Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

czy w apartamentach są naczynia?

Jacy są Chorwaci, ile co kosztuje w Chorwacji, czy warto jadać w restauracjach, co zabrać ze sobą z Polski, czym najlepiej płacić, na co szczególnie uważać oraz wszystkie inne pytania i uwagi związane z wyjazdami, także te nietypowe czy specjalistyczne, powinny znaleźć się w tym miejscu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
stentor
Globtroter
czy w apartamentach są naczynia?

Nieprzeczytany postnapisał(a) stentor » 15.08.2010 12:21

witam!
czy w apartamentach są naczynia kuchenne?
czy mam targać jakieś garki, patelnie, talerze, sztucce, kubki, szklanki...
Pepe12345
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Pepe12345 » 15.08.2010 12:29

stentor napisał(a):witam!
czy w apartamentach są naczynia kuchenne?
czy mam targać jakieś garki, patelnie, talerze, sztucce, kubki, szklanki...

A to już zależy od gospodarza :lol:
A tak na poważnie to jest to raczej standard. Nigdy się nie spotkałem z sytuacją żeby ich nie było.
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 15.08.2010 12:39

Są nawet garnki :lol: A tak poważnie to tak jak mówi Pepe. Przez 10 lat nie zdarzyło mi się , żeby nie było, zazwyczaj jest tyle kompletów na ile ludzi jest przewidziany apartman. Najczęściej brakuje patelni, takich jak są w PL. Warto zabrać czajnik elektryczny, płyn do zmywania, jakieś ściereczki...
wojan
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) wojan » 15.08.2010 12:57

Bocian napisał(a):... płyn do zmywania, jakieś ściereczki...

To najczęściej też jest . A jak nie ma to przynajmniej z moich doświadczeń wiem, że jak poprosisz to przyniosą :D
:papa:
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 15.08.2010 15:16

wojan napisał(a):
Bocian napisał(a):... płyn do zmywania, jakieś ściereczki...

To najczęściej też jest . A jak nie ma to przynajmniej z moich doświadczeń wiem, że jak poprosisz to przyniosą :D
:papa:

Podałem wersje dla wstydliwych :)
Pozdrav.
komorfil
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) komorfil » 15.08.2010 15:44

jak wyżej, zależy. Tzn. generalnie są, ale w bardzo różnym zakresie. Nocowałem kiedyś w apartamencie gdzie było wszystko, kilka kufli w różnych rozmiarach, kilka zestawów do kawy i dwa (!) ekspresy do kawy, a był i taki gdzie nie było czajnika ani nawet miejsca do suszenia umytych naczyń.
Trochę jak z pralką. Raz nie ma w ogóle, a raz nowy model Miele.
wakacje2010
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) wakacje2010 » 16.08.2010 12:17

u nas były: talerze, garnki,patelnia, szklanki, kubki, mikser, opiekacz do tostów, czajnik na prad, miski plastowe, szklane; płyn do mycia naczyń, sciereczki, gąbeczki - wszystko!

brakowało tylko mikrofali do szybkiego podgrzania obiadu ;-) ale radzilismy sobie.

warto zaytać wczesniej. :) co jest.

my mislismy w apartamencie też posciel + każda osoba 3 rodzaje reczników(duzy, średni, mały),
mopa, zmiotkę, plyty do wc itd.

wszystko zalezy od gospodarzy. trudno tachać z PL domestos :D

Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne