Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Czy wszyscy mają już nowe prawo jazdy?

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
IgnisDriver
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) IgnisDriver » 22.06.2006 19:58

Czyli
Finestra napisał(a):zawaliłem sprawę

ale jednak winy szukasz w urzędach...
Jeden kolega Ci napisał, że zaraz zatrudnią stado ludzi i będzie ok albo druga wersja - nie będzie OK,
Ja nie czuje się najmądrzejszy ale jeśłi przyznaję się do winy (tak jak Ty napisałeś) to już nie szukam jej u innych...
A na razie kończę tę pustą dyskusję i zyczę wszystkim małych kolejek, uśmiechniętych pań w okienkach no i sobie też tego zyczę, żeby następna wymiana (a niewątpliwie niebawem będzie bo UE wprawadza jednolite druki) nie wiązała się z kosztami i może rzeczywiście ktoś mi wyśle ten pieprzony dokument do domu bo na razie mieszkam daleko od miejsca zameldowania i każda wizyta w urzędzie wiąze się z przynajmniej jednym zmarnowanym dniem urlopu a ten wolałbym spędzić w kochanej Hr :)
Pozdrawiam i życzę szybkiego odbioru papierków!
Finestra
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Finestra » 22.06.2006 20:31

IgnisDriver napisał(a):...Pozdrawiam i życzę szybkiego odbioru papierków!

co racja to racja. Ale jak człowiek pokrzyczy to mu lżej...

pozdarwiam, miłego urlopu.

(ja zostaję w polsce to oczywiście wina urzędu ;) )
pt
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) pt » 23.06.2006 09:14

IgnisDriver napisał(a):
pt napisał(a):wyjeżdżając z kraju przed 30Vl na starym prawku dobrze byłoby wziąć ze sobą zaświadczenie stwierdzające ,że złożone zostały dokumenty do wymiany prawka.

Nie siej zamętu!!! Nigdy, powtarzam NIGDY zaświadczenie nie zastępuje dokumentu - pogadaj z innym policjantem to Ci to powie. Miałem taki przypadek po kradzieży dokumentów: codziennie musiałem wozić chorego ojca do szpitala i po karczemnej awanturze w Urzędzie pan kierwnik wystawił mi takie zaświadczenie - ale ono jest nieważne bo nie zastępuje Prawa Jazdy!!! Oczywiście policjant (jak będzie miał dobry humor) to może odpuści ale świstek papieru nie zastępuje dokumentu!

Nie denerwuj się :lol:,masz rację w 100% .Nie napisałem,że ten papierek zastąpi prawko a jedynie ,ze dobrze byłoby mieć cos takiego,wtedy ,w zależności na jakiego gliniarza trafisz może pomóc.Jeżeli trafisz na służbistę to i tak wszystko na nic ale jeżeli trafisz na ''człowieka'' :wink: może sie uda.Szerokiej drogi
pozdrawiam
ps.zwykle policjanci ''wyrozumialej'' traktują zaświadczenia wystawione przez innych policjantów np.o zatrzymaniu prawka za to ,że jest zniszczone ,nieczytelne itp. niż papierki wystawione przez urzedników
diggie
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) diggie » 29.06.2006 07:16

Jak widac polak potrafi i znaleziono juz częsciowo wyjście z sytuacji :)
Polacy masowo "gubią" prawo jazdy przynajmniej jeśli chodzi o polskie drogi.
Poprzednia strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi