Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Czy ta woda naprawde taka zimna?

Wybieracie się do Chorwacji, ale macie wątpliwości odnośnie pogody? Czy nie będzie za zimno lub za gorąco? Jak inni znieśli chorwacki klimat?
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Adam.B
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Adam.B » 01.05.2008 22:10

Artur68 napisał(a):Kurcze Fux,albo miałeś pecha do pogody ,albo ta Chorwacja jest przereklamowana.
Specjalnie wybraliśmy Chorwację w środku sezonu ( wyjazd 21 lipca ),aby siedzieć w bardzo ciepłej wodzie i mieć "murowaną" pogodę.To jak to jest z tą pogodą ?
Większość ,a właściwie wszyscy znajomi opowiadają o przepięknej pogodzie ( czasami jeden dzień deszczu na 2 tygodnie ) i o bardzo ciepłej wodzie.Mieliśmy nadzieję ,że w tym roku nie będziemy zaglądać na portale pogodowe ( jak zawsze przed wyjazdem nad Bałtyk )bo w Chorwacji pogoda na 99,9 % pewna, a ten wątek na forum wywoła u nas spore zaniepokojenie :evil:

Artur :) pamiętaj :) urlop w Chorwacji z pogodą to cudowny urlop a bez pogody b.dobry :) Pozdrav Adam :)
Artur68
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Artur68 » 01.05.2008 22:23

Dzięki za pocieszenie - mam nadzieje ,że urlop będzie jednak cudowny.
KonJarek
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) KonJarek » 02.05.2008 05:23

Bez względu na to czy jechałem do Chorwacji w lipcu, sierpniu czy we wrześniu zawsze na tydzień pięknego słońca przypadały 1-2 dni sztormu albo przynajmniej pochmurnej pogody. Nigdy jednak nie były w stanie popsuć mi urlopu, więc... w tym roku znów Chorwacja.
Kriskaz
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kriskaz » 20.05.2008 12:14

anka12 napisał(a):Wczoraj wróciłam z Sibenika. Woda dość chłodna. Dokładnej temp. nie znam, ale róznica pomiędzy morzem a basenem (26 st) była dość odczuwalna. Pod tym względem troszkę się zawiodłam, bo był to mój pierwszy wypad do CRO i tyle się nasłuchałam o ciepłym Adriatyku....
Ale ogólnie pobyt oceniam pozytywanie.

Adriatyk jest ciepły ale nie na początku Maja.
bywa także chłodny w sierpniu po przejściu BORY. :hut:
ahmed
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) ahmed » 20.05.2008 12:41

Adriatyk i tak będzie zawsze cieplejszy od naszego Bałtyku, więc nie marudzić na temperature wody tylko się pakować i do Chorwacji zasuwać :D

kilka razy byłem nad naszym morzem w różnych miejscach - temperatura wody jaką trafiłem maksymalną to 21 stopni Celcjusza zwykle było jakieś 18-19, mój syn niechciał nawet do takiej zimnej wody wchodzić
jevick
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jevick » 20.05.2008 13:10

a my jedziemy juz 7go czerwca!!i nie straszna nam woda;) 8)
mimo dwojki szkrabow u pasa :lol:
who
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) who » 20.05.2008 19:11

Dziś było tyle:
http://www.dhmz.htnet.hr/vrijeme/aktpod ... e_e&param=
Nie mogę powiedzieć, by podczas ostatnich ośmiu pobytów (każdy ok. 30-dniowy) w lipcu - sierpniu pogoda zawiodła. Owszem, zdarzały się pojedyncze dni "pogorszenia" pogody, ale poprawa następowała zawsze i szybko. Nigdy nie zaniosło się na dłużej niż dwie doby. Zawsze była to nocna burza, z zarąbistymi wyładowaniami (kto był na kempingu Prapratno, ten wie jak to wygląda - łojenie w okoliczne szczyty ;-) i spływ Amazonki środkową alejką). Woda zawsze ciepła, rekordowe wartości 33stC, zazwyczaj 24-28, z dziennymi wahaniami w tych granicach. Bardzo ciepła woda jest w Żuljanie, prawie nie chłodzi umęczonego ciała ;-)
KonJarek
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) KonJarek » 20.05.2008 19:41

Jeździłem do Chorwacji przeważnie w lipcu, sierpniu albo wrześniu i nie pamiętam ani jednego tygodnia o którym mógłbym powiedzieć że była kiepska pogoda.
Nie pamiętam też ani jednego tygodnia w którym nie zdarzyłby się co najmniej jeden dzień chwilowego załamania pogody. Przeważnie sztorm, deszcz albo przynajmniej zachmurzenie. :)
Poprzednia strona

Powrót do Pogoda i klimat

Czy ta woda naprawde taka zimna? - strona 3
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone