Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Czy warto-wyspa Vir?

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
baśkaa
Autostopowicz
Czy warto-wyspa Vir?

Nieprzeczytany postnapisał(a) baśkaa » 20.04.2006 13:16

Czy ktoś może był na wyspie Vir? Czy warto tam jechać?
Kir
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kir » 20.04.2006 14:26

baśkaa
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) baśkaa » 20.04.2006 14:58

Dziękuję.
Nie brzmi to jednak zbyt zachęcająco...
pawel_46
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) pawel_46 » 29.04.2006 20:27

Nie braki wody kanalizacja niesprawna ciasnota. Tę wyspę wykupili w znacznej części Węgrzy. Są tam piekne widoki ale w sumie nie polecam. Niedaleko masz Privlakę Sabunikę Nin lepiej tam :)
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 29.04.2006 21:04

Polecam stały ląd lub półwysep gdzieś na środku lub południu Cro.

FUX
Jędrzej
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jędrzej » 21.05.2006 16:14

Tak więc mam dylemat - mam kontakt na podobno bardzo fajny apartament na Vir, gdzie bywają notorycznie (co roku) znajomi szwagra i są zadowoleni. Cena raczej fajna, bo za apartament (2 pokoje, jadalnia, kuch, łaz) 35 EURO. CO wy na to? Jak bym mógł liczyć na szybką odpowiedź było by dobrze, bo jak coś to trzeba rezerwować. Wyjazd planuje 14-06 więc to już raczej blisko. Druga opcja to jechać dalej na południe w ciemno, ale z drugiej strony beziemy tylko 10 dni na miejscu, więc może szkoda czasu na szukanie? Dodam, że to mój pierwszy wyjazd na CRO- i jedziemy w 2 pary + nasza córa (5lat) - jazda w nocy z Krakowa, tak żeby przed południem być na miejscu (jednym autem).
Prawdę pisząc trochę mnie wystraszyły tutejsze opinie o tej wyspie - Vir więc pytanie czy warto?, z drugiej strony ludzie, którzy tam bywają co roku mówią że jest bardzo fajnie. :(
Sam już nie wiem.
Nie chce spezić pierwszego dnia po długiej jeździe na szukaniu noclegu a z drugiej strony nie chce wpakować się w miejsce, które nie będzie tym o czym marzymy myśląc o Chorwacji - z trzeciej strony na inne plaże możemy jeździć autem... sam już nie wiem - POMOCY!
ewa.ko
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) ewa.ko » 21.05.2006 16:45

Nie wiem czy słyszałeś o akcji z wyburzeniem nielegalnych budowli. Ma byc tego ok.500 domów, więc lepiej sprawdź, czy jeszcze stoi. Pozdrawiam.
Adam,K
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Adam,K » 22.05.2006 07:21

Prawdę pisząc trochę mnie wystraszyły tutejsze opinie o tej wyspie - Vir więc pytanie czy warto?, z drugiej strony ludzie, którzy tam bywają co roku mówią że jest bardzo fajnie.

Witaj. Ja też jadę w tym roku 1 raz na Vir, ale nie przejmuje się tym zupełnie. Wykupiłem juz apartament i mam nadzieję,że będzie fajnie.
Pozdro.
Jędrzej
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jędrzej » 22.05.2006 14:25

Adam - w jakim okresie jedziesz?

W sumie to już zdecydowałem - apartament zarezerwowoany, skoro są tam tłumy i tabuny węgrów, to mam nadzieje, że przed sezonem obydwu zjawisk nie napotkam. Poza tym jednak opnie ludzi którzy jadą tam co roku i nie zmieniają miejsca też się liczą.

Następnym razem będzie ambitniej, dalej i na dłużej - ale w końcu to mój pierwszy raz i wolałbym pozostawić sobie po nim swoisty niedosyt Cro :) .

Obiecuje po powrocie zrelacjonować jak to tam na tym Virze faktycznie jest - a na wszelki wypadek wezmę zapas słodkiej wody i namiot jakby nam chałupe wyburzyli w trakcie wakacjowania :wink:
Adam,K
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Adam,K » 22.05.2006 15:25

Wyjeżdżam 23.06 na noc około 17.00-19.00 jeszcze nie wiem. Apartament mam na 2 tygodnie. A madziarami się nie przejmuję to początek sezonu więc nie będzie tłoku. W zeszłym roku tez jechałem w takim okresie i było luźno. :D
Jędrzej
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jędrzej » 24.05.2006 14:24

W takim razie może będzie okazja przekazania sztafety :) bo ja wybywam z VIR-u 24 wieczorem

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone