Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Czy to normalne,czy lekceważące zachowanie?

Jacy są Chorwaci, ile co kosztuje w Chorwacji, czy warto jadać w restauracjach, co zabrać ze sobą z Polski, czym najlepiej płacić, na co szczególnie uważać oraz wszystkie inne pytania i uwagi związane z wyjazdami, także te nietypowe czy specjalistyczne, powinny znaleźć się w tym miejscu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
garciu
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) garciu » 08.07.2009 17:05

Wprawdzie zawsze planuję wyjazd w ciemno i nie inaczej jest w tym roku,jednak trochę mnie zirytowało zachowanie kilkunastu właścicieli apartamentów.Otóż mając troche czasu,wyszukałem kilkanaście interesujacych mnie ofert i pozwoliłem sobie wysłać zapytanie o ewentualne wolne miejsca,cenę etc...Jakież było moje zdziwienie kiedy stwierdziłem że tylko JEDEN z posiadaczy strony internetowej,był na tyle miły,iż poinformował mnie że owszem miejsce ma ,ale w nieco innym terminie.Reasumując,uważam że w d...ch się już poprzewracało.Mam świadomość że podobnych zapytań mogą otrzymywać tak dużą ilość że poprostu nie mają ochoty na maile odpowiadać.O.K,ale skoro zmajstrowali tak cudowne stronki,dlaczego żaden nie pokusił się o dołączenie kalendarza z wolnymi bądź zajętymi terminami.Mimo wszystko uważam że takie zachowanie jest nie O.K

Mieliście podobne przypadki?
Bahama
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bahama » 08.07.2009 17:22

Tak trąbili o tym całym kryzysie, a wydaje mi się , że wolnych aprtamentów sporo mniej niż w zeszłym roku... Pewnie jak już mają porezerwowane to nawet na strony nie zaglądają...

Masę Czechów !
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 08.07.2009 17:25

Zawsze przed wyjazdem wysyłam ok 20 zapytań. Z każdym rokiem obserwuję to samo co Ty czyli spadek ilości przychodzących odpowiedzi.
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 08.07.2009 20:58

Tez to zauważyłem ale wydaje mi się , że to nie z okazji tego , że w dupach im się poprzewracało, tylko maja na tyle interesująca ofertę, że wiele miejsc jest zarezerwowanych w momencie wyjazdu...
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 08.07.2009 21:00

to nie jest nienormalne...
Kiedyś, to tylko agencje sie odzywaly i właściciele kwater z zapadłych dziur typu Molunat...
natuchna
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) natuchna » 09.07.2009 09:10

JacYamaha napisał(a):Zawsze przed wyjazdem wysyłam ok 20 zapytań. Z każdym rokiem obserwuję to samo co Ty czyli spadek ilości przychodzących odpowiedzi.

my wysłalismyz 20 zapytanz czego z 16 miejsc dostalismy odpowiedzi po około max 3-4 dniach.
Z tym nie jest źle, większy problem ceny na miejscu:)
Aldonka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aldonka » 09.07.2009 09:34

W tym roku szukaliśmy ze znajomymi kwatery dla nich, nie chcieli jechać aż na Peljesac, więc nasz dom odpadał. Na 24 wysłane zapytania 18 odpowiedzi dostaliśmy, góra do 5 dni od wysłania. Potem po około 2 tygodniach przyszły jeszcze dwie odpowiedzi. Wybrali, dwa różne apartamenty niedaleko siebie (jechali ze znajomymi). Pojechali, na miejscu bez problemu, cena ta sama co w ofercie i potwierdzającym e-mailu. Nawet pogoda im dopisała :)
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 09.07.2009 09:38

Jak zwykle ile ludzi tyle opinii :)
Aldonka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aldonka » 09.07.2009 09:41

JacYamaha napisał(a):Jak zwykle ile ludzi tyle opinii :)

:) Chorwat taki sam człowiek jak Polak, jeden miły i uczciwy a drugi zdzierca. Ot standard.
translatiff
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) translatiff » 09.07.2009 09:51

Może i racja, że trochę się w głowach poprzewracało, z drugiej strony to pełnia sezonu i nie wszyscy pewnie mają czas by siedzieć w necie, podczas gdy apartamenty pełne :) ja też czekam na jedną odpowiedź ... cierpliwie
garciu
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) garciu » 09.07.2009 12:19

translatiff napisał(a):Może i racja, że trochę się w głowach poprzewracało, z drugiej strony to pełnia sezonu i nie wszyscy pewnie mają czas by siedzieć w necie, podczas gdy apartamenty pełne :) ja też czekam na jedną odpowiedź ... cierpliwie

Przeczytaj proszę dokładnie co napisałem :lol:
translatiff
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) translatiff » 09.07.2009 20:04

garciu napisał(a):
translatiff napisał(a):Może i racja, że trochę się w głowach poprzewracało, z drugiej strony to pełnia sezonu i nie wszyscy pewnie mają czas by siedzieć w necie, podczas gdy apartamenty pełne :) ja też czekam na jedną odpowiedź ... cierpliwie

miałem wrażenie, że przeczytałem :) ale mogę się mylić ... pozdrawiam
garciu
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) garciu » 09.07.2009 20:42

translatiff napisał(a):
garciu napisał(a):

miałem wrażenie, że przeczytałem :) ale mogę się mylić ... pozdrawiam

kalendarz i po sprawie :)
AdamBo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) AdamBo » 09.07.2009 21:37

JacYamaha napisał(a):Zawsze przed wyjazdem wysyłam ok 20 zapytań. Z każdym rokiem obserwuję to samo co Ty czyli spadek ilości przychodzących odpowiedzi.

Wróciłem wczoraj z Duce-Luka koło Omisu, byłem tam od 28.06 i powiem że było bardzo mało wolnych kwater (tzn. patrząc po ilości aut koło budynków) w tej okolicy. W prawdzie rodaków było niewiele, ale Słowaków, Czechów sporo (można powiedzieć w zawalenie) było patrząc po rejestracjach samochodowych. No i Niemców też kilka aut zaobserwowałem.

Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone