piekara114 napisał(a):widać braciszkowie dbają o ten kawałek ziemi…
... w sumie to za dużo pracy to chyba nie mają ... ...
Pozdrawiam.
piekara114 napisał(a):Chciałby, chciałby....alewalp napisał(a):Chyba zwyczajnie rozpiera ich energia. Mają możliwości i z nich korzystają.
Tak sobie tę Kretę tu oglądam i myślę, że pewnie każdy by chciał w ich wieku korzystać z życia w taki sposób.A dożyjemy? Więcj lepiej wcześniej się na wyspę wybrać....GORĄCO POLECAMwalp napisał(a):A jak sił i środków zabraknie, to ostatecznie zostaną relacje.
piekara114 napisał(a):No i trafiam na taki kwiat…co to może być?
Całkiem możliwe, bo liście i pokrój tego drzewa bardzo zbliżone to tego co mi g..gle pokazałowalp napisał(a):piekara114 napisał(a):No i trafiam na taki kwiat…co to może być?
Może Giant Bird Of Paradise
witaj serdecznie, rozsiądź sie wygodnie, bo jeszcze trochę na Krecie będziemyDawigs napisał(a):Super relacja. Aż wstyd przyznać że dopiero niedawno na nią trafiałem. Zaległości nadrobione .
W Moni nie byliśmy, trochę daleka jazda, a jak pisałam przy krótkim dniu nie chciałam tracić zbyt dużo czasu na siedzenie w samochodzie... MA ma bardzo ciekawą historię i może gdybym nie zobaczyła tych kolorów u Dangol to Moni byśmy odwiedzili, ale w takiej sytuacji wygrał ten, w który jesteśmy....kulka53 napisał(a):Noooo, ładniepiekara114 napisał(a):Pisałam już, że tu jest pięknie
To chyba (tak ze zdjęć wyciągając wnioski) najładniejszy klasztor na Krecie po Moni Arkadi .
Byłeś w obu? bo nie pamiętam z Twojej relacji..Buber napisał(a):Miejsce przypomina trochę Moni Arkadi, też otoczone murem, w "stylu" meksykańskich klasztorów z westernów Sergio Leone .
piekara114 napisał(a):[Byłeś w obu? bo nie pamiętam z Twojej relacji..Buber napisał(a):Miejsce przypomina trochę Moni Arkadi, też otoczone murem, w "stylu" meksykańskich klasztorów z westernów Sergio Leone .
kmichal napisał(a):piekara114 napisał(a):widać braciszkowie dbają o ten kawałek ziemi…
... w sumie to za dużo pracy to chyba nie mają ... ...
Właśnie zajrzałam do Twojej praktycznej i na mapy to kompleks MA wygląda na większy niż ATBuber napisał(a):Nie - to wrazenia z Twoich fotek, piszem co widzem .piekara114 napisał(a):Byłeś w obu? bo nie pamiętam z Twojej relacji..Buber napisał(a):Miejsce przypomina trochę Moni Arkadi, też otoczone murem, w "stylu" meksykańskich klasztorów z westernów Sergio Leone .
Jak chcą mieć trochę kasy z turystów to muszą się pomęczyćdangol napisał(a):W ogrodzie wewnątrz murów, faktycznie niewiele.kmichal napisał(a):... w sumie to za dużo pracy to chyba nie mają ... ...piekara114 napisał(a):widać braciszkowie dbają o ten kawałek ziemi…
Poza tym do klasztoru należy winnica, gaje oliwne i pasieka, a wyroby można nabyć w klasztornym sklepiku. Wina nie próbowałam, ale oliwę z oliwek mają świetną.
Dziękuję. Cieszę się, że moja relacja się przyda Kiedy się tam wybieracie? bilety macie już kupione? noclegi zarezerwowane?aga_stella napisał(a):Super relacja. Właśnie myślimy o wiosennym wypadzie na Kretę. Dzięki Twojej relacji nie będę musiała za dużo planować .
Beata W. napisał(a):Pięknie to mało powiedziane A kwiotki też całkiem całkiem, szczególnie ta bugenwilla przy monastyrze dodaje mu jeszcze uroku