Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Czysty, spokojny, zacieniony camping

Dla miłośników namiotów, przyczep i biwakowania. Standardy, ceny, ciekawe miejsca do zwiedzenia przez trampingowców.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Gajus.ems
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Gajus.ems » 11.01.2009 17:01

m_cowboy napisał(a):
Camp Ivo jest czysty, bezpieczny ...

Dzięki za szybką odpowiedź.
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 11.01.2009 21:12

Gajus.ems napisał(a):IVO-DUCE-Proszę podaj swoją opinię o tym campie. (ogladałem stronę internetową, ale nie ma to jak opinia kogoś kto przebywał bezpośrednio. ...

Proszę bardzo:
http://cro.pl/forum/viewtopic.php?p=304697#304697
KrisLukas
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) KrisLukas » 11.01.2009 22:09

Zobacz ten
http://www.ac-lisicina.hr
Jest niedaleko tego dużego w Omisiu (piszesz że byłeś) w stronę gór. Tak dosłownie wciśniety między skały. Położenie śliczne i jak tam byłem (nie mieszkałem tylko podjechałem go zobczyć - byłem na IVO pod Omisiem) na przełomie lipca i sierpnia to było dużo miejsca nawet na wielkie namioty. Pewnie dlatego, że jest dokładnie tak jak byś chciał - daleko od plaży. na stronie internetowej maja mało zdjęć, ale chyba sa na GoogleEarth. A co do toalet (nie zaglądałem) ale jeśli chodzi o HR to nie ma obawy - na pewno są OK.

Warty obejrzenia. A co do toalet, piszesz ze na pewno sa Ok.
Hmm, ja to mam chyba pecha gdyz w tamtym roku podczas pierwszych wakacji w Cro, spedzilem tydzien na kampie kupari w srebreno i doslownie jedna noc na mini-kamp w primosten. Na obydwu kampach sanitariaty nie spelnily moich oczekiwan. Na kupari brudne prysznice a na mini-kamp brak goracej wody (ciepla tylko w dzien) i ogolne bylejactwo jesli chodzo o czystosc i jakosc.
https://www.cro.pl/forum/viewtopic.php?t=19993&highlight

poszukałam za Ciebie, tu powinieneś znaleźć wszystko co potrzeba o tym miejscu.

Ten kamp jak najbardziej mi odpowiada.
Odwiedze go po drodze do Orasaca :) .
Promem ze splitu i do jagodnej, jesli mi sie spodoba to juz dalej nie pojade. Jesli nie to na sucuraj-drvenik i dalej pod masline.
No moze troche sie wroce i zajrze na Male ciste.
Jesli nie Male ciste ostatecznie zawsze mozna pojechac pod masline Gdzie podobno ze wszystkim ne ma problema. :)
Dzieki wszystkim za pomoc przy wyborze kampu.
Zeby tylko pogoda dopisala :?
Jadaccy
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jadaccy » 11.01.2009 22:27

Niech żyją czyste sanitariaty :!: a pogody to życze nam wszystkim :lol:
m_cowboy
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) m_cowboy » 12.01.2009 01:05

No tak.... co do toalet w HR.......
Fakt, nie wziołem pod uwagę, że każdy ma inne wymagania i potrzeby. Mam przyjaciół, którzy nigdy nie pojechaliby pod namiot - głównie z przyczyn sanitarnych.
Byłem na różnych kampach i takie mam spostrzeżenia:
1. Północne Włochy - drogo, ale toalety bardzo dobre, czyste.
2. Południowe Włochy - podobie jak HR czyste ale nie najnowsze i jeszcze ciekawostka - mało ludzi.
3. Im mniej ludzi tym higiena lepsza - no cóż nawet najlepsze kempingi nie "nadanżają" ze sprzataniem w sezonie. Przeważnie sprzątanie jest 2 do 4 razy dziennie - jak trafisz chwile przed to..... dzieci naniosą pełno piachu, ktos nie trafi ręcznikiem jednorazowym do kosza lub tak się namydli pod prysznicem że nie wiesz: piana to czy mgła.....
4. Duże, drogie kempingi w HR maja lepsze sanitariaty (nowsze), ale wg mnie to częstotliwość sprzatania jest taka sama jak na tych małych. Patrz pkt 3.
5. Od Splitu na południe trudno trafic "duży" kamp, a te małe (rodzinne?) maja taki inny klimat....
6. Bywałem też na kempingach w Polsce i zapewnim tak ekstremalnych wrażeń nie doznałem nigdzie....... fakt byłem dawno.
7. Do sanitaritów w Czarnogórze nie byłem w stanie się zbliżyć..... . Na szczeście mieszkaliśmy na kwaterze.
ally
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ally » 12.01.2009 09:41

Jadaccy napisał(a):I jak będziesz szukał i czytał to poszukaj o Campie Lili Jagodna (Hvar). Dla takiej plaży warto tam jechać! Zacieniony i owszem a do plaży dość daleko... ale w dół. :lol:

Kemping Lilli jak dla mnie to rewelacyjne miejsce - z tym, że trzeba pamiętać o tym, że jest położony zdala od głównych miejscowości wyspy, stąd nie każdemu przypadnie do gustu. Dla mnie to strzał w 10tke!!!Piekne miejsce, niesamowite położenie kempingu, rodzinnie i cicho, przepiękne plaże .... i włąsnie (!!!) zdala od turystycznego centrum Hvaru :D tak więc wiele zalezy od tego kto co lubi.
KrisLukas
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) KrisLukas » 12.01.2009 19:26

Problem tkwi w tym ze na Cro jest za duzo kampow. :lol:
Bo gdyby na przyklad byly tam tylko 2 lub 3 kampy to wybor bylby prostszy. :wink:
Dlatego tez od dzisiaj wyobrazam sobie ze na chorwacji sa tylko 2 kampy, Pod maslinom i Lili. :)
Byloby warto odwiedzic wszystkie kampy na Cro wiec tym sposobem mam plan na wakacje na najblizsze dwa lata.
:oczko_usmiech: :oczko_usmiech: :oczko_usmiech:

Dzieki wszystkim za pomoc.
W ramach rewanzu moge pomoc przy wyborze kampu w poludniowo zachodniej anglii( cornwall, devon, dorset) jesli komus tam po drodze.
ally
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ally » 12.01.2009 20:05

Hvar jest piękny!Ale .... do Dubrovnika wracać będę zawsze to miasto jest przepiekne!
KrisLukas
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) KrisLukas » 12.01.2009 20:36

do Dubrovnika wracać będę zawsze to miasto jest przepiekne!

Bylem, widzialem, potwierdzam. Yes, yes, yes! 8)
olcia18_19
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) olcia18_19 » 15.01.2009 18:14

oczywiscie ze na lenternie mozesz byc z takim namiotem tam nie ma z tym problemu :)
KrisLukas
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) KrisLukas » 16.01.2009 00:46

olcia18_19 napisał(a):oczywiscie ze na lenternie mozesz byc z takim namiotem tam nie ma z tym problemu :)

Dzieki olcia za sugestie tego kampu, ale chyba nie skorzystam.
Troche duzawy ten kamp (ponad 1500 miejsc kampingowych), a ja szukam czegos raczej mniejszego :) .
Poza tym lezy on w Istrii gdzie podobno w lipcu i sierpniu tlok jest niemilosierny.
Do tej pory nastawialem sie na kamp Pod maslinom, lecz po kilku godzinach spedzonych na czytaniu forum bardzo zainteresowal mnie sasiedni do masliny kamp U peca. Stronke www ma on uboga ale ze zdjec wynika ze jest tam duzo cienia, wiecej trawy i chyba spokojniej niz pod maslinom.
W kazdym razie decyzja jesli chodzi o miejscowosc juz podjeta.
Bo jesli chodzi o kamp to chyba dopiero na miejscu dokonamy ostatecznej decyzji.
KrisLukas
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) KrisLukas » 20.04.2009 21:04

Jeszcze jedno pytanie odnosnie kampu pod maslinom w Orasacu.
Na zdjeciach na ich stronie jest wiele zdjec na ktorych widzialem krzesla i stoly ogrodowe (plastikowe). Jako ze nie sadze iz ktokolwiek wlokl je ze soba :P , mam odnosnie tego pytanie. Czy wlasciciel bez problemu pozycza/wypozycza te meble ogrodowe? Nie mam za bardzo miejsca zeby zabrac taki sprzet do autka a bylo by milo jesc przy stole a nie na kocyku. :P
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 21.04.2009 06:32

Przy dobrej komitywie można posiedzieć w cieniu u Gospodarza za lodówkami :) :wink:
Krzesełka i stół brałem ze sobą.
Nie widziałem wypożyczalni.
ufokking
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ufokking » 10.02.2010 13:29

podepnę sie i odświeżę, szukam na Hvar cichy zakątek typu LILI na którym bylem wiec czy po przejechaniu tunelu Plitve jest oprócz LILI jakiś camp tego typu a jak nie to gdzie taki na Hvar-ze mogę znaleźć cichy, spokojny, odludny, proszę o pomoc :roll:
Mariii
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mariii » 11.07.2010 22:44

Gajus.ems napisał(a):
m_cowboy napisał(a):byłem na IVO pod Omisiem

IVO-DUCE-Proszę podaj swoją opinię o tym campie. (ogladałem stronę internetową, ale nie ma to jak opinia kogoś kto przebywał bezpośrednio. Jeżeli posiadasz jeszcze wiedzę o campach MORE i MIROSLAV rownież w DUCE to napisz parę słów ( położenie, warunki, ewentualnie cena itp.
W roku 2009 planuję w tej mjsc. spedzić tranzytowo jedną noc na campie.
GAJUS

Witam, bylam w tym roku na campingu MORE 1 noc i mogę go z czystym sumieniem polecic kazdemu. Sanitariaty czysciutkie, do morza kilka kroków, właściciel bardzo serdeczny. Gdy dowiedział się że jesteśmy Polakami obniżył cene do 15 euro ( za 4 osoby, duży namiot i samochód). Było cichutko i spokojnie, ale też dlatego że to dopiero początek sezonu. Tym, którzy jeszcze czekaja na swój wymarzony urlop zycze udanych wakacji, ja już niestety wróciłam do kraju. Pozdrawiam
Poprzednia strona

Powrót do Kempingi