Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Czy warto jechać tylko we dwie osoby?

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 22.04.2011 04:50

radkoski napisał(a):Koledzy co z Was za dżentelmeni :wink:

Kolega to żony nie ma , że tak mówi. :roll:
BOLETUS
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) BOLETUS » 22.04.2011 07:45

Witam. Będę kolejnym, który potwierdzi, że we dwójkę można a nawet trzeba. Już trzeci rok z rzędu wybieramy się z żoną do Cro. Koszty i opłacalność takiego wyjazdu, jak już ktoś wyżej napisał, to sprawa indywidualna.
Najważniejsze jest, że nie musisz sie dostosowywać do innych. Robicie to co chcecie w danej chwili. Wakacje są dla Was a nie Wy dla grupy, z którą byście pojechali. Życzę udanego urlopu we dwoje.
radkoski
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) radkoski » 22.04.2011 13:31

darek1 napisał(a):
radkoski napisał(a):Koledzy co z Was za dżentelmeni :wink:

Kolega to żony nie ma , że tak mówi. :roll:

Fakt żony brak :wink:
Stasiek18
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Stasiek18 » 23.04.2011 17:56

Można śmiało powiedzieć że wakacje we dwoje są dużo tańsze niż w większej grupie.
Odpada przecież kwestia biesiadowania wieczornego :lol:
A z przyjaciółmi na wspólnym wypadzie wypada małe co nie co spożyć :P
A tak mamy spacery nad morze przy świetle księżyca i odgłosów cykad! 8)
Madzik68
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Madzik68 » 23.04.2011 19:22

Stasiek18 napisał(a):Można śmiało powiedzieć że wakacje we dwoje są dużo tańsze niż w większej grupie.
Odpada przecież kwestia biesiadowania wieczornego :lol:
A z przyjaciółmi na wspólnym wypadzie wypada małe co nie co spożyć :P
A tak mamy spacery nad morze przy świetle księżyca i odgłosów cykad! 8)

Ależ skąd :D My tam lubimy we dwoje "pobiesiadować" po wieczornym specerku na plaży, można też "biesiadować" na plaży :D
radkoski
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) radkoski » 23.04.2011 20:39

Widocznie chodzi o to ,zeby mieć pojęcie o "biesiadowaniu" :wink:
Oczywiście we dwoje :wink:
Madzik68
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Madzik68 » 23.04.2011 21:21

oj tam, oj tam, chodzi o biesiadowanie :D nie wiem po co te " " wcisnęłam :) pewnie dlatego że ze znajomymi inaczej, a we dwoje romantyczniej :)
Stasiek18
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Stasiek18 » 23.04.2011 22:27

"biesiadowanie"-wieczorne spotkanie przy wspólnym stole z przyjaciółmi i
wiskaczem(rakiją)+ Karlovackie na przepitkę. :P
radkoski
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) radkoski » 24.04.2011 11:22

Ja tam jestem za śliwowicą... :D
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 26.04.2011 16:46

Ja natomiast jestem za zimną wódką z tonickiem i lodem. Rano preferuję zimną wodę mineralną, oczywiście gazowaną. Zakładam ciemne okulary bo wódka wzrok za bardzo mi wyostrza :wink: .
tygrysek0038
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) tygrysek0038 » 16.05.2011 18:43

tez jeździmy z mężem we dwoje i jest super:-) podstawowa zaleta to możliwość swobodnego rozporządzania czasem. podstawowa wada- oczywiście wyższe koszty :D
piamir
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) piamir » 16.05.2011 19:23

W tym roku szósty raz pojedziemy z żoną na nasz ukochany Peljesac. Nie wyobrażam sobie innej konfiguracji. Jestesmy zupełnie sami, nie musimy dostosowywać się do nikogo, po prostu robimy co chcemy. A te kilkaset złotych ewentualnych oszczedności można zaoszczędzić gdzie indziej.
dzkzsl
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) dzkzsl » 16.05.2011 19:29

Ja moj pierwszy raz w cro spedze z dziewczyna i bratem. Chcielismy wziac sobie jeszcze jakas pare w naszym wieku ale ciezko tak zmiescic sie w 5 osob do auta + bagaze,takze jedziemy we 3
BraveSirRobin
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) BraveSirRobin » 16.05.2011 20:26

To ja tak z innej beczki. Dużo się tu mówi o biesiadowaniu we dwoje wieczorem na plaży...stąd moje pytanie, czy w Chorwacji istnieje zakaz spożywania alkoholu w miejscach publicznych? Czy jest to problemem, z winkiem wieczorem na plaży?
Belgosia
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Belgosia » 17.05.2011 13:08

My z mężem już też od jakiegoś czasu odpępowiliśmy naszych synów i śmigamy sami. Nareszcie planujemy co MY chcemy zwiedzić, dokąd pojechać a nawet jeśli w ostatniej chwili zmienimy plany to i tak nic nikomu do tego :wink: Ostani urlopowy wyjazd z młodzieżą zaliczyliśmy jak zdali maturę i do kiedy nie zostaniemy dziadkami pewnie się nie zanosi na wspólny wypadzik więc korzystamy z wolności :mrgreen: W tym roku po raz pierwszy Chorwacja, połowa VI i to w ciemno 8O Ale co tam, jak inni mogli to czemu i my nie mielibyśmy bryknąć :papa: :P
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Czy warto jechać tylko we dwie osoby? - strona 5
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone