A my tym razem zatrzymamy się koło Zagrzebia, pokój rodzinny z psem za 68 eurasów http://www.booking.com/hotel/hr/pansion ... _confemail
Oj, mało precyzyjnie -4-osobowy ze śniadaniem icon_smile.gif
blomba1 napisał(a):Witam wszystkich Cromaniaków . Jestem tu nowy , mam na imię Adam .
18.07 wyruszamy do Cro z Białegostoku , chcemy dojechać najlepiej do Zagrzebia , ale to ok. 1300 km , więc zależy od ruchu na drogach. Być może dojedziemy tylko do Letenye. I tu pytaanie : może znacie jakieś bezpieczne parkingi między tymi miejscowościami ,żeby się z lekka zdrzemnąć (parę godzin snu ) i wziąć jakiś prysznic ? Czy tak jak w Polsce patrzeć , gdzie parkują TIR-y? Pozdrawiam
Katarinka napisał(a):Wczoraj wróciliśmy z cro. W drodze do nocowaliśmy u Pani Teresy, pod linkiem, ktory wrzucałam wcześniej. Domek ma 2 piętra. Na dole warunki lepsze niż na górze, ale nocowaliśmy i tu i tu. Jeśli ona nie ma miejsc, to po uprzednim kontakcie tel. znajdzie coś innego za cenę 12E/os. Ma kilka domów, które zapełnia turystami
Miejcowość Koroshegy nad Balatonem. Tel. +36 30 618 16 79.
Koroshegy, Dózsa Gyorgy utca 30B.
Wyjeżdżając z Białegostoku ok. 4 rano ekspresowo pokonaliśmy Polskę. Z godzinną przerwą na mszę po trasie dotarliśmy ok. 19. Był czas na spacer nad Balatonem. Odległość ok. 1100km. Jednak nad Balaton proponuję wybrać się stamtąd autem, bo to ponad 2km. Bary nad jeziorem oferują niedrogie jedzenie. W cenie dużo niższej niż restauracja obok pani Teresy.
Na drogę powrotną jest to trochę bliski nocleg, biorąc pod uwagę jakość drogi, spokojnie można było dojechać pod granicę ze słowacją. Jednak zachód słońca nad Balatonem - bezcenne! Kąpiel zresztą też.
wlakooo napisał(a):Witam wszystkich forumowiczów:] Jade juz sam do Chorwacji 3 raz i zawsze na poludnie ostatnio Cavtat a teraz Korcula. Jestem z Głogowa i jezdze przez Niemcy Bo mam bardzo przykre doswiadzczenia z jazdy przez Klodzko,Boboszow, Brno Itp (Czasy jazdy do Włoch Bibione, Lido di Jesolo lata 90)Przejezdzam cala trase w jakies 21 godzin, spokojnym tempem z przerwami na kafke, fajke, sniadanko i inne pierdolki(bez noclegu).Wszystkim którzy mieszkaja blizej granicy niemieckiej polecam jazde ta trasa, w moim przypadku jazda na wroclaw klodzko i np boboszow to strata czasu, w tym samym czasie dojade prawie do Austrii:] Pozdrawiam
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi