jest to może masz całkowitą rację i wszystko jasne !!! Akurat cen rodzynek nie porównywałem tylko te winogrona rzuciły mi się w oczy.
slapol napisał(a):G. Drzycimski napisał(a):Dobra, ale czy rodzynki choć są tańsze w tej Cro niż w Polsce ??? Tego nie wiem. O ile tak jest to może masz całkowitą rację i wszystko jasne !!! Akurat cen rodzynek nie porównywałem tylko te winogrona rzuciły mi się w oczy.
Winogrona i inne owoce kupuje moja żona - rujnując wakacyjny budżet - ja tam wolę w wersji przerobionej na wino
G. Drzycimski napisał(a):Bałtyk piękny i Adriatyk wspaniały.... Chorwacja ciekawsza krajobrazowo. Jednak to inna strefa klimatyczna, odmiana dla człowieka północy. Dla osób z południa Polski - Kraków, Katowice, Wrocław - dojazd nad Adriatyk chyba wygodniejszy niż nad Bałtyk. Czemu kilogram winogron tam kosztuje 20 kun a w Polsce około 10 kun tego to już nie rozumiem, ale przestałem to analizować żeby się nie denerwować.
slapol napisał(a):Trochę "rozmyliśmy" wątek pt. czy Chorwacja zdrożała ....według mnie tylko nieznacznie....jak będzie drastycznie...pomyślę o np. Bułgarii
komorfil napisał(a):G. Drzycimski napisał(a):Czy Chorwacja jest krajobrazowo ciekawsza? Śmiem polemizować. To efekt odmienności, egzotyki, jak to niemal przysłowiowe zetknięcie gór z morzem, dodatkowo okraszone jeszcze rządkiem palm wzdłuż promenady. Ale nasze lasy? Te chorwackie pokurcze przy naszym bogactwie? Owszem, archipelag Kornati podziwiany ze szczytu wzniesienia na którejś z wysp to krajobraz nieziemsko piękny, ale u nas też są nieziemsko piękne, tylko inne, a przez to że nasze, znane, robią mniejsze wrażenie.
A kiedy przedwczoraj byłem na krótkim (parogodzinnym- mam to szczęscie że mieszkam blisko) wypadzie w Beskidy, wspominając chorwackie krajobrazy, to jednak powrót do polskich lasów był dającym nieco pokory (i satysfakcji) argumentem, że u nas jest...po prostu ładniej. A już lasy nieporównywalnie piękniejsze, podobnie jak bałtyckie wybrzeże. Chorwacja? Cóż piękna, ale ile z tego to po prostu zachwyt odmiennością (palmy, kamienne miasteczka, inne morze)?