krakuscity napisał(a):Cześć Fimada.
Mamy już "czerwoną" , "zielonego" a teraz jest niebieska.
Kolorowo tu sie zaczyna robić.
zapomniales o mnie, ja tylko malymi literami bez ogonow daje
gp72 napisał(a):.... (jadę z Gdanska przez Monachium i wolałbym dojechac bez zapałek w oczach).......
slapol napisał(a):gp72 napisał(a):.... (jadę z Gdanska przez Monachium i wolałbym dojechac bez zapałek w oczach).......
Jak do Vodic jedziesz z Gdańska przez Monachium to ja Cię podziwiam. Rozumiem, że w Bawarii masz np. rodzinkę co jest równoznaczne ze spaniem....a nie chcesz tej trasy walnąć "na raz".....bo wtedy dokonaj zakupu kilku paczek zapałek...
gp72 napisał(a):slapol napisał(a):gp72 napisał(a):.... (jadę z Gdanska przez Monachium i wolałbym dojechac bez zapałek w oczach).......
Jak do Vodic jedziesz z Gdańska przez Monachium to ja Cię podziwiam. Rozumiem, że w Bawarii masz np. rodzinkę co jest równoznaczne ze spaniem....a nie chcesz tej trasy walnąć "na raz".....bo wtedy dokonaj zakupu kilku paczek zapałek...
Mam za friko nocleg w samym Monachium - jakieś stare punkty lojalnosciowe Na raz 2000km to bym był niezły gość
slapol napisał(a):gp72 napisał(a):slapol napisał(a):gp72 napisał(a):.... (jadę z Gdanska przez Monachium i wolałbym dojechac bez zapałek w oczach).......
Mam za friko nocleg w samym Monachium - jakieś stare punkty lojalnosciowe Na raz 2000km to bym był niezły gość
Osobiście nie lubię nadkładać 300 kilosów jak nie muszę...no ale Twój wybór i decyzja. Szerokiej drogi.
gp72 napisał(a):Witam,
Podobnie jak Ty wybieramy sie pierwszy raz, dla odmiany z 9 letnią córką i w czerwcu (taniej, a w tym wieku szkoła jescze nie przeszkadza w życiu ).
fimada napisał(a):...
P.S. WŁAŚNIE WYGRALIŚMY Z DANIĄ W SZCZYPIORNIAKA! TO NIESAMOWITE!!!
fimada napisał(a):Witam wszystkich sympatyków Cro! Miło mi Was poznać!
W tym roku zdecydowaliśmy się razem z mężem i naszym 9-letnim synem spędzić wakacje w tym urokliwym kraju, jakim jest Chorwacja.
Co roku staramy się odwiedzić inne miejsce i zawsze zobaczyć w nim to co najciekawsze.
Nie jesteśmy typem plażowiczów raczej lubimy zwiedzać i poznawać nowe miejsca. Plaża i owszem, ale umiarkowanie. Idealnie to 1 dzień zwiedzania i 1 dzień plaży.
Nasze plany to trzy tygodnie w Chorwacji, chcemy wyjechać ok. 1-2 lipca. W związku z tym mam parę pytań:
1. Zgodnie z tytułem mojego postu: czy możliwy jest do zrealizowania taki plan podróży? Wariant A: 1 tydzień w Crikvenicy - zwiedzanie Istrii (Pula), jezior Plitvice, wyspy Krk, może wypad do Wenecji; 2 tydzień w Primosten - zwiedzanie Trogiru, Splitu, wodospadów Krka, może Makarska; 3 tydzień okolice Dubrownika (Mlini?); zwiedzanie Dubrownika, Kotoru, może BiH. Wariant B: pierwszy tydzień zamiast w Crikvenicy, gdzieś na Istrii może Rabac, a Plitvice zwiedzić z noclegiem wracając do Polski? Reszta jak w wariancie A. Co wy doświadczeni bywalcy o tym myślicie? A może zaproponujecie inne opcje? Nie chcemy nocować na wyspach, może jedynie je odwiedzić.
2. Czy lepiej rozpocząć naszą podróż od Dubrownika, a zakończyć na północy Chorwacji czy odwrotnie?
3. Planujemy nocować w apartamentach (2+1), czy lepiej zarezerwować je wcześniej, czy jechać "w ciemno"; (zwłaszcza, że właśnie rozpocznie się sezon)?
4. A może macie jakieś namiary na fajne apartamenty w/w miejscowościach (2+1) odległość od plaży do 300m? Mój email adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
5. Zamierzamy zabrać ze sobą jedzenie na ok. 2/3 pobytu, czy na nasz pobyt wystarczy po 1000 zł na tydzień bez szaleństw, ale ze zwiedzaniem, wyłączając oczywiście koszty podróży i noclegów, wyjazdu do Wenecji?
Uff ... Trochę się tych pytań nazbierało. Wydaje mi się, że im więcej czytam na forum tym więcej mam obaw przed tak daleką podróżą. Do tej pory wyjeżdżaliśmy albo przez biuro albo ktoś za nas wszystko planował. Takie samodzielne planowanie nawet nam się podoba, jest to ekscytujące, ale zarazem nasuwa się wiele pytań i stąd mój wątek.
Z góry dziękuję za wszystkie sugestie i propozycje. Myślę, że na pewno jakieś pytania jeszcze mi się nasuną. Pozdrawiam
Tekla napisał(a):Ja Was podziwiam... Was tzn podróżników do Cro z polskiego nadmorza..
Tekla napisał(a):Ja Was podziwiam... Was tzn podróżników do Cro z polskiego nadmorza..