Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Czym z Dubrownika do Orebić???????????

Nie każdy musi podróżować swoim samochodem. Autokar, pociąg, samolot ... możliwości jest wiele. W tym dziale także tematyka promów.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
wiolak3
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wiolak3 » 23.06.2006 19:53

no , bardzo miło, ze czytasz forum! :wink: a nie tylko: pytanko jedno z 100, które ktos wczesniej zadał, hiiii :papa:
ilusil
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) ilusil » 25.06.2006 08:52

a nie wiecie moze, czy na trasie dubrownik - orebic jezdza jacys prywatni przewoznicy?
Bo wracajac bede zmuszona wyruszyc z orebica o godz 7 rano ( awtedy cyba zadnego busiku nie ma) zeby zdarzyc na 9.30 na samolocik :?
ilusil
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) ilusil » 25.06.2006 08:55

http://www.libertasdubrovnik.com/polazak.html

czy ten autobus naprawde jet jeden????? az mi sie wierzyc nie chce 8O 8O
wiolak3
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wiolak3 » 25.06.2006 10:01

Na poprzedniej stronie pisłam, ze jest jeszcze o 9 rano, z Dubrownika do Orebica.

ilusil -Jesli wyjedziesz nawet przed 7 rano z Orbicza,to na 930 na samolot na pewno nie zdążysz, (jesli dobrze zrozumiałam). Może cos prywatnego jezdzi, ale nie spotkałam, a duzo zjezdziłam.
ilusil
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) ilusil » 25.06.2006 10:13

dobrze zrozumiałas niestety :? dobrze ze wziełam sie za takie ustalenia przed wylotem, bo bym została z noga w ...
a moze jakis uprzejmy forumowicz zgodzilby sie mnie podrzucic na lotnisko 18.07 rano? oczywiscie zapłaniłabym za benzynke 8)
A sowoja droga, to chyba zupełnie bez sensu,ze nie ma czestszych połaczen :evil:
wiolak3
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wiolak3 » 25.06.2006 11:01

Jak na Orebic, i tak dobrze :wink: . chciałam stamtąd do Divnej- 2 razy w TYGODNIU
ilusil
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) ilusil » 25.06.2006 13:03

dobrze.. bo tak zastanawiajac sie głebiej, to juz sama sie pogubiłam..
o 9 i 14.15, tojest z Dubrownika, doOrebica??
a o ktorej jest z Oberica do Dubrownika?
wiolak3
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wiolak3 » 25.06.2006 14:19

DO Dubrownika jest tylko jeden , ok 15 z korczuli wyjeżdza, to przed 16 z Orebicza bedzie
ilusil
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) ilusil » 25.06.2006 14:49

:lol: ciemnosc widze, ciemnosc... 8)

to prosze juz tylko wyjasnij mi
ktory z nich pokazuje wyjazdy do dubrownika
a ktory z dubrownika...
bo napisy arrival i departure troche mnie zastanawiaja...
http://www.libertasdubrovnik.com/dolazak.html
http://www.libertasdubrovnik.com/polazak.html

bo jesli mamy godz 14.15 i departure, to znaczy ze z orebica wyjezdza o tej godz. do dubrownika? a potem jest jeszcze jeden o 15 jadacy z korczuli (tak jak napisałas) :wink:

a w takim razie jesli 7.50 i 9.50 arrival... to co to ma byc??
ilusil
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) ilusil » 25.06.2006 15:09

Znalazłam w przewodniku,ze ze Stonu do Dubrovnika odjezdzaja autobusy o 5.20, 12 i 19.
ale na stronie Libertas juz takiej informacji nie ma :(

Troche sie zdenerwowałam na moja bezradnosc :twisted: wiec napisałam maila do http://www.orebic-tours.hr ciekawe co mi odpowiedza... :?
ilusil
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) ilusil » 25.06.2006 18:51

poszperałam i ...

http://www.libertasdubrovnik.hr/

strona inna niz w wersji angielskiej
wchodzac na stronie w VOZNI REDOVI na szarym pasku
a potem PRIGRADSKI ZAPAD (na gorze) pokazuje sie rozkład jazdy autobusow.. (jesli klikniemy na linka przy mapce, pokaze sie trasa przejazdu)

21 DUBROVNIK - OREBIĆ
(preko mosta)
Iz Dubrovnika h 14 min +15

Iz Orebića h 04 min +45

+Ne prometuje nedjeljom i blagdanom.
+Not operating Sun. and holidays.

i nie wiem co na to juz powiedziec.. nie mowiac juz nic o tym ze nie pokazuje sie zaden przejazd na korczule, ani zaden przejazd o wczesniej wspomnianej 9.50 ... :? :? :?:
toyota1983
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) toyota1983 » 27.06.2006 14:47

ilusil napisał(a):a nie wiecie moze, czy na trasie dubrownik - orebic jezdza jacys prywatni przewoznicy?
Bo wracajac bede zmuszona wyruszyc z orebica o godz 7 rano ( awtedy cyba zadnego busiku nie ma) zeby zdarzyc na 9.30 na samolocik :?

Masz dokładnie ten sam problem co ja. Faktycznie nie ma szans dostać sie na 9:30 na samolot tym bardziej że musisz być koło 2 dodzin wcześniej na lotnisku. Ja zdecydowałam, że ostatnią noc biędę spała w dubrovniku albo okolicach lotniska. I tobie też radze sie rozejzeć za takim noclegiem.

Pozdrawiam
ilusil
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) ilusil » 27.06.2006 16:22

Ja sie wypiełam na orebic :wink: :lol:
Jak nie robia dogodnych połaczen autobusowych to znaczy ze mnie tam nie chca, i wogole sa zacofani turystycznie... :?

Wybrałam jednak mieszkanie w okolicach dubrownika, stwierdziłam ze w sumie bardziej zalezy mi na bliskosci tego miasta niz na np. korczuli, a skoro nie jestem samochodem, to pewnie dubrovnik bym zobaczyła tylko podczas transferu..

Znalazłam super domek w Mlini, i pare innych, m.in w Cavtat, Zaton, ceny w okolicach 15E osoba (tak jak w oberic, korczuli - tam miedzy 13-18E). Oczywiscie były tez drozsze, np. za 70E, ale szybko wykasowałam tego maila :wink:

Mlini ma ładne plaze, dobra komunikacje z Dubrownikiem, i mysle ze był to dobry wybor, poniewaz nie bede musiała tłuc sie z walizkami w te i wete... :!:

Ja zdecydowałam, że ostatnią noc biędę spała w dubrovniku albo okolicach lotniska. I tobie też radze sie rozejzeć za takim noclegiem.

a 1 nocleg w dubrowniku spustoszyłby moja kieszen.. minimalne ceny w hotelach to 70-90E /noc

a raczej na kwatere prywatna na 1 noc nie ma co liczyc
ilusil
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) ilusil » 28.06.2006 08:45

Koniec koncow jest taki, ze do Dubrownika jezdza dwa autobusy, o 4.45 i 0 7.30, tyle mi powiedziała pani z biura turystycznego w Orebic
:D
Poprzednia strona

Powrót do Alternatywne środki lokomocji

Czym z Dubrownika do Orebić??????????? - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone