Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Czy to o polaku piszą?? portal chorwacki

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
armar
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) armar » 08.05.2009 13:33

Nie bardzo zrozumiałem :roll: może ktos przybliży o co chodzi ? jak mniemam Polak wyciagnął cos z wody co jest pod ochroną i za to dostał karę pieniężną . Ale nie jestem tego pewien ....
Krystof
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krystof » 08.05.2009 13:43

nie kumam ekscytacji ... czy eksytujące jest to, że rzecz się dzieje w Kro, a był to Polak?

co z tego, że jakiś tam jeden pedofil kogoś focił w Kro? w tym tygodniu zamknęli tylko w moim województwie 8 takich zboczeńców ... i nic o tym

no i że ktoś za 5 tysi kun coś wywlukł ... w międzyczasie działy sięi u nich i u nas zdecydowanie gorsze rzeczy ...

jasne, mogę nie czytać - a piszę, bo wasze reakcje wydają mi się nieco na wyrost - mam wrażenie, że więcej wymagacie od Polaka w Chorwacji, niż Polaka w Polsce, albo Chorwata w Chorwacji - pewnie wraca temat wstydu narodowego? no to popieram ;@)

pozdrov, K.
Iwona Baśka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Iwona Baśka » 08.05.2009 13:58

Krystof napisał(a):nie kumam ekscytacji ... czy eksytujące jest to, że rzecz się dzieje w Kro, a był to Polak?

co z tego, że jakiś tam jeden pedofil kogoś focił w Kro? w tym tygodniu zamknęli tylko w moim województwie 8 takich zboczeńców ... i nic o tym

no i że ktoś za 5 tysi kun coś wywlukł ... w międzyczasie działy sięi u nich i u nas zdecydowanie gorsze rzeczy ...

jasne, mogę nie czytać - a piszę, bo wasze reakcje wydają mi się nieco na wyrost - mam wrażenie, że więcej wymagacie od Polaka w Chorwacji, niż Polaka w Polsce, albo Chorwata w Chorwacji - pewnie wraca temat wstydu narodowego? no to popieram ;@)

pozdrov, K.

To Ty się raczej ekscytujesz. Ja nie wyrażałam żadnych swoich emocji w tym temacie. Podałam informację, tak jak w tytule mojego linka "Ku przestrodze", że za odławianie małży bez zezwolenia grozi duża kara. I tyle.
Pozdrawiam
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 08.05.2009 15:18

Przecież Iwona miała jak najlepsze intencje!
Polacy bardzo często lubią "suwniry" z wody wyciągać i wywozić do Pl. Problem w tym, że czasem nie są świadomi (lub po prostu nie chcą się zastanowić), że mogą popełnić poważne wykroczenie.
hr.: periska - pl.: przyszynka szlachetna - łac.: Pinna nobilis jest pod ochroną.
To tylko informacja, by przestrzec przed kłopotami. Zatem przypatrzeć się należy i nie "kombinować" ze stworzeniem.
Pozdrawiam
borewicz
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) borewicz » 09.05.2009 09:57

Katarzyna Głydziak Bojić napisał(a): ...
hr.: periska - pl.: przyszynka szlachetna - łac.: Pinna nobilis ...

Ufff , a już się przestraszyłem, że małża to małża
Obrazek

troszkę tego zebraliśmy i zjedliśmy. Pozdrav
borewicz
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) borewicz » 09.05.2009 10:00

Krystof napisał(a):nie kumam ekscytacji ...

Pewnie chodzi nie o ekscytację samym tematem, ale o wystawianą nam za granicą opinię. W takich przypadkach dochodzi często do źle pojętej "odpowiedzialności zbiorowej" za czyn takiego patałacha. Nikt z nas nie chce być kojarzony z takim dewiantem. I nie ma tu znaczenia czy w kraju czy za granicą.
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 09.05.2009 22:47

W tym momencie jestem szczęśliwy, że nie wiem o czym jest artykuł - mam swoje doświadczenia i nie znam języka - generalizowanie nie wczodzi w grę.
Poprzednia strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Czy to o polaku piszą?? portal chorwacki - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone