Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

czy to dobra trasa ?

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 15.06.2010 10:22

Jeśli nie będzie większych korków to jest to bez problemów. W ubiegłym roku jechałem w okolice Trogiru trasą przez Czechy, Austrię i Słowenię (z ominięciem autostrady) i podróż zajęła mi 12 godzin, prędkość na autostradach ok.130km/h. Droga powrotna zajęła mi jednak 3 godziny dłużej (korki przed granicą HR/SLO w Wiedniu i po Austriackiej stronie przed Mikulovem. W tym roku liczę że samej jazdy będzie ok godziny krócej, Czesi otwarli całą autostradę D1 od Bohumina i w Austrii autostrada i droga ekspresowa dzięki którym omija się Wiedeń.
Ps. Twoja trasa jest o ok 150km dłuższa od mojej.
luks
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) luks » 15.06.2010 11:40

lukasz1977 napisał(a):
luks napisał(a):Witam
Ja będę jechał z Sosnowca do Breli. Zamierzam ominąć Słowenię ale resztę drogi autostradami. Czy może mi ktoś powiedzieć ile czasu (średnio) zajmie mi przejazd jadąc trasą przez Brno, Wiedeń i utostrady w CRO? Czy realnym jest przejechanie tej trasy w 15 godzin przy umiarkowanej prędkości (130-140 km/h na austostradach)?

zależy kiedy będziesz jechał i w jakich godzinach
my w tamtym roku do Igrane przy jeździe w nocy jakieś 14 godzin ale przez Słowację

Zamierzam jechać 31 lipca (sobota/niedziela) w nocy. W sumie nie zdecydowałem się jeszcze w 100% na konkretną trasę. Zleży mi by dojechać w miarę szybko ale bezpiecznie.
Cena również stanowi pewien wyznacznik, jednak nie jest najważniejsza. Jak znasz lepszą trasę to chętnie się jej przyjrzę.
Pozdrawiam
lukasz1977
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) lukasz1977 » 15.06.2010 11:50

luks napisał(a):
lukasz1977 napisał(a):
luks napisał(a):Witam
Ja będę jechał z Sosnowca do Breli. Zamierzam ominąć Słowenię ale resztę drogi autostradami. Czy może mi ktoś powiedzieć ile czasu (średnio) zajmie mi przejazd jadąc trasą przez Brno, Wiedeń i utostrady w CRO? Czy realnym jest przejechanie tej trasy w 15 godzin przy umiarkowanej prędkości (130-140 km/h na austostradach)?

zależy kiedy będziesz jechał i w jakich godzinach
my w tamtym roku do Igrane przy jeździe w nocy jakieś 14 godzin ale przez Słowację

Zamierzam jechać 31 lipca (sobota/niedziela) w nocy. W sumie nie zdecydowałem się jeszcze w 100% na konkretną trasę. Zleży mi by dojechać w miarę szybko ale bezpiecznie.
Cena również stanowi pewien wyznacznik, jednak nie jest najważniejsza. Jak znasz lepszą trasę to chętnie się jej przyjrzę.
Pozdrawiam

nie wiem czy lepszą ale alternatywną (są różne zdania na ten temat)- w Cieszynie odbijasz na Ziline i od Ziliny masz autostradę do granic z SLO
wildstar
Globtroter
...

Nieprzeczytany postnapisał(a) wildstar » 15.06.2010 12:52

hej , Cieszyn-Olomouc-Brno-Wien-Graz-Maribor-Zagreb-Zadar. wyjazd 22.00 czaqs podróży 10h- około 150-160km/h. więc w 14 h-spoko dojedziesz. obwodnica Wiedna A5-S1 super. pozdro.( aha tankuj zaraz za Drasenhofen na OMV -najtaniej)
Poprzednia strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone