napisał(a) HR-fan » 27.07.2006 12:09
teka napisał(a):Zanim kogoś "zabijesz śmiechem" zastanów sie czy tego typu sformułowania są na miejscu.
Napewno są bardziej na miejscu niż:
" Więc proszę na przyszłość zanim coś napiszesz pomyśl. ", bo nikogo nie obrażają.
A teraz Ty przeczytaj jeszcze raz swój post i zastanów się jak to co napisałeś ma się do tematu. Tak, wiem co to bora, tylko zapomniałeś napisać że akurat w okresie letnim bora wieje rzadziej i z mniejszą siłą a czas występowania tego wiatru z reguły nie przekracza dwóch dni, w związku z tym cyrkulacja wody nie powoduje aż tam ekstremalnego spadku temperatury żeby nie można było do niej wejść.
Generalnie woda w Chorwacji w sezonie jest ciepła i to miałem na myśli pisząc o "zabijaniu śmiechem" wszystkich tych którzy twierdza inaczej, a że zdarzają się dni kiedy jest trochę wietrzniej i woda się ochładza, że czasem trafi się porządna burza czy gradobicie, to chyba normalne zważywszy na bliskie położenie gór od morza i ścieranie się klimatów kontynentalnego ze śródziemnomorskim.. ?
Napisałem ogólnie na temat a Ty mi tutaj wyjeżdżasz z borą i gradobiciem... nie bardzo rozumiem jak to się ma do mojego stwierdzenia że generalnie woda w Chorwacji jest ciepła..? Ile razy w trakcie jednorazowego pobytu widziałeś ten grad, albo ile razy bora uniemożliwiła Ci kąpiel z powodu niskiej temperatury wody czy wzburzonego morza!?
Ty napiszesz że generalnie drogi szybkiego ruchu w Chorwacji są bezpieczne na co ja napiszę że wcale nie, bo wracając z tegorocznych wakacji wyskoczyła mi sarna i o mały włos nie doszło do nieszczęścia. Tak mniej więcej wygląda Twoja reakcja na mój post.
Również pozdrawiam!
p.s
Domniemam że to określenie:
zabić śmiechem tak bardzo Ciebie poirytowało (bo uważasz że jest przejawem buty i cwaniactwa którego nietolerujesz), że postanowiłeś utrzeć gościowi nosa i pokazać że wcale nie jest taki najmądrzejszy jak mu się wydaje, tak?
Jeśli tak, to moja rada brzmi następująco: Nie spinaj się tak bardzo i wrzuć trochę na luz a na przyszłość zwracaj większą uwagę na emotki.