Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Czy śpicie gdzieś po drodze do CRO

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Haweł
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Haweł » 29.06.2010 19:40

AndrzejJ. napisał(a):
magdach7 napisał(a): ciutkę mnie przeraża ta ilość kierowców jadących jednym ciurkiem po tej samej trasie co ja... a jak się któremuś przyśnie ze zmęczenia???? B

Trzeba zawsze pisać skąd się jedzie.Z Krakowa czy z Katowic można jednym ciurkiem.Z Warszawy z noclegiem w Czechach.Z Gdańska z noclegiem w Czechach.
My ze Śląska ciurkiem aż po Split. :wink:

To juz wiem skad jestes...z Katowic...w innym watku napisales,ze do Cieszyna masz poltora godziny,to ska jak nie z Katowic...
Miśka33
Globtroter
Re: Czas dojazdu

Nieprzeczytany postnapisał(a) Miśka33 » 29.06.2010 19:46

jasio napisał(a):
Miśka33 napisał(a):Jasio...
A czy mógłbyś podać namiary na ten hotel w Ptuju?
Bardzo proszę...:D

Hotel ROSKAR - dwójka 56 euro
http://www.hotelroskar.com/

Wielkie dzięki! :lol:
halski
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) halski » 29.06.2010 20:43

Czy możecie coś polecić w drodze ze Szczecina do Splitu? Póki co w planach Oekhotel, ale może znacie coś tańszego?
AndrzejJ.
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) AndrzejJ. » 29.06.2010 21:15

Haweł napisał(a):
AndrzejJ. napisał(a):
magdach7 napisał(a): ciutkę mnie przeraża ta ilość kierowców jadących jednym ciurkiem po tej samej trasie co ja... a jak się któremuś przyśnie ze zmęczenia???? B

Trzeba zawsze pisać skąd się jedzie.Z Krakowa czy z Katowic można jednym ciurkiem.Z Warszawy z noclegiem w Czechach.Z Gdańska z noclegiem w Czechach.
My ze Śląska ciurkiem aż po Split. :wink:

To juz wiem skad jestes...z Katowic...w innym watku napisales,ze do Cieszyna masz poltora godziny,to ska jak nie z Katowic...

Prawie geniusz. :D W tym wątku to pisałem.Ćmisz z rajtuzami na głowie? :D
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 29.06.2010 21:27

szaki17 napisał(a):A wszystko stać się może...

Wiem, wiem ... trzy lata temu wyjechałem z Białobrzegów o jedenastej, żeby na Open'era zdążyć do dziecka i ledwo się na 19.30 wyrobiłem :lol:

Tak długo to ja tylko, za komuny, z Warszawy, maluchem, w 5 osób do Jastrzębiej Góry jechałem.
Do Grazu mam 1o godzin :mrgreen:
AndrzejJ.
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) AndrzejJ. » 29.06.2010 21:30

weldon napisał(a):Do Grazu mam 1o godzin :mrgreen:

A gdzie nocujesz po drodze?
Natko_
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Natko_ » 29.06.2010 21:31

Dwa razy jadąc się zastanawialiśmy nad spaniem w drodze, ale za każdym razem stawało na tym, że "się okaże" w trasie.

No i ani rok temu do Trogiru, ani teraz na Peljesac, nie potrzebowaliśmy międzynoclegu - jest nas 2 kierowców, prowadzimy na zmiany.
Fakt, że jadąc do Cro startujemy z samej czeskiej granicy, więc pewnie gdybym ruszała z centralnej Polski i miała za sobą już 300-600 km rodzimymi drogami, to bym noclegu szukała na bank...
awram_
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) awram_ » 29.06.2010 21:36

Wyjeżdżając z domu ok.18 (z małopolski), zrobiliśmy postój parędziesiąt kilometrów za Budapesztem. 2h drzemka na parkingu przy stacji w zupełności wystarczyła, aby spokojnie dojechać na Pag :)

pozdro
AndrzejJ.
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) AndrzejJ. » 29.06.2010 21:43

awram_ napisał(a):Wyjeżdżając z domu ok.18 (z małopolski), zrobiliśmy postój parędziesiąt kilometrów za Budapesztem. 2h drzemka na parkingu przy stacji w zupełności wystarczyła, aby spokojnie dojechać na Pag :)

pozdro

To chyba byliście na 10 tą rano.
awram_
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) awram_ » 30.06.2010 09:57

AndrzejJ. napisał(a):To chyba byliście na 10 tą rano.

Tak, ok. 10 byliśmy na miejscu.
anka2607
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) anka2607 » 30.06.2010 22:08

My mamy do przejechania 1370km - nie mamy zaklepanego noclegu.Jest nas dwoch kierowcow wiec pewnie damy rade :)
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 01.07.2010 06:04

AndrzejJ. napisał(a):
weldon napisał(a):Do Grazu mam 1o godzin :mrgreen:

A gdzie nocujesz po drodze?

Nigdzie. Jak wyskoczę na słowacką autostradę, to mi się autopilot włącza,
a ja, jak zając, z otwartymi oczami śpię.

Metoda się sprawdza, tylko trzeba uważać, żeby prędkości nie przekraczać.
Zazwyczaj jeżdżę spokojnie (może wyprzedzałem?), ale jak się obudziłem,
to nie miałem 150 euro w portfelu, za to jakąś kartkę po germańsku zapisaną
i podstemplowaną Polizei.
Szkoda, że spałem. Może bym co urwał :evil:

A, tak na poważnie, to, oprócz Salzburga, to wszystkie Oekotele są w moim zasięgu.
Wygodne, bez szaleństw, w sumie najwięcej czasu to mogę zmarnować
przejeżdżając przez Warszawę i Częstochowę.
Jak te dwa punkty pójdą gładko, to nie mam problemów na całej trasie.
Leszek W
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek W » 01.07.2010 06:57

W Częstochowie póki co wykopki na jedynce zakończyli, przejeżdża się stosunkowo płynnie.
hellraider
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) hellraider » 01.07.2010 07:22

Z pełnym szacunkiem dla zawodowych kierowców , których jak widzę tu bez liku , ale ja na co dzień kręcę się "wokół komina" w granicach 100 km . Dlatego dla mnie wyjazd na wczasy i pokonanie na raz 1400 km jest barierą . Jadę z kujawsko-pomorskiego na Krk. Zamówiłem nocleg w Budapeszcie ( 900 km ) i następnego dnia spokojnie robię resztę trasy .
Gdyby kogoś interesowało to podaję linka http://www.driveinnhotel.com/
Dwa pokoje 2 osobowe ze śniadaniem = 68 Euro .
madziaimaciek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) madziaimaciek » 01.07.2010 14:31

My ze Szczecina na Hvar około 2200 km z noclegiem w Krakowie u rodziny ale 1600 km potem juz ciągiem z małymi przysypianami na stacjach i parkingach :D
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Czy śpicie gdzieś po drodze do CRO - strona 18
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone