krzyspvfr napisał(a):Przyłączam się do wątku.
Kolego Wodnik73 - też mam smaxa, mam też tablet 10 cali i właśnie kombinuję, czy by nie kupić drugiego - ale może taka opcja jak u Ciebie by wchodziła w grę. Pytanie: czy da się spokojnie oglądać filmy na tablecie siedząc na bocznych siedzeniach w 2 rzędzie? Bo u Ciebie widzę fotelik na środku - ja mam starsze dzieci, 11 i 13 lat, no ale 2 tabletów niestety nie mam.
Wodnik73 napisał(a):Przepraszam, że tak późno, ale zapracowany jestem.
Na środku siedzi 3 letnia córka, a po bokach córka (8 lat) i syn (14 lat) i nie narzekają, wszyscy mogą oglądać kabel podłączam do wejścia AUX i dźwięk leci na głośniki samochodowe.
Myślę, że jakość oglądania z bocznych siedzeń zależy też od jakości tableta. Pod jakim kontem dobrze widać obraz na wyświetlaczu.
Hadler napisał(a):Witam,
Jakie macie doświadczenia z oglądaniem przez dzieci DVD w aucie w kontekście choroby lokomocyjnej? U moich 3 i 5 latek choroba lokomocyjna nie występuje i nie chce żeby to sie zmieniło. Oczywiście każde dziecko jest inne ale pytam, gdyż sporo rodziców opisuje przygody zwrotne wywołane oglądaniem w samochodzie DVD przez małe dzieci.
yooshky napisał(a):U mnie: DVD z monitorami w zagłówkach + bezprzewodowe słuchawki, tablet, laptop ale córka i tak woli najbardziej swojego smartfona, szczególnie gdy pozwolę jej się podpiąć nim do głośników auta
Generalnie ograniczam jej tego typu rozrywkę ale nigdy podczas podróży, może dlatego cieszy się na dłuższe podróże
wtopek napisał(a):i znosz kilkanaście godzin Dawida Kwiatkowskiego albo Biebera?
yooshky napisał(a):wtopek napisał(a):i znosz kilkanaście godzin Dawida Kwiatkowskiego albo Biebera?
Nie słucha tego
Córa (10 lat) jest na etapie Indila, Katy Perry, Lisowska, Margaret, Enej, Anna German...
I oczywiście nie zawsze na to pozwalam, jak mam dość to zawsze może sobie słuchać na słuchawkach. Jednak słuchawki to dla niej nie to samo. Podobnie jak tatuś, lubi brzmienie subwoofera, niekoniecznie rozkręconego na max, może sobie grać cicho byle "głęboko". Tłumaczę, bo ludzie tak jakoś często myślą, że jak jest sub to muszą w aucie wypadać szyby. Mój sub nie często gości w górnych rejonach głośności.
anakin napisał(a):Tak się zastanawiam co te biedne dzieci robiły dwadzieścia lat temu podczas podróży?
Pewnie ziemniaki obierały....
anakin napisał(a):Tak się zastanawiam co te biedne dzieci robiły dwadzieścia lat temu podczas podróży?
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi