Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Czy za 9-cio miesięcznego bobaska trzeba płacić na kwaterce?

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
michal27
Podróżnik
Czy za 9-cio miesięcznego bobaska trzeba płacić na kwaterce?

Nieprzeczytany postnapisał(a) michal27 » 29.06.2006 01:02

Wybieramy się po raz pierwszy do Chorwacji i mam takie pytanko czy na kwaterce muszę płacić za 9-cio miesięcznego bobaska, a jeśli tak to ile (50 %)?
endriu
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) endriu » 29.06.2006 06:28

W zeszłym roku mieliśmy dwuosobowy pokój i cena podana była za pokój a nie za osobę. Nie było problemu z tym że byliśmy z 3 letnim dzieckiem - dostaliśmy nawet dodatkowo łóżeczko dla małej :) Wydaje mi się że wszystko zależy od gospodarzy :)
WASP
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) WASP » 29.06.2006 07:00

Z reguły za tak małe dziecko nawet do 4 lat gospodarze nie pobierają opłat i właściwie to jestem pewien że i tak będzie w twoim przypadku. W czasie mojego 2 krotnego wyjazdu zawsze były z nami pociechy i nikt z gospodarzy na pytanie ile mamy zapłacić za dzieci nie wziął nawet 1 euro a wręcz się uśmiechał tylko i mówił ze „nie ma problema
mama_Kapiszonka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mama_Kapiszonka » 29.06.2006 07:56

Z własnego doświadczenia potwierdzam, że bobasy są mile widziane. Gratis! :-)
krzysiekrz
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) krzysiekrz » 29.06.2006 08:07

Z reguły dzieciaki są za darmo, tzn jest podawana cena za pokój/apartman w całości, ale ostatnio dostałem odpowiedź od właściciela takiego jednego apartmana, że za małe dziecko jest +5ojro.
Vedran Lekic
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vedran Lekic » 29.06.2006 08:16

krzysiekrz napisał(a):Z reguły dzieciaki są za darmo, tzn jest podawana cena za pokój/apartman w całości, ale ostatnio dostałem odpowiedź od właściciela takiego jednego apartmana, że za małe dziecko jest +5ojro.

To zalezy od gospodraze...bardziej powiedziec..gdzie jest cena kwate zgurowana....40% wiecje od normalniej... to takie dziecko gratis... (tylko jest sprawa ze turysci mysla ze jest gratis) a prawda ze w cenie zaplaczyly 5 takych bobasow

A jezeli jest apartament 2 osobowy... 25 EUR... chyba wlasciciel raciej pytaja kilka eur
mama_Kapiszonka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mama_Kapiszonka » 29.06.2006 08:44

Vedran Lekic napisał(a):..gdzie jest cena kwate zgurowana....40% wiecje od normalniej

A co to znaczy NORMALNA CENA? Każda rzecz czy usługa jest tyle warta ile są za nią gotowi zapłacić ludzie. A że na stronach są często cenniki to niby chcesz powiedzieć, że przewidujący właściciel założył w kalkulacji nalot bobasów? ABSURD!!!

Na kilkanaście odpowiedzi z Cro nikt nie doliczał dodatkowej opłaty za 14 miesięczne dziecko (w 2005r) ani za dwulatka (w tym roku). Nie mydl więc proszę oczu cenami normalnymi i nienormalnymi, bo uznam, że mój tegoroczny wybór to szczyt głupoty, skoro w sierpniu za apartament o powierzchni ponad 70 metrów, z 2003 roku, z klimą płacę mniej niż 40 euro (za 4 osoby dorosłe + dwulatek)! Chcesz obrazić tego właściciela czy też nas, turystów? Bo moim zdaniem jesteś na najlepszej do tego drodze!
Vedran Lekic
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vedran Lekic » 29.06.2006 09:28

mama_Kapiszonka napisał(a):
Vedran Lekic napisał(a):..gdzie jest cena kwate zgurowana....40% wiecje od normalniej

A co to znaczy NORMALNA CENA? Każda rzecz czy usługa jest tyle warta ile są za nią gotowi zapłacić ludzie. A że na stronach są często cenniki to niby chcesz powiedzieć, że przewidujący właściciel założył w kalkulacji nalot bobasów? ABSURD!!!

Na kilkanaście odpowiedzi z Cro nikt nie doliczał dodatkowej opłaty za 14 miesięczne dziecko (w 2005r) ani za dwulatka (w tym roku). Nie mydl więc proszę oczu cenami normalnymi i nienormalnymi, bo uznam, że mój tegoroczny wybór to szczyt głupoty, skoro w sierpniu za apartament o powierzchni ponad 70 metrów, z 2003 roku, z klimą płacę mniej niż 40 euro (za 4 osoby dorosłe + dwulatek)! Chcesz obrazić tego właściciela czy też nas, turystów? Bo moim zdaniem jesteś na najlepszej do tego drodze!

To badz dobra i napisz tu gdzie sa apartamenty taki o jakym mowisz... Ludzie z foruma i nie tylko beda ci bardzo wdzieczny.... Ja tez sie dziwie dla cego turysci za 4 osoby placaja 50-60-65-75-80 -90 eur... jak moga miec takigo cos za mniej od 40 EUR... Napisz tu.. zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link. lub email..lub telefon takych domow..napewno ludzie z foruma nie beda zli co taka reklame podajesz...
WASP
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) WASP » 29.06.2006 10:11

Verdan bez obrazy ale na takich małych dzieciach jak w temacie 9-mc to wstyd się dorabiać i naprawdę nie wieże w to że którykolwiek z gospodarzy przynajmniej tam gdzie ja bywałem by nawet miał sumienie zawołać jakąś opłatę . W końcu taki bobas śpi z rodzicami lub we własnym łóżeczku wiec naprawdę to by było nie smaczne . A na pewno nikt nie robi najazdów z 5 bobasów bo to chyba nie był by wypoczynek nawet jak by tyle swoich pociech posiadał . Ja posiadam 3 najstarsza córka 7 lat i za nią w tym roku mam opłatę 50% ceny i to dla mnie jest zrozumiałe ponieważ oczywistą sprawą jest ze trzeba dla niej własne łóżko itp. Pozostała młodsza ma 2 latka i najmłodszy junior następca rodu w dniu wyjazdu będzie miał dokładnie 1 rok i dzień i nikt z gospodarzy z którymi prowadziłem rozmowy na temat naszego pobytu na temat tych małych nie zawołał nic wręcz jak pisałem wcześniej odpowiedz była taka że te małe nie ma problema wiec nie wiem dlaczego Ty go upatrujesz lub próbujesz sugerować ze taki problem jest

Pozdrawiam
mama_Kapiszonka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mama_Kapiszonka » 29.06.2006 10:33

Vedran Lekic napisał(a):
To badz dobra i napisz tu gdzie sa apartamenty taki o jakym mowisz... Ludzie z foruma i nie tylko beda ci bardzo wdzieczny....

Pisałam już nie raz, i kazdy kto jest zainteresowany tą sprawą uzyska od mnie komplet informacji. O to się akurat nie musisz martwić.
Vedran Lekic
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vedran Lekic » 29.06.2006 11:04

WASP napisał(a):Verdan bez obrazy ale na takich małych dzieciach jak w temacie 9-mc to wstyd się dorabiać i naprawdę nie wieże w to że którykolwiek z gospodarzy przynajmniej tam gdzie ja bywałem by nawet miał sumienie zawołać jakąś opłatę . W końcu taki bobas śpi z rodzicami lub we własnym łóżeczku wiec naprawdę to by było nie smaczne . A na pewno nikt nie robi najazdów z 5 bobasów bo to chyba nie był by wypoczynek nawet jak by tyle swoich pociech posiadał . Ja posiadam 3 najstarsza córka 7 lat i za nią w tym roku mam opłatę 50% ceny i to dla mnie jest zrozumiałe ponieważ oczywistą sprawą jest ze trzeba dla niej własne łóżko itp. Pozostała młodsza ma 2 latka i najmłodszy junior następca rodu w dniu wyjazdu będzie miał dokładnie 1 rok i dzień i nikt z gospodarzy z którymi prowadziłem rozmowy na temat naszego pobytu na temat tych małych nie zawołał nic wręcz jak pisałem wcześniej odpowiedz była taka że te małe nie ma problema wiec nie wiem dlaczego Ty go upatrujesz lub próbujesz sugerować ze taki problem jest

Pozdrawiam

Ja mysle ze nie ma sensu kluczyc sie na ten temat... Sprawa jest bardzo prosta:

Wlasciciele domo maja swoje domy..ceny..warunki..
Turyscie maja swoje kase..i moga wybrac co chca... i jezeli sie dagadaja z wlascicielamy ze w apartmencie za dwie osoby bedzie rodzinka z 3 bobasa...to super.... Moze nie wierzesz...ze bylby bardo szczeslywy gdyby tak bylo...

I jeszcze takie pytanko:.. ile osobowy aprtament dostalesz..i ile kasi kostzuje !
WASP
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) WASP » 29.06.2006 12:01

W moim wypadku jedzie nas 3 rodziny wiec bierzemy całe piętro tego domu konkretnie 6 osób dorosłych 4 dzieci
Jeśli pytasz o mnie ile osobowy dostaje apartament wiec odpowiadam: sypialnia 2+1 cena 12E od dorosłych 6 E od 7 letniej córki + salon + kuchnia wiec nie sądze ze w tej cenie jest ukryta cena za pozostałą 2 bobasów. Pozdrawiam i ze swojej strony zamykam polemike w temacie
Vedran Lekic
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vedran Lekic » 29.06.2006 14:10

WASP napisał(a):W moim wypadku jedzie nas 3 rodziny wiec bierzemy całe piętro tego domu konkretnie 6 osób dorosłych 4 dzieci
Jeśli pytasz o mnie ile osobowy dostaje apartament wiec odpowiadam: sypialnia 2+1 cena 12E od dorosłych 6 E od 7 letniej córki + salon + kuchnia wiec nie sądze ze w tej cenie jest ukryta cena za pozostałą 2 bobasów. Pozdrawiam i ze swojej strony zamykam polemike w temacie

Jezeli masz 5 osobowy apartament za 30 EUR.. gratuluje od serca...
Kasiula.m
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kasiula.m » 29.06.2006 14:18

zaczynasz mi dzialac na nerwy Vedran:) kiedys nawet z sympatia sie czytalo Twoje posty, ladnie piszesz po polsku, jestes pomocny itd. a tera przecieram oczy ze zdumienia- stales sie uszczypliwy, zlosliwy i czasem nawet atakujacy i zaczynasz przypominac naganiacza i naciagacza rodem z nad baltyku, coby zajednego wiecej klienta-turyste dalby sobie reke uciac, wiecej luzu Panie Vedran:)
K
Vedran Lekic
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vedran Lekic » 29.06.2006 14:53

Kasiula.m napisał(a):zaczynasz mi dzialac na nerwy Vedran:) kiedys nawet z sympatia sie czytalo Twoje posty, ladnie piszesz po polsku, jestes pomocny itd. a tera przecieram oczy ze zdumienia- stales sie uszczypliwy, zlosliwy i czasem nawet atakujacy i zaczynasz przypominac naganiacza i naciagacza rodem z nad baltyku, coby zajednego wiecej klienta-turyste dalby sobie reke uciac, wiecej luzu Panie Vedran:)
K

Ja jeszcze powiem cos na koncu i koncze twoja dyskusja na cro.pl

w tym roku przez mnie zarezerwuje okolo 1000 rodzin z polski(najwiecej przez polecenie)..Kto chce wierzec moze kto nie chce nie muszy... Wiem co turyst z polski..chce..jaka cena chce zaplaczyc i inne rzeczy.. Zdaje sobie prawo tym powodem z osobystego doszwiedczenia... wierzyc ze duzo ludzie klamie... tylko mnie nie moga klamac... Bo sa ludzie na forumie ktory gadaja.. o basenami... pelnem luxusu , na forumie wyglada ze dla ich nie wazne czy apartament kostzuje 80 lub 100 eur... potem do mnie pisza i szukaja koniecznie ze byloby najtaniej..gora..na goramy 50 EUR...

Sa rozny wyjatki...nawet ze sie 5 osob zmiezczy w apartment dla 3 osoby z cena 30 EUR za dobe...

Na forumie sa osoby ktory przez mnie zaplaczyly 15 eur dobe za apartament (w czerwcu)... ale to wyjatek... To co pare osob ktore mnie nie znaja pisza tak " w ciemno" niegatywne o mnie... to mnie tak bardzo nie opchodzy... Gdyby napisalo pare gosci ktory przez mnie zarezerwowali..takie cos..moze martwilby sie..... Zapraszam goscie ktory byly przez mnie..niech napisza... naprawde jak jest na ciovo... i czy ja kogos oszukywalem..

W tym roku do ciova...wraca okolo 100 rodzin (moze i wiecej) ktorzy byly w tam tym roku... Mam goscia ktory 5 raz po koleji wraca na ciovo przez mnie... Ci goscie moga sadzic o moich uslugach...i ich slowo jest dla mnie wazne... Taki gosc jest dla mnie Pan... a nie gosc ktory ma zaplanowane

... zaplaczym zaliczka na 7 dni... przyjedziemy wieczorkem(nikt nie bedzie pytac kase od nas.) ..jutro sie rozleczymy i jezeli znajdziemy cos taszego, to powiemy Vedranowi ze nie jestesmy zadowolony...i ze uczekamy... A przez caly dzien i po dojadzie byly zadowolony...

Pozdrawiam...i klamcie sie ludzie miedzy soba... Pozdrowienka do prawdziwych CRO maniakow
Następna strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje