Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Czy w Chorwacji są piaszczyste plaże?

Piaszczyste plaże? To w Chorwacji jednak rzadkość. Ale może są tacy, którzy chcą podzielić się z innymi swoją wiedzą na ten temat. Potrzebujesz łagodnego zejścia do morza? A może lubisz nurkować czy wędkować? Chcesz wypożyczyć łódkę i poznać Chorwację od strony morza? Albo masz skuter wodny i chcesz go zabrać?
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
SylwiaMM
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) SylwiaMM » 18.10.2002 08:20

Miałam dziś piękny sen ... piaszczysta plaża w Chorwacji ... nie znalazłam takiej w realu :(
anka
Odkrywca
piaszczysta plaża

Nieprzeczytany postnapisał(a) anka » 14.11.2002 10:47

Sylwia, bo nie szukałaś - Crvena Luka k/Pakostane. Pozdrawiam Anka :D
Rysio
Weteran
Do SylwiiMM

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 18.11.2002 15:01

a dla mnie właśnie skały mają największy urok - to jest to co lubię i pionowe zejścia najlepiej 100 m i więcej w głąb do dna a widoczki
blackwild
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) blackwild » 21.11.2002 22:48

Znalazłem jedną małą plażę w super kurorcie na północy - Miejscowość CRIKVENICA

podaję też namiar na tani pensjonacik (110 zł za pokój 2 osobowy)

adres spisany z wizytówki

Jure Ćubelić Novella
51260 Crikvenica
Strossmayerovo śetaliśte 48

tel/fax 00385 51 242 900 komórka: 00 385 098 259 413

w pokoju łazienka, tv sat, super łóżko :) lodówka na korytarzu
niestety brakuje zaplecza kuchennego
na dole restauracja
do morza ok 50 m - obekt położony przy głównej promenadzie (same knajpki itp ale tak umieszczony że odgłosy nie przeszkadzają :)
Leon
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leon » 22.11.2002 08:26

Gok Waldek kako ide ucenje hrvatskog jezika? Imas li puno posla?
Jesi li ove jeseni skupio puno gljiva? Tvoja travarica ima swe vise ljubitelja.
Pozdravljaju tvoju gospođu, prijatelje i posebno tebe Ania i Marta, naravno i moja malenkost Leon
Agnieszka@15
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Agnieszka@15 » 19.06.2005 16:08

Są w Duce koło Omisia 25 km. od Splitu bardzo fajne i są też na tej plaży drzewka iglaste :). Plaże piaszczyste są też w Crikvenicy (Istria pomiędzy Umagiem a Porecem) ale płatne
kenbar
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) kenbar » 20.07.2005 00:36

W lumbardzie koło Korćuli znajduje się piaszczysta plaża w głębokiej zatoce z piaszczystym dnem bez jeżowców. Piasek nie jest niestety złocisty a raczej szary, ale i tak jest wspaniale.
Agnieszka@15
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Agnieszka@15 » 26.07.2005 18:15

Tak w miejscowości Privlaka 20km. od Zadaru Północna część Dalmacji jest piaszczysta plaża
mack
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) mack » 29.07.2005 21:06

nie jest to nasz bałtyk, ale zdarzają się typowe i sztucznie usypywane piaszczyste plaże. ja widzialem takie w Orebiciu, Omisiu i w Povljanie na Pagu - ta ostatnia najbardziej mi odpowiadała. osobiście wolę skaliste zejścia do wody i piękne widoki skał pod wodą, ale od dwóch lat ze względu na mojego szkraba Jędrusia wybieram piasek - w tym roku Murter i plaża Slanica.
M.
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) M. » 29.07.2005 23:20

Ponieważ moje dzieci już od dawna nie bawią sie w robienie babek z piasku w najwyższy sposób cenię sobie chorwackie kamieniste plaże.Dzieci też.Zamiast wiaderka i łopatki zabieramy maskę i płetwy.
Kasper
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kasper » 31.07.2005 00:35

A ja znalazłam 3 w 1. Piaszczysta zatoczka z piaskiem jak nad Bałtykiem. nieco dalej są dość duże kamienie a jak się wypłynie poza małe molo to są skały po obu stronach zatoki, potem białe kamyki i na środku zatoki duża łacha piasku.A w tych skałach nadbrzeżnych można też znależć mini zatoczki z białymi kamyczkami. Dodam, że nad tą zatoką byliśmy przeważnie sami. Znajduje się na wyspie Pag w otoczeniu wzgórz porośniętych oliwkami i piniami, nie ma nazwy.
Poprzednia strona

Powrót do Plaże & Adriatyk - żeglowanie, nurkowanie, wędkowanie...

Czy w Chorwacji są piaszczyste plaże? - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone