mysza73 napisał(a):Fakt, jak na dzisiejszy szaro bury dzień, to nawet bardzo ładnie
Co to znaczy "nawet"??? Tam pięknie było, PIĘKNIE
mysza73 napisał(a):Fakt, jak na dzisiejszy szaro bury dzień, to nawet bardzo ładnie
ZytaS napisał(a):Opis trasy trzymający w napięciu... jak dobry kryminał i zakończenie zaskakujące ...Elafonisi
DziękiBartek1977 napisał(a):Fajne ujęcia z Elafonisi!
Duża wyspa to fakt i jak ma się jedną miejscówkę na noclegi to nawet 2 tygodnie to mało na zobaczenie must see - jednak czasy przejazdów są spore...Bartek1977 napisał(a):Prawda jest taka, że Kreta jest zbyt dużą wyspą jak na jedne wakacje.
Czytałam ale ja aż tak na wakacjach nie lubię się męczyć... i jeszcze plecak tachać...ZytaS napisał(a):Tutaj, znaleziony w necie, opis "trochę" trudniejszej trasy na Elafonisi http://plecakiwalizka.com/elafonisi-kreta-rozowa-plaza/ Może ktoś skorzysta
piekara114 napisał(a):ZytaS napisał(a):Opis trasy trzymający w napięciu... jak dobry kryminał i zakończenie zaskakujące ...ElafonisiDziękiBartek1977 napisał(a):Fajne ujęcia z Elafonisi!Duża wyspa to fakt i jak ma się jedną miejscówkę na noclegi to nawet 2 tygodnie to mało na zobaczenie must see - jednak czasy przejazdów są spore...Bartek1977 napisał(a):Prawda jest taka, że Kreta jest zbyt dużą wyspą jak na jedne wakacje.
Co do cen lotów: przed i po sezonie można znaleźć bardzo fajne ceny. Tak jak wcześniej już pisałam, polecam wyspę na posezonowy pobyt, tak do 15 października, a idealna pora to II połowa wrzesień - pewna pogoda, taniej niż lipiec/sierpień i spore możliwości zwiedzania.... My kupiliśmy loty 2 miesiące przed wylotem, więc nie jakoś sporo wcześniej....
A co podglądania cen: to lepiej robić to w opcji "prywatne" i nie ustawiać interesującego nas terminu (ustawić termin ze 2 tyg. wcześniejszy lub późniejszy i przewijać kalendarz) - systemy low costów działają tak, że monitorują najczęściej wyszukiwane terminy na danej trasie i z danego ip i potem jak ponownie klikasz na sprawdzenie ceny, masz ją wyższą - w tym samym momencie na dwóch różnych komp (inne łącza internetowe) mogą być rożne ceny... A jak wyszukujesz przez "prywatne" to takie szukanie jest dla low costów niewidoczne...