Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Czy warto rezerwować apartament, czy jechać lepiej w ciemno?

Jacy są Chorwaci, ile co kosztuje w Chorwacji, czy warto jadać w restauracjach, co zabrać ze sobą z Polski, czym najlepiej płacić, na co szczególnie uważać oraz wszystkie inne pytania i uwagi związane z wyjazdami, także te nietypowe czy specjalistyczne, powinny znaleźć się w tym miejscu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
biochemik
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) biochemik » 19.07.2006 09:15

Będę w Breli 18.08 na tydzień, nie wiem czy warto rezerwować apartament wcześniej przez internet, wpłacać zaliczkę itd., czy lepiej jechać w ciemno i tam coś znaleźć.
:lol: Czy znajdę w Breli w połowie sierpnia na miejscu wolne apartamenty, czy nie będzie gdzie szpilki wcisnąć?

Pozdrawiam :wink:
volt_777
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) volt_777 » 19.07.2006 11:12

w ciemno!
dlaczego? w cro nie ma wiekszego problemu ze znalezieniem noclegu, no i na miejscu widzisz co bierzesz:D aaaa i ceny zdecydowanie nizsze niz przez internet. :D :D :D
biochemik
Podróżnik
apartamenty "w ciemno"

Nieprzeczytany postnapisał(a) biochemik » 19.07.2006 14:08

Słyszałam od ludzi, że w mniejszych miejsowościach nie ma problemów, a w takich jak Brela, czy Baska Voda jest trudno.Ale sama nie wiem nic o tym. Ja mam na oku apartament za ok.32euro za dzień dla dwóch osób z kuchnią i balkonem, nie wiem czy to jest drogo, nie mam porównania, bo nigdy tam nie byłam.Myślisz, że to drogo?że znajdę taniej na miejscu i bez problemu?
pozdrawiam i dzięki za wskazówkę
volt_777
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) volt_777 » 20.07.2006 11:21

Hmm nie wiem czego oczekujesz od apartamentu, jaki standart preferujesz ale jestem pewny ze w podobnej cenie nie bedzie specjalnie problemu ze znalezieniem czegos fajnego na miejscu. Ostatnio goscilem w cro 3 lata temu, terez wybieram sie poraz trzeci, zawsze w ciemno i zawsze krocej niz 20min szukania. 4os. apartament 4 z klima 50-60Euro. w zasadzie nie przejmuje sie noclegiem jak by co to moge jedna noc przaspac w samochodzie albo przebalowac, w koncu jade na wakacje. Zreszta cro jest naprawde przepiekna i ewentualny apartament w mniejszej miejscowosci obok b.vody to jeszcze nie katastrofa.
Pozdrawiam i zycze udanego wypoczynku

P.S. nic sie nie martw na pewno bedzie super.
biochemik
Podróżnik
no to niedługo wypoczynek

Nieprzeczytany postnapisał(a) biochemik » 20.07.2006 18:36

Chyba rzeczywiście zrobię jak mówisz, zawsze jak coś będzie miejsce na kempie, bierzemy namiot, bo będziemy jeszcze kilka dni na kempie w czasie przejazdu wzdłuż wybrzeża.
Martwiłam się trochę, bo ostatnio ludzie , którzy byli już jakiś czas temu a pojechali znów rok temu , to zdziwili się natłokiem turystów i już dość wyższymi cenami. Ale myślę, że i tak te ceny dla nas jeszcze są przystępne.Praktycznie jak nad naszym morzem, tylko że jest piękniej i cieplej. :lol:
:D :D :P Już nie mogę się doczekać wyjazdu!
Pozdrawiam i także życzę miłego urlopu!
A Ty gdzie jedziesz?
volt_777
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) volt_777 » 21.07.2006 11:26

nasz palan to b.voda :D :D :D
reszta okaze sie na miejcu. W planach na pewno duzo zwiedzania plitvice, dubrownik, korcula, krk, sibenik, omis, primosten, trogir i moze jeszcze cos sie trafi jeszcze po drodze :D
*p*a*t*i*
Croentuzjasta
Re: Czy warto rezerwować apartament, czy jechać lepiej w cie

Nieprzeczytany postnapisał(a) *p*a*t*i* » 21.07.2006 11:36

biochemik napisał(a):Będę w Breli 18.08 na tydzień, nie wiem czy warto rezerwować apartament wcześniej przez internet, wpłacać zaliczkę itd., czy lepiej jechać w ciemno i tam coś znaleźć.
:lol: Czy znajdę w Breli w połowie sierpnia na miejscu wolne apartamenty, czy nie będzie gdzie szpilki wcisnąć?

Pozdrawiam :wink:

Zdecydowanie w ciemno! Nawet się nie zastanawiaj, przez internet i na folderach wszystko wygląda super, a na miejscu bywa różnnie. Przynajmniej wybierzesz to co Ci odpowiada i gdzie odpowiada. Udanego wyjazdu!
biochemik
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) biochemik » 21.07.2006 21:00

No to zdecydowałam, pojedziemy w ciemno. Za namową wszystkich i z niechęci do załatwiania formalności związanych z rezerwacją:zaliczka, przez jakieś międzynarodowe przekazy, tygodniami idą.
No i jeszcze weź na miejscu znajdź ten apartament.

Dzięki za rady!Pozdrawiam!
prazek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) prazek » 22.07.2006 22:52

W tym roku byłam pierwszy raz w Chorwacji. Pojechaliśmy w ciemno. Jadąc wzdłuż wybrzeża zaczęliśmy rozglądać sie za noclegiem. Padło na Baska Woda. Wynajmujących apartamenty można spotkać na każdej ulicy. Pierwszy apartament - strome schody do morza, drugi - nie zdążyłam za gościem, zniknął za kolejnym zakrętem, trzeci - bardzo blisko morza, brak parkingu . Wsiadamy w samochód jedziemy dalej. Następny apartament ( tabliczka przy domu, ze jest wolny ) - blisko morze, żadnych schodów, wszystko nowe , cena pasuje, zostajemy. Z braku doświadczenia szukaliśmy, a właściwie wybieraliśmy ok. 30 min. Teraz wiem, żeby nie latać za naganiaczami, tylko samej szukać. Trzeba samemu zobaczyć i wybrać. Co jednemu odpowiada, drugiemu niekoniecznie. Wie, że jadąc po raz drugi - pojadę w ciemno.

Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone