piekara114 napisał(a):Jaskini Niedźwiedziej…
... ... i to wszystko w jeden dzień ... ...
Pozdrawiam.
No wiesz, w dobie cyfryzacji wszystko można prześledzićmarze_na napisał(a):piekara114 napisał(a):…i po 13 minutach jesteśmy w ruinach..
Co za precyzja
No podobno byłBeata W. napisał(a):Ciekawe czy był jakiś misio w środku
Jakieś będą...ajdadi napisał(a):Pewne jest ,że będą fajowe widoczki
Jeszcze chwileczkę, jeszcze minutkę...Buber napisał(a):Mam nadzieję, że przynajmniej jest tam jakieś zejście i widok na Morze Kreteńskie.
dangol napisał(a):No właśnie, u nas grota była przystankiem w drodze do ruin trzeciego monastyru, świetnie położonego .
Tego nie pamiętałam z Twojej relacjidangol napisał(a):Ruiny obok niej najprawdopodobniej były miejscem zamieszkania kilku mnichów z Gouverteno, stąd ta kapliczka w skałach, do której zaglądnęliście.
dangol napisał(a):A miś?... Pamiętacie tekst Barei?
"On odpowiada żywotnym potrzebom całego społeczeństwa. To jest miś na skalę naszych możliwości. Ty wiesz, co my robimy tym misiem? My otwieramy oczy niedowiarkom. Patrzcie – mówimy – to nasze, przez nas wykonane i to nie jest nasze ostatnie słowo”
piekara114 napisał(a): Tego nie pamiętałam z Twojej relacji
No i wszystko jasnedangol napisał(a):Bo takiej wzmianki tam nie było , jak więc mogłabyś pamiętać?piekara114 napisał(a): Tego nie pamiętałam z Twojej relacji
Zresztą, to tylko przypuszczenie , nie wiem czy faktycznie takie właśnie było przeznaczenie tych zrujnowanych zabudowań
Z góry mignął nam ze dwa razy na zakrętach...dangol napisał(a):Cmentarz wojskowy widzieliśmy tylko "od góry", z drogi. Chociaż przejeżdżaliśmy tamtędy wielokrotnie, jakoś nie udało się go wpleść w nasz plan zwiedzania. Fajnie, że Wy to zrobiliście.