Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Σιγά, σιγά..... czyli jesień na Krecie….

Do Grecji przynależy około 2500 wysp, ale tylko nieco ponad 150 jest zamieszkana przez ludzi. Grecja słynie z produkcji marmuru, który jest eksportowany do innych państw. Grecja posiada aż 45 lotnisk. Językiem greckim posługiwano się już cztery tysiące lat temu - to jeden z najstarszych języków w Europie.
Buber
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Buber » 05.02.2018 23:21

Widzę, że na tej fotce z parkingiem, jest właśnie słynny kościółek Spiridiona :D .
Że też tam nie dotarłem ... No i ten mural rewelacja, chyba ciekawszy, niż ten na placu.
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 06.02.2018 10:12

kmichal napisał(a):
piekara114 napisał(a):palmową aleją…
... takie alejki to ja lubię ... :wink: ....
Palm trochę było, ale alej palmowych nie...

Mai napisał(a):A jak wypada Retymno w porównaniu z Chanią?
Dla mnie Chania wyżej, i to sporo.... Ale myślę, że jakbym mogła Retymno po zmroku obejrzeć, to mógłby być remis lub niewielka przewaga Chanii..

Mai napisał(a):Tak się zastanawiam czy okolice Retymno były by dobre jako baza wypadowa do środkowej i częściowo wschodniej Krety, z lotem do Chanii?
Ja mam inne plany.... Kolejny raz to nocleg w okolicach Heraklionu, a południowa część z noclegiem na południu....

Buber napisał(a):Widzę, że na tej fotce z parkingiem, jest właśnie słynny kościółek Spiridiona :D .
Że też tam nie dotarłem ... No i ten mural rewelacja, chyba ciekawszy, niż ten na placu.
Ja nawet nie widziałam, że to kościółek, z zewnątrz nic na to nie wskazywało.... Ot, pusty budynek wśród ruin....

Buber napisał(a): No i ten mural rewelacja, chyba ciekawszy, niż ten na placu.
Mural rewelacyjny... Ten na placu też robił wrażenie i na fotkę się załapał przy okazji, ale ten już koniecznie chciałam mieć na zdjęciu...

Cd będzie, ale szukam lokum na wakacje...trochę mi z tym schodzi.... ceny w wybranym miejscu trochę mnie zaskoczyły....trzeba jeszcze się rozejrzeć, może zmienić destynację...
ajdadi
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) ajdadi » 13.02.2018 09:32

piekara114 napisał(a):

Cd będzie, ale szukam lokum na wakacje...trochę mi z tym schodzi.... ceny w wybranym miejscu trochę mnie zaskoczyły....trzeba jeszcze się rozejrzeć, może zmienić destynację...

Wyczytałem o tym na greckim :wink: ,ale dla odmiany odezwę się tutaj... :)
i tak z ciekawości...rezerwacja już zrobiona... :papa:
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 13.02.2018 09:49

Wczoraj zarezerwowałam i czekam na potwierdzenie od pośrednika. Co ciekawe oferował niższe ceny niż właściciele, a mail tam przez przypadek wysłałam :D i w ofercie mieli villę niedostępne przez neta, przynajmniej niedoznalezienia bezpośredni kontakt...
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 13.02.2018 09:56

piekara114 napisał(a):Cd będzie, ale szukam lokum na wakacje...trochę mi z tym schodzi....

No właśnie, człowiek skacze między relacjami, a czas ucieka.... :mrgreen:
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 13.02.2018 10:26

Masz już coś konkretnego na wakacje? lub jakiś plan?
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 13.02.2018 10:45

Plany są właściwie zaraz po zakończeniu każdego wyjazdu, gorzej z realizacją. Trzeba ustalić budżet, odpowiadający wszystkim termin,
no i przede wszystkim coś wybrać. Dopóki nie mam rezerwacji, to nie zdradzam, bo nie wiadomo co z tego wyjdzie.

Tak czy inaczej, będzie raczej wg szablonu: tranzyt do celu, z jakąś trasą widokową, bo spodobało mi się ich kolekcjonowanie. :)
Baza nad morzem + wycieczki obowiązkowe oraz fakultatywne, powrót inną trasą widokową.
Jeżeli chodzi o te trasy, to mam na celowniku drogi alpejskie, Austria, Słowenia. Co do bazy, decyzja jeszcze nie zapadła, albo powrót do Chorwacji, albo południowe Bałkany. :wink:
tony montana
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) tony montana » 13.02.2018 15:37

Rethymno warte jest mszy, ja po zastanowieniu stawiam na remis tego miasta w "starciu" z Chanią.

Dodam, że jak dla nie nie jest to I liga miast ogólnie, ale i tak fajnie tam być

:boss:

Czekam na dalszy ciąg relacji (nadrabiam powoli po kolei relacje dopiero)

:papa:
Beata W.
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Beata W. » 13.02.2018 16:07

tony montana napisał(a):Rethymno warte jest mszy, ja po zastanowieniu stawiam na remis tego miasta w "starciu" z Chanią.

Dodam, że jak dla nie nie jest to I liga miast ogólnie, ale i tak fajnie tam być

:boss:

Czekam na dalszy ciąg relacji (nadrabiam powoli po kolei relacje dopiero)

:papa:

Z tym nadrabianiem zawsze się schodzi :wink: A jak tam po feriach :?:
Rero
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rero » 15.02.2018 10:41

Oglądam - bardzo mi się podoba.
Nie byłam jeszcze na Krecie -
ale trochę obok
- Rodos. R. :papa:
tony montana
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) tony montana » 16.02.2018 08:38

Beata W. napisał(a):

ZIMNO..
marze_na
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) marze_na » 16.02.2018 08:41

Upominam się nieśmiało o kolejne widoki z Krety.
Beata W.
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Beata W. » 16.02.2018 09:34

tony montana napisał(a):
Beata W. napisał(a):

ZIMNO..

No powroty z ciepłego się są łatwe :evil:

Beata popieram postulat Marzeny :papa:
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 16.02.2018 11:00

Rero napisał(a):Oglądam - bardzo mi się podoba.
Miło że się ujawniłeś....

tony montana napisał(a):Czekam na dalszy ciąg relacji (nadrabiam powoli po kolei relacje dopiero)

marze_na napisał(a):Upominam się nieśmiało o kolejne widoki z Krety.

Beata W. napisał(a):Beata popieram postulat Marzeny :papa:

Cześć, fajnie, że jesteście i jeszcze pamiętacie o mojej Krecie. Już wczoraj miałam pisać kolejny odcinek, a okazało się, że zalało nam trochę piwnicę w bloku... no i jakoś już się nie zebrałam.... Ale zdradzę, że kolejny dzień spędzimy inaczej niż dotychczasowe.... :papa:
krakusowa
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakusowa » 16.02.2018 11:12

piekara114 napisał(a): Cześć, fajnie, że jesteście i jeszcze pamiętacie o mojej Krecie. Już wczoraj miałam pisać kolejny odcinek, a okazało się, że zalało nam trochę piwnicę w bloku... no i jakoś już się nie zebrałam.... Ale zdradzę, że kolejny dzień spędzimy inaczej niż dotychczasowe.... :papa:

A ja myślałam, że gdzieś jesteś na wyjazdach feriowych :roll:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Grecja - Ελλάδα

Σιγά, σιγά..... czyli jesień na Krecie…. - strona 28
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone