Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Czy śpicie gdzieś po drodze do CRO

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
blomba1
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) blomba1 » 01.07.2010 22:59

Witam wszystkich Cromaniaków . Jestem tu nowy , mam na imię Adam .
18.07 wyruszamy do Cro z Białegostoku , chcemy dojechać najlepiej do Zagrzebia , ale to ok. 1300 km , więc zależy od ruchu na drogach. Być może dojedziemy tylko do Letenye. I tu pytaanie : może znacie jakieś bezpieczne parkingi między tymi miejscowościami ,żeby się z lekka zdrzemnąć (parę godzin snu ) i wziąć jakiś prysznic ? Czy tak jak w Polsce patrzeć , gdzie parkują TIR-y? Pozdrawiam
digame
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) digame » 01.07.2010 23:20

halski napisał(a):Czy możecie coś polecić w drodze ze Szczecina do Splitu? Póki co w planach Oekhotel, ale może znacie coś tańszego?

Cześć Kolego. Jadę z Piły prawie tą samą trasą (w Świecko wpadam na niemiecką autostradę). Nocuje w zajeździe koło Grazu. 15 km przed Grazem zjeżdżasz na chwilę z autostrady i jest gasthaus: www.thomahan.at Jest stosunkowo niedrogo. Za 2+2 zapłaciłem w 2009 tylko 70 euro (śniadanie było w cenie). Wystarczy zjechać 2 km od autostrady i w pierwszej napotkanej wiosce znajdziesz gasthaus. Pozdrawiam. DJ
halski
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) halski » 02.07.2010 12:24

digame dziękuję za odpowiedź. Zastawiam się nad noclegiem w Ptuj. Trochę dalej, ale cena to 38Euro.
Raschey
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Raschey » 02.07.2010 18:48

Wyszło na to że ja wylatuje do Cro (chyba okolice Brela) po południu 9/07 i też myślę gdzie się tanio można przekimać i gdzie dam rade dojechać.
Z doświadczenia ile czasu może zająć dojechanie z Łodzi do Ptuj. Google maps pokazuje 10 godzin.
Ta cena w Ptuj 38 Ojro to za ile osób ? Ja potrzebuje nocleg dla 4 dorosłych osób.
Jak dojadę tam ok. 24.00 to nie będę miał problemów ze znalezieniem spanka ???
Ostatnio edytowano 02.07.2010 18:53 przez Raschey, łącznie edytowano 2 razy
jasio
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jasio » 02.07.2010 18:51

halski napisał(a):digame dziękuję za odpowiedź. Zastawiam się nad noclegiem w Ptuj. Trochę dalej, ale cena to 38Euro.
Daj namiary na ten nocleg :)
marcin_es
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) marcin_es » 02.07.2010 21:48

Raschey napisał(a):Wyszło na to że ja wylatuje do Cro (chyba okolice Brela) po południu 9/07 i też myślę gdzie się tanio można przekimać

Jeśli wylatujesz to najlepiej przespać się w samolocie :lol:

Raschey napisał(a):Z doświadczenia ile czasu może zająć dojechanie z Łodzi do Ptuj. Google maps pokazuje 10 godzin.

Ja z Wrocławia do Graz teoretycznie miałem 7,5h. W praktyce wyszło 10h :( Ale sam wyjazd w Wrocka zajął mi prawie godzinę (do przejechania jakieś 10km). Pewnie ważne czy jedziesz w nocy czy w dzień.
O wiele łatwiej przewidzieć jest czas dalszej cześć drogi (Chorwackie autostrady są świetne) - no chyba, że i tam się trafi na korki, co w sezonie jest dość prawdopodobne.
Raschey
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Raschey » 03.07.2010 10:04

jasio napisał(a):
halski napisał(a):digame dziękuję za odpowiedź. Zastawiam się nad noclegiem w Ptuj. Trochę dalej, ale cena to 38Euro.

No kolego ja też czekam na jakiś namiar.
Lecąc trasą przez Czechy, Austrię, i objazdem autostrady przez Lenart Ptuj itd dalej na riwierę makarską gdzie się najlepiej zatrzymać żeby tanio przenocować 4 dorosłe osoby ?
marcin_es
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) marcin_es » 03.07.2010 11:18

Może ten wątek pomoże - są tam konkretne namiary:
forum/viewtopic.php?p=140153
Generalnie Słowenia, Austria są raczej dla nas drogie. Zazwyczaj trzeba więcej zapłacić niż już za nocleg nad morzem w Chorwacji. Ale tam się bierze zazwyczaj hurtem kilka kilkanaście noclegów. Pojedynczy musi być droższy.
Aldonka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aldonka » 03.07.2010 16:22

W Etapie i Oekotelu miejsc noclegowych z piątku na sobotę brak, będziemy zatem szukać czegoś "w ciemno".
adamko1
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) adamko1 » 04.07.2010 21:25

Mialbym prosbe o podanie miejsc w okolicach Graz, gdzie mozna przenocowac (w Etapie i Oekotelu brak miejsc, a gasthof Thomahan troche nie po dodze), z gory dzieki za info i linki, pozdr
Raschey
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Raschey » 04.07.2010 23:53

No ja startuje 09/07 i wieczorkiem będę szukał noclegu i mam nadzieję że się nie skończy 75 ojro za 4 os. albo gorzej, w samochodzie.
Aldonka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aldonka » 05.07.2010 08:11

Raschey napisał(a):No ja startuje 09/07 i wieczorkiem będę szukał noclegu i mam nadzieję że się nie skończy 75 ojro za 4 os. albo gorzej, w samochodzie.

Witaj w klubie :) Też nie mamy rezerwacji na nocleg pośredni, będziemy szukać :)
halski
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) halski » 05.07.2010 14:20

Raschey napisał(a):
jasio napisał(a):

No kolego ja też czekam na jakiś namiar.
Lecąc trasą przez Czechy, Austrię, i objazdem autostrady przez Lenart Ptuj itd dalej na riwierę makarską gdzie się najlepiej zatrzymać żeby tanio przenocować 4 dorosłe osoby ?

Hej, poniżej link do ich stronki:

http://www.turisticnekmetije.si/kmetija.asp?ID=129

Pan bardzo miły, jego syn zna trochę angielski, jakoś idzie się dogadać.
Katarinka
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarinka » 06.07.2010 21:09

Dziś zarezerwowałam nocleg na Węgrzech pod tym adresem http://www.balaton-apartman.hu/pl/apartman.html?id=262#1
Cena 12E/os 2km od Balatonu. Dojeżdżając w miarę wcześnie można jeszcze odpocząć nad Balatonem :)
beata15
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) beata15 » 07.07.2010 12:55

My ( a dokładnie mój mąż ) jedziemy cały czas z postojami i drzemkami na stacjach 1500 km 8)
Mąż w aucie spać nie umie więc by wiele nie odpoczął
:roll:
Mocna kawa i to kilka razy przed wyjazdem i na każdej stacji i komu w drogę temu czas , a potem odpoczynek od kawy kilku-dniowy
hehe
:lol:

Pozdrawiam. I życzę wszystkim mile spędzonych wakacji w Cro i nie tylko :wink:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Czy śpicie gdzieś po drodze do CRO - strona 19
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone