Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Czy warto jechać tylko we dwie osoby?

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
radkoski
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) radkoski » 16.04.2011 20:00

Dla mnie opinia jest jedna a wyborów kilka:

A-jak komus nie zal zabrać "smarkla" to jechac samemu/we dwoje/dwóch
B-jak żal...wiadomo :)
C-jak we dwoje...jeśli jest o czym rozmawiać przez ten czas...to tez wiadomo...
D-we dwóch/dwoje (z rozmową lub bez niej):)
E-samemu :) :wink:

Generalnie chyba chodzi o wypoczynek więc wybór należy do CIEBIE :!: :?:
lukasz22i
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) lukasz22i » 16.04.2011 20:26

Nie ważne kiedy, nie ważne jak, nie ważne w ilu, ważne żeby pojechać a będzie dobrze :D Ja do tej pory zawsze jeździłem z moją piękniejszą połówką i dawaliśmy radę, było super.
hajduczek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) hajduczek » 16.04.2011 21:35

odpowiedz sobie sam :D .....jeśli w Polsce potrafisz miło spędzić czas z tą drugą osobą....nie nudzi Cię...nie wkurza.....to w Chorwacji tym bardziej będzie fajnie.....to kwestia względna.....co kto lubi.....jedni uwielbiają tłumy inni cenią spokój.....jedni potrzebują towarzystwa żeby się nie nudzić....inni potrafią sami zorganizować sobie czas ,nawet tak ,że towarzystwo mogloby przeszkadzć

a finansowo.....pewnie trochę drożej....ale w tym momencie ważniejsza atmosfera,która ma być dla ciebie super...w końcu to wakacje....czyli ma to być nagroda za rok pracy...a nie kara :wink:
Dziadek Maciek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dziadek Maciek » 16.04.2011 21:56

Czy warto jechać tylko w dwie osoby :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?:
Taki jest tytuł, a my piszemy o ...
Warto ?? w jakim znaczeniu :?: finansowym :?: towarzyskim :?: innym :?:
Cholera--bez wchodzenia w sens tego pytania, warto czy nie :?: co to jest "warto" :?:
Dla mnie, niezależnie od wcześniejszych słów, pytanie jest całkowicie bez sensu, jak można zastanawiać się nad "warto" czy nie "warto" jechać na urlop z żoną :?: A warto dalej ciągnąć małżeństwo :?: "warto" dalej być razem :?:
Szkoda słów :wink:
CinnamonGirl
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) CinnamonGirl » 17.04.2011 10:59

FUX napisał(a):Tylu, ilu się wypowiada, tyle będzie opinii...

Bo w dwójkę wg mnie zawsze warto jesli jst to ktos bliski, a w towarzystwie warto gdy je sie dobrze zna i jest to towrzystwo z którym 'można konie kraść' i jest sie pewnym ze ich towrzystwo będzie dla nas przyjemnością a nie, że będą przekleństwem naszego urlopu ;)
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 17.04.2011 11:51

Cynamona.

Nie wierzę, że all day wszyscy ze wszystkimi się rozumieją, chca robić to samo, co inni, etc.
My jesteśmy raczej ludźmi, którzy chadzają swoimi ściezkami i wq... nas narzucanie przez innych indywidualistów swojego zdania na każdym kroku.
Jeden wyjazd sylwestrowy zakończyl się awanturą i wyjazdem z imprezy 31.XII

Od tego czasu powiedzialem BASTA!
Nie będę się nikomu podporzadkowywał, robił dobrej miny na czyjeś fochy i frustracje...
CinnamonGirl
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) CinnamonGirl » 17.04.2011 12:16

FUX napisał(a):Cynamona.

Nie wierzę, że all day wszyscy ze wszystkimi się rozumieją, chca robić to samo, co inni, etc.

To że jedziemy razem nie oznacza że jestesmy przykuci do siebie łańcuchami. Jeśli ktos chce robić co innego to robi i już (np faceci schodzili z plazy 2 godziny wczesniej niz kobitki ;).
Np 2 lata temu akurat prawie wszystko robiliśmy zgodnie razem - zero kłótni, zero fochów. Plażowanie razem, obiadki razem, każdy wiedział kiedy jego kolej na robienie obiadu czy mycie naczyń (tu akurart brał się ten co pierwszy zgłodniał a naczynia myli pozostali), wycieczki razem, spacery razem. Pisze prawie bo jeden spacerek był osobno kiedy to się towarzysz podróży oświadczał swej kobiecie, ale potem świętowanie było już razem.
Kwatery wybieramy tak aby każda para miała swój pokoj dla siebie a oprócz tego było miejsce do wspólnego biesiadowania.

Może trudno w to uwierzyć ale to fakt. Może tak trafiliśmy ze znajomymi szcześliwie - takie trawałe licealne przyjażnie, kóre mam wrażenie przetrwają wszystko. Może to zahartowanie z tamtych lat kiedy to się razem spało pod namiotem na powierzcni 2mx2m, balowało do 6 rano czy pływało na łódkach na mazurach.

Może być też tak że skoro mieszkamy w innych miejscowościach i widujemy sie średnio raz na 2 miesiące okres urlopowy jest tym czasem kiedy możemy sie sobą nacieszyć.

Czytajac np o twoich doświadczeniach zaczyman podejrzewać że mam niesamowite szczęscie do bliskich przyjaciół.
Jak tak pomyslę że my kobitki z tej bandy znamy sie najdłużej bo od 17 lat i ani razu sie ze sobą nie pokłóciłyśmy za to zawsze można było liczyć na pozostałe toaż wierzyc sie nie chce ale to prawda.
Kiepura
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kiepura » 17.04.2011 12:47

weldon napisał(a):W końcu na pół roku nie jedziecie, a wakacje się należą po prawie roku pracy, jak psu buda. :D

Ponieważ w Polsce na wakacje wyjezdża 1/3 społeczeństwa wychodzi na to, ze jesteśmy krajem bezpańskich psów.

A w temacie, wakacje z żoną są super. Pod warunkiem spełnienia jednego z dwóch warunków:

a. jest to przyszła żona lub
b. jest to żona znacznie młodszego sąsiada.
:roll:
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 17.04.2011 15:24

Kiepura napisał(a):
A w temacie, wakacje z żoną są super. Pod warunkiem spełnienia jednego z dwóch warunków:

Współczuję Ci takich przemyśleń...

Cynamona. Masz farta do znajomych i dobre jest to, że się nawzajem dyscyplinujecie.
radkoski
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) radkoski » 17.04.2011 17:38

Ale się wątek rozpisał :)
Teraz na poważnie.
Pewnie że warto pod względem chociażby żeby pobyc ze sobą nie tylko w domu...
A pod względem finansowym chyba nie ma co patrzeć jak się chce jechać...choć wiadomo że z ekipą zawsze weselej :wink:
Choć nie ukrywam że też sam doświadczyłem niezbyt ciekawych historii...
ttom
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) ttom » 17.04.2011 19:15

Rzeczywiście wątek się rozbujał... We dwoje bardzo fajnie, ale z dobrym towarzystwem też super. U nas jest akurat taki śmieszny przypadek, że jeździmy w zimie na narty i zawsze grupą. Raz większą, raz mniejszą, ale zawsze jest kapitalnie i nie wyobrażam sobie wyjazdu solo. W lecie natomiast nie możemy się jakoś dograć, jeździmy sami i jest bardzo super. Tak więc każdy musi sam wypróbować co dla niego dobre..

Współczuję takich znajomych...
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 17.04.2011 19:23

ttom napisał(a):

Współczuję takich znajomych...

Wiesz. Ktoś zapomniał, że jest na wyjeździe i jest jakaś równowaga wśród grupy.
Czul się, jak nadęta Pani i Pan Prezes w swojej firmie i można dawać wyraz swoim frustracjom. Nie gadamy ze sobą od 4 lat...
radkoski
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) radkoski » 17.04.2011 19:28

[/quote]
Współczuję takich znajomych...[/quote]

Nie ma co współczuć czasami ktoś ma gorsze dni...a czasami właśnie taki wyjazd pokazuje jaki ktoś jest naprawdę...niekoniecznie w domu ale poza nim :wink:
jacek1965
Odkrywca
we dwoje dla mnie najlepiej

Nieprzeczytany postnapisał(a) jacek1965 » 17.04.2011 20:08

W dwie osoby mamy czasem dwa poglądy na spędzenie dnia, w cztery osoby grożą nam cztery poglądy itd.
Jadąc w dwie osoby paradoksalnie łatwiej czasem nawiązywać nowe znajomości niż w większej grupie bo jest się mniej zamkniętym w gronie własnych znajomych.
Nigdy nie nudziłem się wyjeżdżając razem z żoną, zdarzało mi się nudzić okropnie w gronie 6-8 osób na wspólnym wyjeździe.
Myślę, ze po prostu mam paskudny charakter i nie toleruję zbyt dużej liczby osób do których muszę się dostosować.
Dlatego koszty kosztami ale święty spokój bezcenny.
Pozdrawiam
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 17.04.2011 20:13

Kiepura napisał(a):
weldon napisał(a):W końcu na pół roku nie jedziecie, a wakacje się należą po prawie roku pracy, jak psu buda. :D

Ponieważ w Polsce na wakacje wyjezdża 1/3 społeczeństwa wychodzi na to, ze jesteśmy krajem bezpańskich psów.

Popieram zdanie kolegi. Ja wybieram wariant B :wink: . Jest bardziej pociągajacy. W tym wariancie nie lubię podróżować w dużym gronie osób.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Czy warto jechać tylko we dwie osoby? - strona 3
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone