Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Czy śpicie gdzieś po drodze do CRO

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
kroj
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kroj » 07.07.2010 17:45

A my tym razem zatrzymamy się koło Zagrzebia, pokój rodzinny z psem za 68 eurasów http://www.booking.com/hotel/hr/pansion ... _confemail

Oj, mało precyzyjnie -4-osobowy ze śniadaniem icon_smile.gif
g-bednarz
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) g-bednarz » 07.07.2010 17:57

Ja to zawsze prowadzę Sam od początku do końca trasy z przerwami na małą czarną hi :) :D
LFB
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) LFB » 15.07.2010 08:29

Mnie interesują namiary na Węgrzech blisko granicy z Chorwacją na nocleg dla trzech osób. Do tej pory myślałem o Radics Panzio http://www.letenyepanzio.hu/ ale pod wpływem ostatnich nocy doszedłem do wniosku że chce mieć klimatyzację na wypadek jakby znowu trafiły się takie upały jak te teraz. Czy ktoś może coś polecić?
masiunia39
Podróżnik
z Suwałk do CRO

Nieprzeczytany postnapisał(a) masiunia39 » 19.07.2010 11:03

blomba1 napisał(a):Witam wszystkich Cromaniaków . Jestem tu nowy , mam na imię Adam .
18.07 wyruszamy do Cro z Białegostoku , chcemy dojechać najlepiej do Zagrzebia , ale to ok. 1300 km , więc zależy od ruchu na drogach. Być może dojedziemy tylko do Letenye. I tu pytaanie : może znacie jakieś bezpieczne parkingi między tymi miejscowościami ,żeby się z lekka zdrzemnąć (parę godzin snu ) i wziąć jakiś prysznic ? Czy tak jak w Polsce patrzeć , gdzie parkują TIR-y? Pozdrawiam

Planujemy wyjazd z Suwałk w sierpniu chyba na wyspę Brać, jeszcze nie ma decyzji - a za to kilka typów - będzie losowanie co głowa w rodzinie to inny pomysł. Bedzie to nasz pierwszy raz, a ponieważ trasa dla nas ta sama to proszę o relację. Jak jechaliście, czy i gdzie nocowaliście?
tomekj69
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) tomekj69 » 19.07.2010 12:07

W tym roku w drodze do Cro nocowaliśmy ( w obie strony) w miejscowości Sarvar na Węgrzech.
http://www.relax-apartman.hu/
Wszystkim polcam ten aparthotel. Jest idelny w drodze do Cro. Jadąc z Pabianic do Żivogosce miałem go w połowie drogi.
Praktycznie nowy, super wyposażony i zadbany.
Ceny nie wysokie.
Apartament 3-osobowy na jedną noc 150zł.
Formaloności i rezerwację załatwiałem przez http://www.limba.com/pl.htm
Katarinka
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarinka » 22.07.2010 09:53

Wczoraj wróciliśmy z cro. W drodze do nocowaliśmy u Pani Teresy, pod linkiem, ktory wrzucałam wcześniej. Domek ma 2 piętra. Na dole warunki lepsze niż na górze, ale nocowaliśmy i tu i tu. Jeśli ona nie ma miejsc, to po uprzednim kontakcie tel. znajdzie coś innego za cenę 12E/os. Ma kilka domów, które zapełnia turystami :)
Miejcowość Koroshegy nad Balatonem. Tel. +36 30 618 16 79.
Koroshegy, Dózsa Gyorgy utca 30B.
Wyjeżdżając z Białegostoku ok. 4 rano ekspresowo pokonaliśmy Polskę. Z godzinną przerwą na mszę po trasie dotarliśmy ok. 19. Był czas na spacer nad Balatonem. Odległość ok. 1100km. Jednak nad Balaton proponuję wybrać się stamtąd autem, bo to ponad 2km. Bary nad jeziorem oferują niedrogie jedzenie. W cenie dużo niższej niż restauracja obok pani Teresy.
Na drogę powrotną jest to trochę bliski nocleg, biorąc pod uwagę jakość drogi, spokojnie można było dojechać pod granicę ze słowacją. Jednak zachód słońca nad Balatonem - bezcenne! Kąpiel zresztą też.
wlakooo
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) wlakooo » 22.07.2010 17:02

Witam wszystkich forumowiczów:] Jade juz sam do Chorwacji 3 raz i zawsze na poludnie ostatnio Cavtat a teraz Korcula. Jestem z Głogowa i jezdze przez Niemcy Bo mam bardzo przykre doswiadzczenia z jazdy przez Klodzko,Boboszow, Brno Itp (Czasy jazdy do Włoch Bibione, Lido di Jesolo lata 90)Przejezdzam cala trase w jakies 21 godzin, spokojnym tempem z przerwami na kafke, fajke, sniadanko i inne pierdolki(bez noclegu).Wszystkim którzy mieszkaja blizej granicy niemieckiej polecam jazde ta trasa, w moim przypadku jazda na wroclaw klodzko i np boboszow to strata czasu, w tym samym czasie dojade prawie do Austrii:] Pozdrawiam
zielas
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) zielas » 28.07.2010 19:58

Cześć, ja jadę za dwa tygodnie.
Śpię we Wiedniu i to za ok. 55 EURO (2 os. + dziecko ze śniadaniami).
Polecam przy poszukiwaniu noclegu portal www.hrs.com

Korzystam z niego na co dzień w podróżach służbowych po Europie, więc tym bardziej podczas urlopu się przyda!

Zdravim Was!
MaJaKi
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) MaJaKi » 28.07.2010 20:08

Katarinka napisał(a):Wczoraj wróciliśmy z cro. W drodze do nocowaliśmy u Pani Teresy, pod linkiem, ktory wrzucałam wcześniej. Domek ma 2 piętra. Na dole warunki lepsze niż na górze, ale nocowaliśmy i tu i tu. Jeśli ona nie ma miejsc, to po uprzednim kontakcie tel. znajdzie coś innego za cenę 12E/os. Ma kilka domów, które zapełnia turystami :)
Miejcowość Koroshegy nad Balatonem. Tel. +36 30 618 16 79.
Koroshegy, Dózsa Gyorgy utca 30B.
Wyjeżdżając z Białegostoku ok. 4 rano ekspresowo pokonaliśmy Polskę. Z godzinną przerwą na mszę po trasie dotarliśmy ok. 19. Był czas na spacer nad Balatonem. Odległość ok. 1100km. Jednak nad Balaton proponuję wybrać się stamtąd autem, bo to ponad 2km. Bary nad jeziorem oferują niedrogie jedzenie. W cenie dużo niższej niż restauracja obok pani Teresy.
Na drogę powrotną jest to trochę bliski nocleg, biorąc pod uwagę jakość drogi, spokojnie można było dojechać pod granicę ze słowacją. Jednak zachód słońca nad Balatonem - bezcenne! Kąpiel zresztą też.

my spaliśmy też u Pani Teresy, polecam, świetne miejsce i najcenniejsze to to ,że dogadać się można w naszym języku :)
jackiller
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jackiller » 28.07.2010 20:28

Oekotel - e
W Austrii ( i na Węgrzech tez jest)
Cena stała 21E/os BB (dzieci do iluś tam lat gratis)
julaaa
Autostopowicz
.

Nieprzeczytany postnapisał(a) julaaa » 29.07.2010 02:08

Nocleg w Mariborze.
mkmb
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkmb » 29.07.2010 10:56

My nocowaliśmy w Csornej. 12500 forintów za 2 pokoje 2 i 3 osobowy. Ale wydaje mi się że przy drodze 86 nie jest tak łatwo znaleść nocleg bez zjeżdżania z trasy. Zjeździłem chyba z pół miasta zanim ten nocleg znalazłem. Dalej do Redics jakoś nie rzuciły się w oczy tabliczki o noclegach. No ale jechalem tą drogą pierwszy raz i mogłem coś przegapić.
jdubowski
Cromaniak
Re: .

Nieprzeczytany postnapisał(a) jdubowski » 29.07.2010 11:34

Oekotel, Kalsdorf bei Graz w Austrii.
bb84
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) bb84 » 03.08.2010 09:01

Ja spałem na starym przejsciu Gorican - Letenye w taki ładniutkim motelu którego nazwy nie pamiętam ale jest on wielokrotnie wymieniany na forum i polecany , ja tez polecam nocowaliśmy w 8 osób mieliśmy cale piętro dla siebie klima działała ale musieliśmy sobie sami bezpieczniki znalezć i sprzęt ożył :) , o 22 30 z 15 euro po twardych negocjacjach 12e/os
Polecam

ps Stacja z LPG po stronie Chorwackiej przy samej granicy ( STARE PRZEJŚCIE !!! )
croso
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) croso » 04.08.2010 12:05

wlakooo napisał(a):Witam wszystkich forumowiczów:] Jade juz sam do Chorwacji 3 raz i zawsze na poludnie ostatnio Cavtat a teraz Korcula. Jestem z Głogowa i jezdze przez Niemcy Bo mam bardzo przykre doswiadzczenia z jazdy przez Klodzko,Boboszow, Brno Itp (Czasy jazdy do Włoch Bibione, Lido di Jesolo lata 90)Przejezdzam cala trase w jakies 21 godzin, spokojnym tempem z przerwami na kafke, fajke, sniadanko i inne pierdolki(bez noclegu).Wszystkim którzy mieszkaja blizej granicy niemieckiej polecam jazde ta trasa, w moim przypadku jazda na wroclaw klodzko i np boboszow to strata czasu, w tym samym czasie dojade prawie do Austrii:] Pozdrawiam

To ja proponuję Wrocław - A-4 - Krapkowice - Prudnik= Chłopki - Ostrawa (od granicy autostrada) - Mikulov - Wiedeń (obwodnica) - Gratz - Słowenia i dalej już CRO. W Polsce 80 km bez autostrady, Miedzy Czechami a Austrią 60 km, reszta już prosto (no i ja ominąłem autostradę w Słoweniii) trasę polecam. Przez Boboszów to kaszanka !
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Czy śpicie gdzieś po drodze do CRO - strona 20
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone