Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

czy to dobra trasa ?

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
osa28tn
Podróżnik
czy to dobra trasa ?

Nieprzeczytany postnapisał(a) osa28tn » 07.06.2010 10:50

witam pytania w/g google mapy trasa katowice - zaborić,chorwacja jest dobra ? czy jest już uwzględniony objazd Wiednia ? pytam bo pierwszy raz mykam do cro ( za waszym namówieniem....00000 relacje z podróży itp.....) i co jeszcze poradzicie nowicjuszowi.... :P oczywiście będe jechał z navi (auto mapa 6.1) ale chce wydrukować mapę tak na wypadek padnięcia sprzętu ,........ troszke się boje na samą myśl o takiej długiej drodze ....już mnie w brzuchu gniecie 8O .... ale cooo < ,, kto nie ryzykuje ten nie ma" aaaa jeszcze jedno naprawdę takie drogie są winietki w PZM ? Nie warto u nich kupić ??

pozdrawiam i diękuję z infooooo
mutiaq
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mutiaq » 07.06.2010 11:15

Ja nie wiem czego Wy się wszyscy boicie?
Że zamiast do Chorwacji traficie na Ukrainę?
Czy co?
Ja miałam kupione zwykłe mapy państw przez które jadę + ściągę z większych miast, na które mam się kierować.
Żadnych gps'ów...
A pierwszy raz autem do Chorwacji jechałam (jako pilot) jak miałam 23lata i jakoś dałam radę...
W dodatku sobie wymyśliliśmy jechać starą trasą, a nie autostradami - którymi trafić można jak po nitce :)
Jechaliśmy z Krakowa do Makarskiej.
To naprawdę nie jest trudne!
Nie kupuj w PZM, po co przepłacać.
Wszystko kupisz po drodze, jak i tak będziecie się zatrzymywać na tankowanie czy siku ;)
Pozdrawiam!
:)
slawekknepsi
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) slawekknepsi » 07.06.2010 11:16

osa28tn napisał(a):witam pytania w/g google mapy trasa katowice - zaborić,chorwacja jest dobra ? czy jest już uwzględniony objazd Wiednia ? pytam bo pierwszy raz mykam do cro ( za waszym namówieniem....00000 relacje z podróży itp.....) i co jeszcze poradzicie nowicjuszowi.... :P oczywiście będe jechał z navi (auto mapa 6.1) ale chce wydrukować mapę tak na wypadek padnięcia sprzętu ,........ troszke się boje na samą myśl o takiej długiej drodze ....już mnie w brzuchu gniecie 8O .... ale cooo < ,, kto nie ryzykuje ten nie ma" aaaa jeszcze jedno naprawdę takie drogie są winietki w PZM ? Nie warto u nich kupić ??

pozdrawiam i diękuję z infooooo

Nie przyglądałem się jaka trasa wyskoczyła Ci na google ale polecam jechac przez Cieszyn-Żylina-Bratysława-Wiedeń-Słowenia polecam objazd przez Mureck,Lenart,Ptuj(opisany dokładnie na forum)-i dalej autostrada w cro.
Jesli wybierzesz ta opcje to na przejściu granicznym Cieszynie porównasz ceny winiet PZM-otu i obok w kantorze(jak kupuje w kantorze tańsze)
faziolot
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) faziolot » 07.06.2010 11:28

Nieco OT, ale nie mogłem się powstrzymać:
Z taką ekipą jaką masz w avatarze to żadna podróż niestraszna - nawet na koniec świata.
Uciekam.
kristkp
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) kristkp » 07.06.2010 11:35

Najważniejsze, aby się z Polski wydostać, a potem to już cały czas prosto ;P
faziolot
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) faziolot » 07.06.2010 11:41

kristkp napisał(a):Najważniejsze, aby się z Polski wydostać, a potem to już cały czas prosto ;P

No właśnie my z "dalekiej" północy coś o tym wiemy ....
Pozdrav
jorgus111
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jorgus111 » 07.06.2010 11:49

kristkp napisał(a):Najważniejsze, aby się z Polski wydostać, a potem to już cały czas prosto ;P

Niekoniecznie prosta :wink:

Obrazek
agrestrybnik
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) agrestrybnik » 07.06.2010 15:25

osa28tn
Wieden przelatujesz caly autostradami, automapa 6.1 ma stare mapy z zeszlego roku i tej obwodnicy autostradowej Wiednia niema, zauktalizuj do wersji 6.5(mapy z kwietnia najnowsze), tam juz jest Wieden ok
jazuu
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) jazuu » 07.06.2010 16:00

agrestrybnik napisał(a):obwodnicy autostradowej Wiednia niema, zauktalizuj do wersji 6.5

w 6.2 tez juz jest obwodnica Wiednia
aga_ch82
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) aga_ch82 » 10.06.2010 09:08

Co to z a piękne zdjęcie...gdzie dokładnie zostało zrobione?
faziolot
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) faziolot » 10.06.2010 12:44

aga_ch82 napisał(a):Co to z a piękne zdjęcie...gdzie dokładnie zostało zrobione?

Zjazd z autostrady --> Sestanovac --> Riviera Makarska, czyż nie :?:
Pozdrav
Arek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Arek » 10.06.2010 12:54

faziolot napisał(a):
aga_ch82 napisał(a):Co to z a piękne zdjęcie...gdzie dokładnie zostało zrobione?

Zjazd z autostrady --> Sestanovac --> Riviera Makarska, czyż nie :?:
Pozdrav

Znak zapytania niepotrzebny - to ten odcinek :)
faziolot
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) faziolot » 10.06.2010 13:07

Arek napisał(a):Znak zapytania niepotrzebny - to ten odcinek :)

Dla formalności tylko :wink:
luks
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) luks » 15.06.2010 08:43

Witam
Ja będę jechał z Sosnowca do Breli. Zamierzam ominąć Słowenię ale resztę drogi autostradami. Czy może mi ktoś powiedzieć ile czasu (średnio) zajmie mi przejazd jadąc trasą przez Brno, Wiedeń i utostrady w CRO? Czy realnym jest przejechanie tej trasy w 15 godzin przy umiarkowanej prędkości (130-140 km/h na austostradach)?
lukasz1977
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) lukasz1977 » 15.06.2010 09:54

luks napisał(a):Witam
Ja będę jechał z Sosnowca do Breli. Zamierzam ominąć Słowenię ale resztę drogi autostradami. Czy może mi ktoś powiedzieć ile czasu (średnio) zajmie mi przejazd jadąc trasą przez Brno, Wiedeń i utostrady w CRO? Czy realnym jest przejechanie tej trasy w 15 godzin przy umiarkowanej prędkości (130-140 km/h na austostradach)?

zależy kiedy będziesz jechał i w jakich godzinach
my w tamtym roku do Igrane przy jeździe w nocy jakieś 14 godzin ale przez Słowację
Następna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone