Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Σιγά, σιγά..... czyli jesień na Krecie….

Do Grecji przynależy około 2500 wysp, ale tylko nieco ponad 150 jest zamieszkana przez ludzi. Grecja słynie z produkcji marmuru, który jest eksportowany do innych państw. Grecja posiada aż 45 lotnisk. Językiem greckim posługiwano się już cztery tysiące lat temu - to jeden z najstarszych języków w Europie.
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 16.02.2018 14:13

krakusowa napisał(a):A ja myślałam, że gdzieś jesteś na wyjazdach feriowych :roll:
W tym roku nigdzie... Myślałam o Kanarach, ale brak pewności pogody trochę nas zniechęcić i zrezygnowałam z pilnowania cen lotów... Miał być też Gdańsk na kilka dni w przyszłym tygodniu, ale syn stwierdził, że nie chce mu się jechać.... 8O Więc będę chodziła do pracy z wyskokiem na narty, no ale urlop się zaoszczędzi :mrgreen:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 16.02.2018 19:18

piekara114 napisał(a): Więc będę chodziła do pracy z wyskokiem na narty, no ale urlop się zaoszczędzi :mrgreen:

8O
Ooo :!: Właśnie gdzieś czytałem,że
Kroi się gdzieś w Szczyrku jakieś Cro-maniackie nartowanie :?:
...
Jakbyś się wybierała gdzieś do Zawoi,Korbielowa,
Lub innego Chopoka,tudzież na Rohacze,
To dawaj znać.
"odbijemy"sobie zeszłoroczne krokusy 8)
:papa:
tony montana
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) tony montana » 22.02.2018 20:24

piekara114 napisał(a):
krakusowa napisał(a):A ja myślałam, że gdzieś jesteś na wyjazdach feriowych :roll:
W tym roku nigdzie... Myślałam o Kanarach, ale brak pewności pogody trochę nas zniechęcić i zrezygnowałam z pilnowania cen lotów... Miał być też Gdańsk na kilka dni w przyszłym tygodniu, ale syn stwierdził, że nie chce mu się jechać.... 8O Więc będę chodziła do pracy z wyskokiem na narty, no ale urlop się zaoszczędzi :mrgreen:

No dobra, ale co z KRETĄ!?!!?!
mysza73
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) mysza73 » 22.02.2018 20:44

tony montana napisał(a):
piekara114 napisał(a):

Chyba skoczyła na narty ... :roll:
Beata W.
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Beata W. » 22.02.2018 20:53

mysza73 napisał(a):
tony montana napisał(a):
piekara114 napisał(a):

Chyba skoczyła na narty ... :roll:

Pewnie tak, śniegu w górach podobno nie brakuje :mrgreen:
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 22.02.2018 22:23

tomekkulach napisał(a):Jakbyś się wybierała gdzieś do Zawoi,Korbielowa,
Lub innego Chopoka,tudzież na Rohacze,
To dawaj znać.
"odbijemy"sobie zeszłoroczne krokusy 8)
:papa:
Cześć, dzięki za tamten namiar, było cudownie :hearts:
Na Mosornym to ja nie jeżdżę, bo dla mnie za stromo, mi wystarcza wyciąg w Małym ciche czy w Suche, ale w tym roku nie byliśmy...w poniedziałek w Spytkowicach pojeździliśmy, ale pełno szkółek było i sporo czasu się traciło w kolejce :evil: :evil:

mysza73 napisał(a):Chyba skoczyła na narty ... :roll:
Do pracy chodzę....

Beata W. napisał(a):Pewnie tak, śniegu w górach podobno nie brakuje :mrgreen:
Może w GÓRACH są, ale w Beskidach jakoś super nie ma...raczej zlodowaciałe pokrywy...ale nieprzyjemnie się ochłodziło, taki ziąb wchodzący pod ciuchy...brrrr....

tony montana napisał(a):No dobra, ale co z KRETĄ!?!!?!
Myślałam, że dziś coś napiszę, ale coś źle czuję, że nawet siły na siedzenie nie mam, a na leżąco relację ciężko się pisze... Proszę jeszcze o chwilę cierpliwości...

Ale dla tych, co na inne forum nie wchodzą, zdradzę, co z wakacjami.....
Ostatecznie wygrała Sivota w Epirze w Grecji :mrgreen: :mrgreen: czyli miejscowość, która była wytypowana na samym początku. Lekko nie było, ceny horrendalne, ale region ciekawy ze sporymi możliwościami, no i okoliczne wysepki są urocze... Co dla nas będzie nowością, kwaterka jest w centrum miejscowości i zarezerwowana przez agencją turystyczną (w niektórych villach cena przez agencję była niższa niż bezpośrednio 8O )... W Grecji meldujemy się 6 lipca :mrgreen:
marze_na
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) marze_na » 23.02.2018 07:46

piekara114 napisał(a):Lekko nie było, ceny horrendalne

Horrendalne czyli jakie? Grecja zawsze wydawała mi się umiarkowanym cenowo kierunkiem.
Beata W.
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Beata W. » 23.02.2018 07:56

Sivota na booking faktycznie nie najtańsza za osoby :mrgreen:
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 23.02.2018 08:07

Za naszą trójkę zarezerwowałam w Sivocie za 55 EUR przy 10 nocach, cena za studio z a/c i wszelkimi dopłatami. Ceny zaczynały się od 60 eur, najczęściej ok 75-80 EUR i spooorooo ofert ponad 100 EUR, a nawet kilkanaście powyżej 200 EUR (ale ze śniadaniem :mrgreen: ) Takie były ceny dla Sivota i Parga (bo je brałam tylko pod uwagę, aby mieć co wieczorkami robić), a w małych miejscowościach było taniej, ale to mnie nie interesowało, bo nie mam ochoty wieczorami podjeżdżać do miasteczka, wolę podjeżdżać na plaże :mrgreen: Te 2 miejscowości są mega popularne w tej okolicy, ale w sumie nie ma się co dziwić, dość blisko, no i te wysepki przybrzeżne.... Podobnie z cenami było w Limenarii na wyspie Thasos, bo i tu powysyłałam (po 3 dniach załamki cenowej) - tu plus taki, że więcej ofert w cenie 60 EUR....

Tanio noclegi w GR podobno są jak się szuka na miejscu (a ja tego nie lubię i nie mam ochoty tracić urlopu na przeprowadzkę 2 domy dalej) i na Peloponezie - no ale to pełne 2 dni dojazdu, a samolot + wynajem auta w sezonie mi się cenowo nie opłaca (myślę, że na paliwo+noclegi po drodze nie wydam więcej niż 1700 zł, więc samolot nie ma co tu konkurować)

Jedzenie w knajpkach jest dużo tańsze niż w Cro czy IT :mrgreen:
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 23.02.2018 08:13

Beata W. napisał(a):Sivota na booking faktycznie nie najtańsza za osoby :mrgreen:
Zwłaszcza jak się porówna ceny na RO i Leptokarii, którą brałam pod uwagę w 2016 r i w ofertach za 45-50 EUR mogłam przebierać. Nawet teraz w okresie szukania noclegów, z ciekawości patrzyłam na Leptokarię i na bookingu były takie niskie ceny....
Beata W.
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Beata W. » 23.02.2018 08:18

Jońskie lazury po prostu mają swoją cenę :oczko_usmiech:
Te 55 euro jeszcze da się przeżyć ale 100 za noc to już trochę sporo :mrgreen:
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 23.02.2018 08:27

Beata W. napisał(a):... ale 100 za noc to już trochę sporo :mrgreen:

A co powiesz na taką ofertę z jednego z hotelików w Sivocie.... na początku stwierdziłam, że świetna oferta, ale jak drugi raz przeczytałam dokładnie :? 8O
bez tytułu.JPG
tony montana
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) tony montana » 23.02.2018 08:47

piekara114 napisał(a):
Beata W. napisał(a):... ale 100 za noc to już trochę sporo :mrgreen:

A co powiesz na taką ofertę z jednego z hotelików w Sivocie.... na początku stwierdziłam, że świetna oferta, ale jak drugi raz przeczytałam dokładnie :? 8O
bez tytułu.JPG

GRUBO.....

Sivota? l Tylko nie osiViejcie TAM ;0
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 23.02.2018 08:53

tony montana napisał(a):Sivota? l Tylko nie osiViejcie TAM ;0
Obawiasz się, że tak tam nudno będzie :?:
Beata W.
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Beata W. » 23.02.2018 08:58

No piękna oferta :evil: :evil: :evil: by była gdyby to była cena za 10 nocy :?
Tyle to jak wygram w lotka nawet za dobę nie zapłacę :D
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Grecja - Ελλάδα

Σιγά, σιγά..... czyli jesień na Krecie…. - strona 29
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone