Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Czy warto odwiedzić Bihać i Sarajewo ?

Wycieczki objazdowe to świetny sposób na zwiedzenie kilku miejsc w jednym terminie. Można podróżować przez kilka krajów lub zobaczyć kilka miast w jednym państwie. Dla wielu osób wycieczki objazdowe są najlepszym sposobem na poznawanie świata. Zdecydowanie warto z nich korzystać.
oz
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) oz » 15.09.2010 10:22

Czy macie jakies info o miejscowości Bihać czy jest sens tam się wybierać ? Czy Sarajewo jest warte uwagi - kawałek drogi.... :( Zastanawiam się nad wypadem do BiH może podrzucicie mi w punktach co obowiazkowo warto zobaczyć ...osobiście wolę "żywą przyrodę" thk.
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 15.09.2010 13:11

Na dobry początek:
Co warto zobaczyć i gdzie się przenocować w BiH ?

P.S. Przekop forum pod kątem Sarajeva i ogólnie BiH... było co najmniej kilka relacji.
Pozdrawiam
zadie
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) zadie » 15.09.2010 15:56

byłam w tym roku w Mostarze i mogę polecić wystarczy kilka godzin na zwiedzanie: Stary Most meczety i minarety wstęp jest płatny chyba coś koło 2Euro/os, warto zjeść coś lokalnego i wypic kawę po turecku podawaną w tygielku, do Sarajewa nie zdążyłam bo za póżno wyjechałam z Cro ale wiem ze warto, spotkałam po drodze żołnierzy polskich stacjonujących w Sarajewie i też bardzo zachęcali do odwiedzenia
plavac
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) plavac » 16.11.2010 21:05

Bihac jest sympatycznym miastem nad cudowną rzeką Uną i właśnie ta rzeka i jej atrakcje stanowią o walorach turystycznych tego regionu. Na zwiedzanie Bihaca wystarczy jeden dzień.Ludzie sympatyczni, wspaniałe lody :) , klimatyczne knajpki nadrzeczne. Góry otaczające miasto są też piękne, ale przed wybraniem się na wędrówkę warto zapoznać się z aktualnym stanem rozminowania.

Na kilka dni niespiesznego wypoczynku - polecam.
piter83pl
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) piter83pl » 17.11.2010 23:57

Mi się Bihac b.podobał, podobnie jak sama Una zarówno w mieście jak i - warto też poświęcić chwilę na przejazd od Velikiej Kladusy, urokliwe okolice nota bene kiedyś jedne z najbogatszych w byłej YU. Polecam hotel Kostelski Buk przed Bihacem z doskonałą restauracją. Położony jest nad samym wodospadem. Jeżeli lubisz podróżowanie troszkę poza "znanymi szlakami" możesz podjechać do Zeljavy w HR tuż za granicą - opuszczona baza wojskowa :)
Tu jest parę fotek Bihaca i okolic
http://cro.pl/forum/viewtopic.php?t=27508&highlight=

Pozdrawiam

Powrót do Relacje wielokrajowe - wycieczki objazdowe

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone