Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Σιγά, σιγά..... czyli jesień na Krecie….

Do Grecji przynależy około 2500 wysp, ale tylko nieco ponad 150 jest zamieszkana przez ludzi. Grecja słynie z produkcji marmuru, który jest eksportowany do innych państw. Grecja posiada aż 45 lotnisk. Językiem greckim posługiwano się już cztery tysiące lat temu - to jeden z najstarszych języków w Europie.
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 03.06.2018 21:01

kulka53 napisał(a):Doczytałem, dziękuję :)
Fajnie, że udało Ci się do mnie zajrzeć.... O foliach to czytałam właśnie tylko w okolicach Falasarny, spokojnie poczekam, gdzie na nie trafiliście...
To niespełnienie oczekiwań-czytałam, ale czekam na szczegóły z kolejnych miejsc...

kulka53 napisał(a):... a w jeszcze bliższej - super greckich wakacji :cool:
Nie dziękuję :D Właśnie trzeba siąść i plan opracować, taki dokładniejszy, bo za miesiąc o tej porze będzie ostateczne pakowanie :D
:papa:
aga_stella
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) aga_stella » 03.06.2018 22:26

piekara114 napisał(a):Aga_stella
Mój też spokojnie prowadził, na poczatku nawet mówiłam, aby przyspieszył, ale przyjemna jazda drugiego dnia na Elafonisi przez wioski i górki z frappe i ja złapałam ten luz, co będzie to będzie ile czasu nam to zajmie tyle zajmie....

Co do pytań - a myślałam, p co strasznego się chcesz zapytać, że pytasz :oczko_usmiech:
.....

My nie mogliśmy sobie pozwolić na wolną jazdę (za duże odległości). Mój chłop nazwijmy to oględnie - jeździ dynamicznie. Gdyby w Polsce zobaczył niećwieja jednego, drugiego, który stoi na awaryjnych na środku ulicy (bo poszedł na chwilkę do sklepu :smo: ) - wiązanka murowana. Tam jakoś sporadycznie marudził. Zresztą gasiliśmy go mówiąc - co się czepiasz, nie widzisz pilna potrzeba zakupu gyrosa, piwa, fajek itd. :D
Dzięki za info techniczne. Pokombinuję, bo akurat chciałabym parę zdjęć pokazać obok siebie. (w Szalomie też chciałam, ale machnęłam łapą).
Beata W.
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Beata W. » 04.06.2018 08:17

Bardzo ładne podsumowanie, dla mnie jak najbardziej zachęcające do odwiedzenia wyspy :wink:
Dziękuję za relację :papa:
Jer
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jer » 04.06.2018 22:30

Nie zmieniłaś mojego zdania, na Kretę z chęcią wybiorę się ponownie.
piotrf
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrf » 04.06.2018 22:50

Jer napisał(a):Nie zmieniłaś mojego zdania, na Kretę z chęcią wybiorę się ponownie.

I to jest prawidłowe podejście do tematu :wink: też tak mam :mrgreen:

Pozdrawiam
Piotr
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 05.06.2018 08:39

Beata W. napisał(a):Bardzo ładne podsumowanie, dla mnie jak najbardziej zachęcające do odwiedzenia wyspy :wink:
Gorąco polecam wyspę. Dla Twoich dziewczyn plaże są idealne, na tyle płytkie, że bezpieczne, ale nie tak długo płytkie, że trzeba 100 metrów zasuwać, aby się zamoczyć, tak jak mieliśmy w Sarti czy teraz na majówce....

Jer napisał(a):Nie zmieniłaś mojego zdania, na Kretę z chęcią wybiorę się ponownie.
I bardzo dobrze :mrgreen: Ja też z ogromną przyjemnością chcę tam wrócić, ale wiesz jak jest, tyle innych miejsc też ciągnie....

piotrf napisał(a):

I to jest prawidłowe podejście do tematu :wink: też tak mam :mrgreen:
Piotrze, trzeba swojego zdania się trzymać :D

:papa: :papa:
Mai
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mai » 05.06.2018 10:38

piekara114 napisał(a):Właśnie w innym wątku czytałam, że jesteście w Kato D. - w tym samym hotelu? A jak temp. morza w porównaniu do października?

Ponieważ nie robiliśmy rezerwacji, na początku rozważaliśmy inny hotel, ale miejsca okazało się głośne- bliskość ulicy i parking na ulicy, więc ostatecznie zdecydowaliśmy się na ten hotel co w październiku, tylko mieliśmy apartament na piętrze ostatni w ciągu, trochę "głośniejszy" bo było trochę szum z ulicy słychać ale miał "widok" na morze ;)
Temperatura morze myślę że porównywalna z też z października, termometru nie mieliśmy.
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 05.06.2018 11:07

Mai, czekam na Twoją relację - podwójną i porównanie co lepsze przed czy po sezonie?
Mai
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mai » 05.06.2018 11:12

Nie wiem czy będę relację pisać, dużo tu informacji o Krecie już jest.
Na pewno taniej i mniej ludzi w październiku. To tak na szybko ;)
lotnikwsk
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) lotnikwsk » 29.12.2018 22:51

Relacja przeczytana jeszcze raz :D
Cel :roll: raczej wiadomy :wink:
Mogę trochę popytać na PW? :idea: :wink:
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 30.12.2018 16:40

Super wakacje Was czekają. Może być na priv, może być tu - może komuś info też się przyda....

Przy okazji... w tym roku (jak już mieliśmy bilety na Cypr) pojawiła się możliwość zmiany na Kretę (pierwsze dni października) i mocno się wahałam co zrobić, bo w sumie ciągnęło mię odkryć wschodnią Kretę, a lot był możliwy we wcześniejszym terminie (coś 15-22.X), ale Cypr już też miałam zaplanowany... No i jednak nie zmieniłam biletów... i dobrze się stało... Ten właśnie kreteński tydzień to był okres ciągłego deszczu, burz i małych cyklonów.. No i mielibyśmy powtórkę z rozrywki tylko teraz w wydaniu 5-dniowym....
lotnikwsk
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) lotnikwsk » 30.12.2018 20:26

piekara114 napisał(a):Ten właśnie kreteński tydzień to był okres ciągłego deszczu, burz i małych cyklonów.. No i mielibyśmy powtórkę z rozrywki tylko teraz w wydaniu 5-dniowym....

Rzeczywiście pięć dni takich jak jeden w Kato Doratso to pięniądze utobione w błoto (dosłownie) :(
Mam nadzieję że w maju takich ulew nie ma :roll: :wink:
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 30.12.2018 20:43

Gdzie macie bazę i kiedy lecicie?
Poprzednia strona

Powrót do Grecja - Ελλάδα

Σιγά, σιγά..... czyli jesień na Krecie…. - strona 56
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies